Страница 55 от 119 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:DIVA FULLHD Multimedia player

Ами то голяма мъка,файловете са дори 190 в папка STREAM. Те са от 1-2 и 3 Gb. Аз намерих стартовия файл с началните надписи, но след това DIVA-та ги пуска разбъркано и има няколко 2-3 сек пауза между отделните файлове- екрана става черен - абе мъка. Ако имате др идеи казвяйте че ще го трия- цели 42GB ми изяде

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

Сложи си някой от последните фърмуеъри на PLayOn!HD-там като натиснеш бутона Enter на папка с Блу Рей филм излизат две опции-Browse Folder и Play Folder.Като избереш Play Folder няма да те е грижа кой файл е най-големия и т.н.Филма си тръгва автоматично.От теб се иска единствено да си пуснеш субтитри и звук по желание(или според оборудването ти).

4. Тук е от
    Jan 2010

Инсталирах успешно PlayON! 2901, филма започна да се плейва направо от папката, това добре, но пак в разбъркан порядък са отделните части. Спирам да се занимавам и изтривам филма...Вече и без това го изгледах от едно .avi за 700Mb

Реших да си поиграя още и инсталирах последния фирм на DIVA 3240 --> е вече субтитрите са на ниво с удебелен черен контур- супер! Не ми хареса само това че дели звука през HDMI и coaxial. Като слушаш през coaxial външни колони не можеш да регулираш звука от дистанционното на Дивата. Дистанционното на Дивата сработва само като си дал HDMI в аудиото но тогава външните колони са мъртви и слушаш само през ТВ. Това го нямаше на фирм 2374!
    2901 е като 3240 по отношение на аудиото, но субовете са като на 2374-тънки и гадни.

Засега 3240 е моя лидер!

5. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

За последния официален фърмуер от Дива - 3240 потвърждавам, че канта на субтитрите е по-дебел и се четат по-лесно, но остава проблема с доста голямото разстояние между редовете и невъзможността да се позиционират точно в долната част на екрана. А също и външните субтитри не са чисто бели а сивеят. Преди да инсталирам 3240 бях с http://www.xs4all.nl/~birdieb/playon...n_fs_yt_mf.zip и в сравнение с него 3240 поне при мен е доста по-бърз по менютата и при отварянето на външен USB хард. За безжичната връзка не мога да кажа нищо защото съм го свързал с кабел за рутера. Не знам защо, но и при 3240 липсва опцията за 1080/24p, която при фърмуерите за Playon я има доста отдавна. И последно, защото гледам, че Hell е добавил към първия пост последната бета за Playon 3294 от техния сайт - пак казвам, че е заключена само за Playon и не се инсталира на Дивата

така да се каже отключих 3294 за Дивата
    Така да се каже мерси много

Снимките са от последния официален фърм 3240. Чисто белите субтитри са вградени в картината.

edit 19.02.2010 : След като смених шрифта, както е описано на http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg395491, субтитрите като че ли се четат по-добре въпреки, че проблемът със сивеенето си остава , и разстоянието между редовете е по-малко (оригиналният шрифт беше с големина 22 МБ, което си е доста, докато colibrib.ttf е около 400 КБ). След смяната на шрифта, новият шрифт се използва и за системните менюта но аз не усетих никакви проблеми. Третата снимка е с шрифт colibrib.ttf
    Прикачени изображения Прикачени изображения

6. Member
    Тук е от
    May 2003

така да се каже отключих 3294 за Дивата и който му се пробва ето и линк: http://petkov.bg/temp/POHD_DIVA_3294.rar
    Накратко - менюто при плейване (извиква се с бутона Menu ) e доста полезно на пръв поглед особено за бър избор на субтитрите , за друго нямам впечатление - по-скоро го пробвах дали тръгва...

7. Тук е от
    Dec 2009

при мен след инсталацията забива на логото и дотам .

8.  

9. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

аз го пробвах варви но не намирам нищо интересно в него и си сложих старариа на tito2901

10. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Имам няколко въпроса за отключения от georgebg фърмуер 3294:

1. Субтитрите по-бели ли са или пак си сивеят като в предишните фърмуери и дали е намалено разстоянието между редовете?
    2. Работи ли коректно опцията 1080/24p, защото поне при мене при фърмуер 2901 като я включа през 20-30 сек. се забелязва някакво насичане на картината и е дразнещо.

11. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Честно казано, аз не правя разлика между 1080p/24hz и 1080p/60hz...

12. Тук е от
    Jan 2010

Само да добавя , че и аз минах през 2901 само заради тези 24Hz.
    Първо не ми стана ясно кога са включени или не, защото не са в едно меню заедно с 50 и 60 Hz и тн. Тоест едновременно могат да стоят включени и 24 и 60HZ. Освен това ме смущава и информацията която се изкара докато се плейва файла от "TVsys" бутона на дистанционното на DIVAта- има разлика с инфото което излиза от дистанционното на телевизора. Да не говорим, че с бутона вдясно на DIVAта "info" излиза информация как файла бил 23 fps, въпреки че си го пуснал на 60 Hz. Не знам ама това много ме бърка..

Според мен тези 24Hz дето ги дават кино формат не се забелязват много от 60 HZ. По е осезаема разликата с над 100HZ където кино картината изглежда като телевизионен театър

13. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

@reloopz
    При мене като е включена опцията и като натисна инфо бутона на дистанционното на телевизора ми показва 1080/24p а като е изключена ми показва само 1080р, обаче нещо насича картината през 20-30 сек. и е неизползваемо.

14.  

15. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

При мен няма разлика или аз не я виждам...и при мен така пише, но не насича, работи...с оригиналния 2901 съм.

16. Тук е от
    Feb 2010

Искам да вмъкна един коментар за тези , на които предстои да си купуват хард диск. Вчера взех WD Caviar Green 500 GB, 32 MB Cache, SATA 3 Gb/s, модел WD5000AADS. Сложих го на плеъра, но след като го пуснах нищо не се случи. Не ми предложи формат, от менюто също не ми даде възможност да го форматирам. В системното инфо се виждаше, но като неформатиран. Направих бърза справка в английския форум и разбрах какъв е проблема. При фърм 2901 се получава така. Решението е флашване на по-стар фърм - 2388 или както аз направих - 2374. Формата си тръгва веднага и и всичко минава ОК. След това може да върнете отново към избрания от вас фърм.

17. Тук е от
    Feb 2010

Имам един въпрос по отношение на мрежата. Качвам на Diva-та от настолния компютър през WiFi, скороста е прилична или аз поне така си мисля - средно около 15Mbps. Но в един момент връзката се разпада и ми дава съобщение - нещо от сорта ...the destination path is to deep. След рестарт на мрежата от Diva-та връзката се възстановява, но всичко разбира се трябва да почне отначало. Има ли решение на въпроса и дали проблема е свързан с фърма - аз съм с 2901_european_fs_yt_mf. Предварително благодаря.

18. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

И при мен беще така. Махнах донгъла и го свързах с кабел и вси4ко се оправи - няма ве4е раска4ане и доколкото разбрах е от натоварването на мрежата, защото като се натовари и се раска4а затова си мисля, 4е ако искате да ползвате донгъла то трабва да е с 300mbit рутер за да има смисъл. С кабела си е най-добре ако някой го е пробвал с такъв рутер нека сподели тук

... и това разска4ане при мен го правеше с по4ти вси4ки фирмуери.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе