Страница 97 от 119 ПърваПърва ... 47879596979899107 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Къде ги има обяснени пунктовете от менюто на последния бета фирм?

2.  

3. YJM
    YJM е офлайн

Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,

От 2-3 дни и аз съм собственик на Diva-та. Още не съм тествал всички възможности, но като цяло съм доволен от плеъра. Имам 2 въпроса:

1. Коя опция е най-добре да се избере в менюто TV system - PAL или 1080p 50/60Hz?
    Четох из форума обяснения за upscaling, където пишеше, че повечето TV-та правят по-добър upscaling от player-ите.
    С TV PHILIPS 37PFL5405H съм, вързал съм дивата с HDMI кабела от комплекта, с фирм. v7.0.14.r3240 съм, от сайта на Дейзи.
    Вярно ли е това, че ако избера PAL от player-a, upscaling-a ще го прави TV-то автоматично (естествено при съдържание с по-ниска резолючия), а ако избера 1080p примерно, upscaling-a ще го прави player-a?

2. Има ли някъде описани основните промени/предимства и недостатъци на оригиналните и други фирмуери? При прехода от заводския на последния официален firmware от сайта на Дейзи забелязах увеличаване на скороста на трансфер при wifi-to. С първия ми насичаше и на филми с 720p resolution, с последния само на 1080... което общо взето ме устойва. С кой фирм. може да се гледа youtube, без да губя функионалностите от сегашния? Торент клиента не мисля да го ползвам.

Благодаря предварително за отговора.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

По принцип плеърите имат добър ъпскелинг, но специално чипа, който ползва Дивата не е от най-добрите и е възможно телевизора да се справя по-добре.
    Обаче ти няма как да настроиш плеъра, че да оставиш телевизора да ъпскелва. Не и ако не сменяваш всеки път настройките на плеъра за всеки файл.
    Моя съвет е да настроиш резолюцията на 1080р 60Хз. Реално 99% от филмите са ти 1080р рипове с 24 кад/сек и 60Hz e най-добрия вариант.
    По-добре е ако плеъра има директно 23.976Hz или 24Hz, но доколкото знам чипа на тези плеъри си има проблем с тази честота.
    Единствено когато гледаш нещо с PAL формат /25 кадъра/ ще трябва да сменяваш на 50Hz.

5. YJM
    YJM е офлайн

Тук е от
    Oct 2010

^Благодаря за отговора. Вчера направих пак проба и има осезаемо подобрение на картината, когато направя плеъра на 1080p 60Hz, за разлика от това, когато е на PAL. Пробвах с един филм на 720p. Довечера ще проверя дали от самия телевизор може да се избере нещо различно от PAL и NTSC.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как да няма разлика защото на настройка PAL реално плеъра сбива резолюцията до 576i и после телевизора си я разпъва обратно. Реално не виждаш нищо от HD.

7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Здравей те.
    Препоръчайте ми някой по-евтин съвместим SATA2 HDD примерно 500 GB.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Фирм v7.3.4 r3582 ще се обработи ли да може да се сложи на Дивата или...?

По въпроса с фирм 3582 е писано в темата, ако я следиш редовно ще си наясно. Той е толкова бъгав, че не си заслужава труда да се хаква, но се работи по въпроса, защото всички следващи ще са най-вероятно с такава нова защита. Препоръчително е засега да се ползва 4318.

10. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от nikineo
    Здравей те.

500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB от Мост Компютър го взех за 71лв преди 10дни сега може и да е поевтинял Само преди да го сложиш в Дива-та го форматирай на комп и тогава го закачи да си го форматира тя че иначе не захапва !

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Здравейте.
    Всички 500Gb SATA2 дискове са съвместими с плеъра, само трябва да имаш в предвид, че е препоръчително да са "зелена" или "еко" серия за да не греят и да са тихи.

Мога да препоръчам следните модели:

WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 500GB SATA2/32MB
    SEAGATE Barracuda LP Series 500GB SATA2/16MB

12. Novice
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте колеги. Имам проблем с подкарването на следния блу рей свален от Замунда https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=222729&hit=1 Ако някой може да ми помогне и да ми каже как да го пусна, благодаря предварително.

13. YJM
    YJM е офлайн

Тук е от
    Oct 2010

Здравей те.
    Аз си взех точно WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN 500GB SATA2/32MB от плесио и съм доволен, както ти каза колагата по-горе - първо формат от компа и после от плеъра (там става по-бързо)

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Привет!

Извинявам се предварително ако на въпроса ми вече е било отговорено другаде, но поне аз не успях да намеря нищо.

С последния фърм на Дива съм и ме интересува как (дали) мога да плейвам цели директории с музика (така че да се включи и съдържанието на техните поддиректории и т.н.)?

Благодаря предварително! И поздравления за полезната информация, която сте събрали в началния пост.

16. Kx
    Kx е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2008

Здравейте на дивата съм сложил последния фърмуер от Дейзи, и ми казва че неподържа формата на филм (unsupported video)с кодек MPG4 (MS MPEG-4 v1) аудио 0x0055 MPEG-1 Layer 3
    Имате ли някаква идея дали има фърмуер който да го подържа или как мога да излъжа дивата да го покаже ?
    мерси предварително

17. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от gorgissimo
    Мерси Hell, предполагам тази процедура щеше да бачка при инсталиран DD-WRT, при мен вече е изтрит и нито "SYS" led-a флашва "repeatedly" нито "QSS" нещо променя. Между другото има форум специално за TP-Link 1043nd (http://89.190.194.5/forum/showthread.php?t=175322) и от там ми драснаха подробна инструкция за минаване към DD-WRT и обратно (http://samiux.blogspot.com/2010/03/h...-wr1043nd.html), но и там трябва да имаш достъп до рутера през телнет (нещо, което нямам вече). Може би го "bricк"-нах неспасяемо и сигурно ще звъня на JAR Comp за fix или replace (жалкото е, че гаранцията ми не важи за такава повреда и ще се дава някой лев). Ще ви известя за крайния резултат скоро .

p.s. keep the good spirit of the forum going
    Здравейте, само да ви кажа за моя случай с "brick-натия рутер" - смениха ми го от сервиза на TP-Link, т.е. успях да си използвам гаранцията, въпреки че по скоро не "заслужавах" :п))). Следващия път ще се внимава повече при firmware upgrades & factory defaults. Diva-та отново е в "нет-а". Наздраве!

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@Kx -> сложи някой от модфирмите 4318 от 1-ви пост и пробвай, трябва да ти се реши проблема, само да не е "Unsupported GMC".

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе