Тия Jubox са голяма мъка. Аз на няколко пъти се опитвам да сложа на Popcorn-a и се отказвам. Уж да е улеснение, а то е мъка.
Тия Jubox са голяма мъка. Аз на няколко пъти се опитвам да сложа на Popcorn-a и се отказвам. Уж да е улеснение, а то е мъка.
Здравейте!
Имам малък проблем. След като си ъпдейтнах фирмуера с един от тези на PLAYON спря да ми работи мрежата - не може да се свърже с компютъра да гледам филми от неговия харддиск (постоянно иска парола) и за това реших да се върна оригиналния фирм. За съжаление проблема си остана, но сега се появи и друг такъв - като избера български език се включва някакъв друг.
Моля някой ако се е сблъсквал с този проблем и знае решението да ми помогне. Благодаря
Българският го докарах, но мрежата още не работи :S
В менюто ако си спомням добре трябваше да има MY Shortcuts, My Neighbors и Workgroup. При мен има само My Shortcuts и My Neighbors и изобщо не виждам компютрите в мрежата :S
да, не разбрах от къде е проблема, но се оправи
Ще е добре ако някъде в началото на темата се упомене, че след произволна промяна на мрежовите настройки на Дивата и(или) на устройствата свързани към нея, трябва да има някакъв времеви интервал - приблизително 5 мин. Рестарта не е задължителен.
Като следях постовете много хора правят правилните настройки, но не изчакват и това ги обърква.
да, workgroup се появява в менюто само ако мрежата е активна и види компютрите в нея
Така си е но който се е занимавал с мрежи и компютри би трябвало да го знае. То се забелязва че при обновяване с нов Firmware не намира мигновенно мрежовите устройства. А също така наново трябва да се добавят преките пътища (Shortcuts).
Достатъчно е... ако беше прочел малко повече как се добавят преките пътища нямаше да ти се налага да питаш такива въпроси които са коментирани вече.
да, но познанията ми по мрежи са точно толкова, колкото да си направя кабелите, да настроя рутера, да шерна хардовете и да насвяткам пароли.
Ако производителя не го бе домързяло да направи едно читаво упътване...все пак, това е устройство за забавление и не трябва да се принуждаваме да учим в ТУ за да му направим настройките...
Здравейте!
Ще помоля за помощ ,защото вече четвърти ден си играя с плеъра и не мога да се оправя.
При мен положението е следното. Имам служебен лаптоп с който влизам примерно в замунда ,но не мога да тегля- нямам инсталирана съответната програма. Също така ,не мога да вляза в управление на компютъра и да направя настройките за да създам мрежа,лаптопа ми е осакатен от всякъде/иска админ./ Това означава ли ,че не мога да ползвам вградения торент на DIVA,за да мога да тегля. Имам настолен комп. но в момента не мога да го ползвам защото е с прецакан Win.Той е свързан с рутер ,от който рутер получавам wifi на лаптопа. Чрез донгъла в комплекта съм свързал DIVA с рутера и до тук. Повече не мога нищо да направя защото просто не ми е ясна концепцията на всичко това ,което трябва настроя и свържа.Не мога логически да стигна до истината, постоянно срещам термини ,които нищо не значат за мен. Ще съм ви благодарен ,ако ми помогнете!
Благодаря!
P.S. с руски се оправям ,но с английски почти не.Имам и вграден HDD ,който си е форматиран от плеъра.
Значи, при всички положения, задаването на сваляне на торент го правя от компа към Дивата.
Друг е въпроса, че ти не можеш да се свържеш, вероятно щото не си Админ...
Няма никакъв проблем да използваш торент клиента на дивата, ако имаш интернет достъп от вкъщи на лаптопа ти. Настройването на торент клинета става с Уеб браузер само трябва да видиш какво е IPто на дивата, и го отваряш във брузера на лаптопа ти.Първоначално публикувано от Marinchev
Кх - от DIVA в Wireless настройки ,към connection 1, с play ми показва IP Address- 192.168.1.2 ,който въведох още във вторник - това ли всъщност е IP на DIVAта. Нужно но ли е да се инсталират допълнителните пакети , като btpd, samba,unicgi.
Благодаря!
Имам няколко предложения за добавки в новите фърмуеъри:
1.Нормално функциониращи бутони PREVIOUS и NEXT.Сега,при аудио файлове,натискането им води само до преместването маркера седем позиции напред или назад.Ако искаш да минеш на следваща песен,трябва да използваш стрелките надолу и нагоре и бутон NEXT.Не е много удобно така.При видео файлове,трябва да ги натискаш два пъти за преминаване на следващ или предишен файл.
2.Маркера,отбелязващ началната песен,да се премества на всяка следваща при започването ѝ.Сега стой само на едно място,а именно-първата.
3.Подръжка на .ape формат.
4.Еквалайзер за звука.Щом в ПлейОн! има настройки на видео картината,защо тук да няма настройки на звука?