Пример: филм 8GB се прехвърли от компа на DIVA чрез USB кабел за около 200 минути.Чрез WiFi донгъла,Дивата при мен сваля с около 400КВ, в някои моменти пада и до 100КВ или пък качва скоростта до към 600КВ, но за кратко.
Пример: филм 8GB се прехвърли от компа на DIVA чрез USB кабел за около 200 минути.Чрез WiFi донгъла,Дивата при мен сваля с около 400КВ, в някои моменти пада и до 100КВ или пък качва скоростта до към 600КВ, но за кратко.
имам въпрос. Мога ли да ползвам ДИВАта като extender за вградения Windows Media Center в Windows 7? А също така има ли начин от компютъра да пускам директно музика на дивата? Мерси![]()
Ти какво, вместо дистанционно искаш лаптопа да ползваш за такова ли? Ако има допълнителна програма на Дивата за отдалечен достъп като например при Win-a: Remote Administrator, VNC и др. може и да стане.За момента не виждам начинПървоначално публикувано от vikev
WMP (Windows Media Player) 11 има вграден WMC (Windows Media Connect или малко по известен като UPnP) клиент и сървър (на Vista или Windows 7, на XP е версия 3.0, на другите 4.0), който би трябвало да виждаш през UPnP връзката на Дивата, стига да си шернал неща от WMP-то. За по старите (WMP) трябва да си дръпнеш от Microsoft WMC сървъра, който е безплатен. Нямам WMC (Windows Media Center) никъде тук, за да проверя с коя версия на WMP е или дали има инсталиран WMC (Connect). Ето и линк към Microsoft http://download.microsoft.com/downlo...F/wmcsetup.exeПървоначално публикувано от vikev
ако скоростта на сваляне на ляптопа е 200-300кб/с ,то на дивата е някаде около 150-200кб. понякога даже стоят на нула процента въпреки че преди това са били на 70процента../файловете/,засега не е много удачно да се позва торента на дивата..си мисля
При мен повече от 1mb не качва, а на компа нормално тегля с 3,5-4mb.
да ,нещо трудно захапва,особенно ако е било прекаснато захранването по една или друга причина
снощи правих тестове с оптичен кабел към ресивър и забелязах 4е звука не тръгва от раз особенно ако съдържанието е различно от 2.0 /стерео/,иска да прецъкам различните формати /raw,lpcm/ и тогава захапва
И при мен правеше така, когато сменях форматите не излизаше звук, когато пусках един и същ нямаше проблем...оказа се от фирма, като го смених с последния на AC Ryan и всичко си дойде на мястото![]()
днес и аз се сдобих с оптичен кабел да пробвам има ли разлика в звука досега беше с чинчове през домашнато кино ,а и така ще си остане и за напред след като сложих оптичния кабел останових че звука е доста по слаб от преди като качество не мога да преценя , но ми сля че силата има предимство![]()
Здравейте ,
преди 2 дни исках да си взема WD USB to HDTV .. и тогава видях в мултирама този player DIVA .
За 2 дни се разрових из форума и трябва да кажа че някои колеги тук бая са се постарали ... та се навих и аз си взех
До тук добре .. Снощи обаче какво ли не правих и целия форум препрочетох, но не се оправих .. извинявам се предварително за въпроса понеже вие сте доста напред а аз не мога да го свържа с PC-то , но положението е:
Firmware:7.0.14 r2374 /последния мисля/
Включвам дивата към пс-то със USB кабела - /slave usb/
зарежда си дивата и ми дава :искате ли да изключите ? за връзка с PC ?
давам "ок" и на TV-то изчезва менюто на дивата и се появява екран с логото Дива / и други по-малко логота на DivX . DTS . HDMI ... и тн.
лед-чето на копчето спира да свети синьо , но вентилатора си работи /не е червено / - не знам дали е нормално !??
и след половин минута получавам /долу дясно на toolbar-а на win Viasta / USB device not recognized ... в Manager Utility - Device Unknown .
В my Computer - няма намерени никакви външни устройства.
Пробвах първо да вкл. дивата и после към PC-то / пробвах едновременно пробвах в различни USB-ta лаптопа / пробвах и на десктопа - същото
като извадя кабела след малко време си зарежда отново менюто на тв-то и си светва синьото led .
не знам дали ми трябва драйвер ? не намерих някой с подобен проблем
Моля ако някой знае къде греша да ми помогне / дано да не ми е дефектна дивата
Предварително Благодаря !!!
Имаш ли вграден вътрешен твърд диск ?Само с usb кабел ли пробва ?
да само с USB / нямам HDD
ПС: 10x за това че се отзова и то бързо![]()
Ако нямаш вътрешен HDD, компа няма да има какво да види...?
Да - логично / явно съм разбрал грешно някоя друга екстра на player-a ?!
Мислех , че за разлика от " WD " дивата може да се ползва като тегли директно от PC-то и ги възпроизбежда ..
но така ли иначе мислех да взема 1 ...
Благодаря Ви !!! ако има нещо пак ще питам
![]()