Къде ги има обяснени пунктовете от менюто на последния бета фирм?
Къде ги има обяснени пунктовете от менюто на последния бета фирм?
Здравейте,
От 2-3 дни и аз съм собственик на Diva-та. Още не съм тествал всички възможности, но като цяло съм доволен от плеъра. Имам 2 въпроса:
1. Коя опция е най-добре да се избере в менюто TV system - PAL или 1080p 50/60Hz?
Четох из форума обяснения за upscaling, където пишеше, че повечето TV-та правят по-добър upscaling от player-ите.
С TV PHILIPS 37PFL5405H съм, вързал съм дивата с HDMI кабела от комплекта, с фирм. v7.0.14.r3240 съм, от сайта на Дейзи.
Вярно ли е това, че ако избера PAL от player-a, upscaling-a ще го прави TV-то автоматично (естествено при съдържание с по-ниска резолючия), а ако избера 1080p примерно, upscaling-a ще го прави player-a?
2. Има ли някъде описани основните промени/предимства и недостатъци на оригиналните и други фирмуери? При прехода от заводския на последния официален firmware от сайта на Дейзи забелязах увеличаване на скороста на трансфер при wifi-to. С първия ми насичаше и на филми с 720p resolution, с последния само на 1080... което общо взето ме устойва. С кой фирм. може да се гледа youtube, без да губя функионалностите от сегашния? Торент клиента не мисля да го ползвам.
Благодаря предварително за отговора.
По принцип плеърите имат добър ъпскелинг, но специално чипа, който ползва Дивата не е от най-добрите и е възможно телевизора да се справя по-добре.
Обаче ти няма как да настроиш плеъра, че да оставиш телевизора да ъпскелва. Не и ако не сменяваш всеки път настройките на плеъра за всеки файл.
Моя съвет е да настроиш резолюцията на 1080р 60Хз. Реално 99% от филмите са ти 1080р рипове с 24 кад/сек и 60Hz e най-добрия вариант.
По-добре е ако плеъра има директно 23.976Hz или 24Hz, но доколкото знам чипа на тези плеъри си има проблем с тази честота.
Единствено когато гледаш нещо с PAL формат /25 кадъра/ ще трябва да сменяваш на 50Hz.
^Благодаря за отговора. Вчера направих пак проба и има осезаемо подобрение на картината, когато направя плеъра на 1080p 60Hz, за разлика от това, когато е на PAL. Пробвах с един филм на 720p. Довечера ще проверя дали от самия телевизор може да се избере нещо различно от PAL и NTSC.
Няма как да няма разлика защото на настройка PAL реално плеъра сбива резолюцията до 576i и после телевизора си я разпъва обратно. Реално не виждаш нищо от HD.
Здравей те.
Препоръчайте ми някой по-евтин съвместим SATA2 HDD примерно 500 GB.
Фирм v7.3.4 r3582 ще се обработи ли да може да се сложи на Дивата или...?
По въпроса с фирм 3582 е писано в темата, ако я следиш редовно ще си наясно. Той е толкова бъгав, че не си заслужава труда да се хаква, но се работи по въпроса, защото всички следващи ще са най-вероятно с такава нова защита. Препоръчително е засега да се ползва 4318.
500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB от Мост Компютър го взех за 71лв преди 10дни сега може и да е поевтинял Само преди да го сложиш в Дива-та го форматирай на комп и тогава го закачи да си го форматира тя че иначе не захапва !Първоначално публикувано от nikineo
Всички 500Gb SATA2 дискове са съвместими с плеъра, само трябва да имаш в предвид, че е препоръчително да са "зелена" или "еко" серия за да не греят и да са тихи.Първоначално публикувано от nikineo
Мога да препоръчам следните модели:
WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 500GB SATA2/32MB
SEAGATE Barracuda LP Series 500GB SATA2/16MB
Здравейте колеги. Имам проблем с подкарването на следния блу рей свален от Замунда https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=222729&hit=1 Ако някой може да ми помогне и да ми каже как да го пусна, благодаря предварително.
Аз си взех точно WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 500GB SATA2/32MB от плесио и съм доволен, както ти каза колагата по-горе - първо формат от компа и после от плеъра (там става по-бързо)Първоначално публикувано от nikineo
Привет!
Извинявам се предварително ако на въпроса ми вече е било отговорено другаде, но поне аз не успях да намеря нищо.
С последния фърм на Дива съм и ме интересува как (дали) мога да плейвам цели директории с музика (така че да се включи и съдържанието на техните поддиректории и т.н.)?
Благодаря предварително! И поздравления за полезната информация, която сте събрали в началния пост.
Здравейте на дивата съм сложил последния фърмуер от Дейзи, и ми казва че неподържа формата на филм (unsupported video)с кодек MPG4 (MS MPEG-4 v1) аудио 0x0055 MPEG-1 Layer 3
Имате ли някаква идея дали има фърмуер който да го подържа или как мога да излъжа дивата да го покаже ?
мерси предварително
Здравейте, само да ви кажа за моя случай с "brick-натия рутер" - смениха ми го от сервиза на TP-Link, т.е. успях да си използвам гаранцията, въпреки че по скоро не "заслужавах" :п))). Следващия път ще се внимава повече при firmware upgrades & factory defaults. Diva-та отново е в "нет-а". Наздраве!Първоначално публикувано от gorgissimo
@Kx -> сложи някой от модфирмите 4318 от 1-ви пост и пробвай, трябва да ти се реши проблема, само да не е "Unsupported GMC".