Можеш да гледаш файлове от pc, ама през мрежата
Можеш да гледаш файлове от pc, ама през мрежата
щом нямаш хард в Дивата имаш два варианта за плейване :
- или закача външен хард към Дивата(тогава той се вижда през USB, като browse-ваш
- или нагласяш мрежата (и Дивата и компа да са ти в домейна WORKGROUP), отваряш през компа IP-то на Дивата (директно в експлорера) , цъкаш на Visit Neighbourhood, и тогава вече компа ти е видим от Дивата, като browse-ваш, през Network и може да се плейва.
аз лично не ти препоръчвам втория начин, като ползвател на Дива смятам че най-лесно и безпроблемно е или със външен хард, в който да точиш филми/музика като е вързан на компа и да го местиш на Дивата и оттам да плейваш, или с вътрешен диск в Дивата и директно там да си точиш(копираш) и плейваш.
Здравейте,
искам да разбера ,дали някой има идея защо не ми работи Visit Neighbor. В настройките пише "samba- в момента".При това положение ,мисля че би трябвало да може да се ползва тази опция, но като кликна върху нея ми изписва ,че страницата не може да се зареди или нещо такова.
Друго което ме интересува е възможността да оставям Дивата да сийдва, за да ми се качи рейтинга в Замунда.В момента имам няколко изтеглени филма, като в уеб интерфейса на плеъра ги виждам в status - seeding. В същото време обаче има надпис -upload rate 0.00kB/s. Даже не съм сигурен ,дали въобще е възможно по този начин да се повиши рейтинга на юзера чрез който си закачам торентите към Дивата. Ще съм ви благодарен за съвет!
exdruida колко голям хард ще взимаш?
Аз, моя от 1тВ, за 1 месец почти го запълних, а имам и един външен от 640ГВ...
exdruida, имай в предвид ,че след като монтираш хард в Дивата и я свържеш с USB към компа ,светодиода отново изгасва ,но този път ще виждаш харда и ще чуваш работата му. Така че ,това не дефект на плеъра .
@broba
ми мисля да взема сега 1 от desktop--a на брат ми .. (750ГБ) че няма да мога сега да дам 200 лв. за 1,5ТБ
да тествам само и да я подкарам ... после ще видим ...
10x и на другите които писаха по моя въпрос
Ако си зад firewall виж дали ти е отворен порта. Иначе Дивата при мен сийдва по-добре от колкото сваля. ( свалянаето ми е най-много до 1mb/s ъплоад съм въждал да достига 2.8 mb/s)Първоначално публикувано от Marinchev
Още нещо Дивата показва upload'a само на 1 торент. Трябва да ги избираш един по един за да гледаш колко им е скороста на ъплоад
а какав е порта на дивата зада го отворя,аз по никакав на4ин немога да вида лаптопа през Дивата,а иначе през лаптопа вийдам твърдиа диск на дивата и мога да правя папки там,да местя файлове и т.н.,има само един проблем,когато прехвърлям големи файлове ,и времето за прехвърляне съответно е по голямо /30 и нагоре минути/ често връзката се скапва и операциата абортира,и хаиде пак наново вече през usb
Има ли начин да се заредят субтитри от външен файл във Блу рей филм,в който липсват бг субтитри?Благодаря!
Нали си прочел, че за да тръгне диска, ще трябва да го форматираш през Дива-та. Да не ти се сърди брат ти после.Първоначално публикувано от exdruida
Ако си зад firewall виж дали ти е отворен порта.
Кх- благодаря за отговора, но извинявай ,като че ли ми говориш на китайски.Ако можеш ми разясни написаното.Благодаря!
Предполагам че използваш интернет пре беззичен рутер с вграден fire wall. Когото отвън пристигне заявка(пакет) за порт който не е познат на рутера той просто го блокира.Първоначално публикувано от Marinchev
необходимо е да му се укаже към кой вътрешен адрес да го препрати. Тези натройки са специфични за всеки рутер. Ако кажек кой ти е рутера мога да ти кажа как точно да го направиш
Diva-та използва порт 6881 за торент връззка.
Кх - ползвам рутер от ВТК "Pirelli DRG A 124G M-400-000-4-8-YA". Ще съм ти признателен за помощта! Поздрави!
Аз пък ползвам изключително мрежата, не че нямам външен хард диск или флашдрайв, просто не ме кефи да претакам и разнасям данните буквално на ръка Иначе ако ще се ползва само външен диск, то има по-евтини устройства за целта... няма нужда от това.Първоначално публикувано от mano_chao
Некой нещо да знае?Първоначално публикувано от juliusceaser