Страница 33 от 119 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Re:DIVA FULLHD Multimedia player

Към всички, които имат проблем с разкачането на мрежата. Настройте си ръчно канала на рутера (напр. на 11), рестартирайте си плеъра и комповете и следете дали ще имате проблеми. Това разбира се се отнася за безжичната връзка ...

Ако имате Лаптоп, сложете си тази програмка за да сканирате и прецените на кой свободен канал да си настроите WiFi-то на рутера -> http://www.metageek.net/files/webfm/..._Installer.msi

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

привет на всички след дулго четене тука и аз си взех divata като първо впечтление сам доволен само дето се оказва голиама трудност дасе настрои с тиа адреси иавно това не е за мен и още несам го пробвал както триабва но пак радиото вари поне иавно даго използваш както триабва се изискват специални умение по компютри взех го от метро пловдив там си е комплект с кабела и онова като флашка каде е ше мине месеци докато го рауча както триабва ако ваобще го разуча ама машнката си иа бива

4. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Колеги, ако може някой по-запознат с Linux командите да обясни как се прави това стъпка по стъпка:

I copied http://live.mvix.net/x_live/scripts/menu.rss to /usr/local/bin/scripts/menu.rss
    Now you get the xtreamer rss menu (without images).

*Youtube search works!
    *Lots of extra video streams.
    *picassa/flickr broken.

Мерси предварително.
    Можеш да прочетеш тука: http://www.acryan.com/forums/viewtop...a492b366a50809
    А според мое предположение ще стане така: качваш си файлчето menu.rss на флашката и го слагаш в горното USB на Дивата и после:
    /bin/mount -o,remount,rw /
    cp /usr/local/bin/scripts /tmp/hdd/root/rss_scripts -fr
    mv /usr/local/bin/scripts /usr/local/bin/scripts_bak
    cp /tmp/usbmounts/sdb1/menu.rss /tmp/hdd/root/rss_scripts/menu.rss
    ln -s /tmp/hdd/root/rss_scripts /usr/local/bin/scripts
    /bin/mount -o,remount,r /

1 ред - даваш си права за писане
    2 ред - копираш действащите скриптовете в дадената директория където можеш да променяш всичко
    3 ред - преименуваш директорията на дейстащите скриптове - един вид ги запазваш под друго име
    4 ред - копираш menu.rss от флашката в дадената директория където можеш да променяш всичко
    5 ред - създаваш линк от директорията на редактираните скриптове към действащите
    6 ред - би трябвало да ви е ясен вече
    Не съм го тествал ако някой го пробва е на собствена отговорност.И ако някой го тества трябва да е с Firmware 2891 на Playon!HD.Ако не стане нищо ще си обнови Firmware и ще се оправят нещата.

5. Тук е от
    Dec 2009

Почти оправих проблемите значи порблем номер 2 със субтитрите
    Филма и субтитрите трябва да са с еднакво име ако не са сложете името на филма на субтитрите и о чудо тръгват ПРИМЕР ( Gamer.2009.BRRip.720p.XviD.AC3-FLAWL3SS.srt tbc-gamerbrrip.avi ТАКА НЕ ТРЪГВАТ СУБТИТРИТЕ )
    ПРИМЕР 2 ( tbc-gamerbrrip.avi tbc-gamerbrrip.srt ТАКА ВСИЧКО Е ОК И СИ ТРЪГВАТ СУБТИТРИТЕ )
    Проблем 4 също е оправен с Проблем 3 не съм опитвал повече все пак за какво са ми кабели като се свързвам безично
    Неприятното на проблем 4 е че прехвърля фаиловете с много ниска скорост 1-2мб в сек. тегленето от торентите също става много бавно
    ОСТАНА ПРОБЛЕМ НОМЕР 1 резолюцията и говора при изключване на дивата няма говор и картината е само на 480п за да се отстрани проблема трябва или да изкарам и вкарам ХДМИ кабела или да изклуча и вклуча телевизора ( ЛСД е сони 37V5500 ) пробвах с друг оргинален кабел на сони пак така се получава ако някои има идея за проблем номер 1 да помага
    Здравеите и аз успях да се сдобия с дивата поръчах си я от саита в началото на темата (285лв с безплатна доставка и кабел и Wi-Fi ) заредих я и 1,5 ТВ HDD но се получават следните проблеми
    1.Като пусна да гледам филм излиза с наи ниската резолюция 480п и няма говор трябва да изкарам HDMI кабела и пак да го вкарам тогава тръгва звука и другите настроики на резолюцията
    2.Не ми излизат субтитрите на някои филми примерно вчера си свалих тоя филм ( ********************/details.php?id=28...201c30767c2aaf )
    но не ми излизат субтитрите
    3.Не мога да се прикача към компа настолен е с уиндоус 7 дава ми постоянно грешка не разпознава устроиството това ми изписва ( Windows спря това устройство, защото то съобщи за проблеми. (код 43) )
    4.Свързах се към рутера но не мога да се свържа към компа ( Приемам че тази нередност е от задклавиатурното устроиство )
    Някои може ли да помогне Благодаря ви предварително

6. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от harko77
    ОСТАНА ПРОБЛЕМ НОМЕР 1 резолюцията и говора при изключване на дивата няма говор и картината е само на 480п за да се отстрани проблема трябва или да изкарам и вкарам ХДМИ кабела или да изклуча и вклуча телевизора ( ЛСД е сони 37V5500 ) пробвах с друг оргинален кабел на сони пак така се получава ако някои има идея за проблем номер 1 да помага
    Добре дошъл в клуба. Желателно е да прочетеш внимателно темата и ще намериш решение на повечето си проблеми. По отношение на последния: пробвай да си преинсталираш фирма. При мен имах подобен ппроблем с изчезването на звука и се оправи след преинсталиране. Успех и чети!!!

7. Тук е от
    Jun 2007

А моя съвет е точно обратен оригиналния фирмуер е без доп. опции, които не са много, но за сметка на това е много по-стабилен от тези на ACRayan. Инсталирал съм и последния бета и 2388 и съм модвал btpd, но поне според мене на дивата оригиналния е най добър от гледна точка на натоварване /proc/loadavg показва най-малки стойности на натоварване с него. Оплакванията ми са при Blu Ray филми и при 1080p рипове.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

сложих вече един 1.5 TB WD Green - някакви нови модели с 64МВ кеш, голям зор беше прехвърлянето на филми, защото след тестовете ми за скорост (на предната страница) , сега вече при копиране по мрежа постигам над 42 МBit/s, това с последната бета 2891, естествено копирането накрая го правих с усб кабела, иначе трябваше да се боря няколко дена ...

мога да кажа - вече с диск, че нямам никакво накъсване при плейване от диска и от мрежата - единствено остана на пробвам истински BD през мрежа .
    естествено, понеже имам NAS , не съм пуснал btpd на Дивата - според мен този сървиз идва в повече за процесорчето му.

ето и съвсем прясна тема за да се подготвите за YAMJ: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=3651

10. Тук е от
    Jun 2007

georgebg всичко става само дето все още index.htm не се чете от фирма и да го правиш няма смисъл поне докато не го оправят.
    Преди нова година си загубих цял ден да го подкарам докато не прочетох във форума им, че се очаква нов фирм който да е съвместим с YAMJ. Няма смисъл да си губите в момента времето изчакайте новия фирм.

11. Member
    Тук е от
    May 2003

казах го в смисъл че може да си настоите жанрове и т.н. , а и да преименувате филмите които не се разпознават коректно - един да сме готови за нисък старт

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@georgebg -> ако искаш напиши точно модела и параметрите на харда, за да го вмъкна в списъка на съвместимите дискове в 1-ви пост.
    Не е лошо и да споменеш откъде си го купил и колко струва. Аз го намирам на 210-215 лв. из нета.

И един линк за хакнат 2891 фирм с разширени възможности за промени, редакции и инсталиране на optware през телнет -> http://www.sendspace.com/file/fy9isj

Между другото, Евгени Раянски обещава новият официален фирм v7.0.6 r2901 да го пуснат най-късно до 07.01.10 !

http://www.acryan.com/forums/viewtop...13a6&start=160

13. Тук е от
    Jan 2010

Как се справя плеъра с .FLV файлове, и по-специално със стриминг на такива - плейва ли клипчета от vbox7 и youtube?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

да ето го модела, сори но не ми се отваря и го приписвам от систем инфото на дивата: WDC WD15EARS-00Z
    link: http://wdc.com/en/products/products.asp?driveid=772

16. Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    да ето го модела, сори но не ми се отваря и го приписвам от систем инфото на дивата: WDC WD15EARS-00Z
    link: http://wdc.com/en/products/products.asp?driveid=772
    Никак не се справя, но аз не съм чувал и друг медиа плеър да отварв vbox. Само тези сайтове които си имат api - в случая youtube, flicker, picasa.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2006

гледам че тука са изписани повече страници интересно ми е каква е разликата между тази и WD TV Live гледам и двете подържат ДТС, мисля да закупя скоро един такъв плеяр та ме вълнува коя от двете си заслужава повече
    ако може да ми кажете плюсове и минуси

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

При разлика в цената около 40-45 лв. между двата плеъра , аз бих избрал този с възможност за монтаж на вътрешен твърд диск т.е. Дивата ! Освен това тя има hdmi кабел + wi-fi донгъл в комплекта , което не е без значение т.е. и те струват пари , ако се купуват отделно !Ако имаш външен хард и искаш по-лесен плеър за употреба то избора е WD TV Live ! Всичко друго като инфо е написано и трябва само да се чете !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 119 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе