Страница 5 от 119 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Re:Diva FullHD Multimedia player (AC Ryan Playon!HD BG cloning :-)

Много силно препоръчвам последните фърмуери на A.C. Ryan... всъщност от предпоследния v7.06.r2089_Beta като че ли съм най-доволен. Макар че сега съм с най-новия v7.06.r2160 - при него хубавото е че работи youtube както трябва и някои други работи. За съжаление оригиналния фърмуеър на дейзи има някои сериозни проблеми - примерно много се бави (може да стигне до 15-20 секунди и повече дори, мисля) когато свърши един видеофайл и трябва да почне следващия, особено когато има много файлове в директорията. В това отношение най-добре работи 7.06.r2089_Beta фърмуера, но и про 7.06.r2160 също в повечето случаи се държи нормално.

Също се чудя дали фърмуеър от това устройство: http://www.mede8ershop.co.za/ няма да тръгне на дейзи клонинга на A.C. Ryan ... но не ми се пробва иначе има като че ли някои полезни екстри. Доколкото разбирам всички фърмуери за чипсет Realtek RTD1073 са писани на базата на някакво референтно ядро предоставено от Realtek, така че би трябвало да няма проблем да се менкат...

А какво стана с Wi-Fi-то? Някой успял ли е да подкара нещо което може да се намери на пазара в България, докато чакаме официалния Wi-Fi USB стик...

Също имам проблеми с връзването на външно оптично устройство (DVD) към плеъра, въпреки че A.C. Ryan фърмуеъра уж подържа такава екстра, ама само един единсвен път успах да накарам чудото да заработи и то с DVD-Video диск... предполагам че пак може да има някакви по-специални претенции към вида на външното USB DVD устройство. Но както и да е - това не е за тук, може би, тъй като официалния фърмуеър не подържа изобщо USB оптични устройства.

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@reksnp -> изплю най-сетне камъчето ... за какво ти е тази USB връзка в случая ? Я пробвай да изключиш USB кабела и тогава направи проби пак. Може да се наложи да смениш и фирма с Playon-ския.

@dsp -> а къде намери фирм за Mede8er ? Това плеърче е с най-много хвалби засега от клана Realtek ! Доколкото знам, тегленето на фирма е само за регистрирани юзери ;-)

А за USB 300mbit 11n WiFi донгъл надеждата ми е в LM TECHNOLOGIES - LM005 - http://bg.farnell.com/lm-technologie...usb/dp/1716034

Ще го тестват тези дни и ще видим дали става, така че не бързайте с покупките, а и оригиналният за Дивата ще се появи в най-скоро време. Аз съм подкарал само един 54g на Repotec RP-WU1420B

4. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Като споменахте Mede8er, се сетих, че съм виждал китайски двойник! Даже и фирмуеър си има!

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@kaloman -> е, те това е де Mede8er MED500X ! Само че фирма му е от 08.09.09, сиреч е стар като на другите ... Последният фирм за Медиатора е 1.2.2 от 28.09.09 !

6. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @dsp -> а къде намери фирм за Mede8er ? Това плеърче е с най-много хвалби засега от клана Realtek ! Доколкото знам, тегленето на фирма е само за регистрирани юзери ;-)
    Ммм... сега точно пробвах да се регистрирам... да видим дали ще ме одобрят, хм... уж форум като форум Но фърмуеър сигурно може да се намери и от друго място, обаче има допълнителни копченца този mede8er, та ми затова ми е малко съмнително дали ще е съвсем съвместим фърмуеъра...

P.S. Да - няма проблем да се регистрира човек и да си изтегли mede8er фърмуер 1.2.2 от 28.09.2009 - пробвах лично ама пише че тази седмица ще пускат нова версия 1.2.3 - та няма да бързам да си повреждам устройството все още - да видим новата версия какво ще предложи.

А за USB 300mbit 11n WiFi донгъл надеждата ми е в LM TECHNOLOGIES - LM005 - http://bg.farnell.com/lm-technologie...usb/dp/1716034
    На сайта на A.C. Ryan пишат че всеки донгъл с Realtek чипсет ще стане, значи има голям шанс и за този... а и да пристигне оригиналния при дейзи, не се знае на какви пари ще е, предполагам, може този да е по-насметка, като му гледам цената.

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@dsp -> и аз се регнах там, но още не съм правил проби с неговите фирми. Бутоните са "хардуерни" и трябва да се тества, би трябвало да стане, пък има и даунгрейд все пак ;-)

Аз лично съм пробвал 11 различни донгъла на ZP-500 и Дивата и единствено 1420B стана (само Realtek драйвери има във фирмите на плеърите). Ако искаш прочети темата за Zinwell ZP-500 - там има доста интересни неща, които важат и за Дивата.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

Привет на всички,
    относно онлайн радиото:

"Проблема НЕ Е във вашия телевизор"

Уебсайтът Shoutcase, към когото се връзва радиото е със сменен линк .
    До края на седмицата ще кача ъпдейт на фирма Тук.

10. Тук е от
    Oct 2009

.

Определено ще е под тази цена!

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Някакви новини за работата с новият релийз кандидат фирм за Playon v7.06.r2160 ?

12. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Ами работи сравнително нормално Playon v7.06.r2160. Торент клиента няма ограничение на скоростта (но може да се конфигурира ограничение, при нужда) - тегли си с 1MB/s (толкова ми е интернета - 10 мегабита) при 11 сийдъра - това даже през Wi-Fi донгъла RP-WU1420B. Единственото което не рабирам е че са махнали уеб интерфейсите... сега излиза просто някаква формичка която предлага да ти покаже как събира 2 числа - луд купон... така и не разбрах защо са махнали уеб-контрол панела... но пък иначе торентите в торент клиента се отварят направо от файловата система (с бутончето Menu) и си има контрол после от менютата на плеъра. Струва ми се, обаче, че нещо не е нещо съвсем както трябва... но не съм тествал много - може и да си работи и съвсем нормално, още повече че не съм гледал по-старите версии.
    Самба сървъра също работи - виждат се в мрежата както твърдия диск така и USB флашките.
    Субтитрите са с малко по-пастелни цветове - жълтото не е толкова крещящо, примерно.
    Зуума е подобрен - освен 2x и т.н. има още и Fit, Width, Hehght - полезни са при 4:3 или LB картина - горе-долу добре работят новите режими;
    Има уж и подръжка за външно USB оптично устройство, обаче нещо не ми работи както трябва, ми се струва - един единствен път успях да пусна DVD-Videо диск (DVR-R, без CSS, разбира се), а DVD-та с DivX файлове не успях да подкарам по никакъв начин... това е полезна функция по принцип... ама да видим... засега май само A.C. Ryan се опитват да пуснат такава подръжка от всичките клонинги.
    Също така коректно работят Youtube, Picassa, News и Flickr. Слайд-шоуто има там едни нови интересни ефекти - зуум-ин зуум-аут пан и т.н. - за щастие могат да се изключат

Нещо което ми е досадно - WiFi мрежата не се конектва сама при пускане на плеъра - това не знам дали е от фърмуеъра на A.C. Ryan, но трябва всеки път на ръка да влизам в сетапа и да натискам бутона "play" на съответния профил. С оригиналния на дейзи не съм пробвал щото тогава нямах още донгъл... и там ли така куцо е направено?

P.S. а междудругото, докато чакаме фирмения 11n донгъл на Дейзи, си поръчах от Австралия тази евтинийка: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWNX:IT - 1T2R е както си трябва за чипсет на Realtek... то са си написали австралийците че е RealTEK чипсет... но аз, разбира се, много им нямам доверие, та ще видим като дойде... баси работата, обаче, от другия край на света буквално да трябва да си поръчва човек

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здравейте, на този файл пиксализира, просто неможе да се гледа.Blu Elements - Forsenses - A Fascinating Journey into Nature & Sound
    Компютъра го възпроизвежда нормално

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Медиаторския фирм не тръгва на Дивата ... за съжаление

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Hell Здравей, при мен няколко пъти се случва следния проблем, при стартиране, не разпознава файловете на твърдия диск, показва го като празен, наложи се да рестартирам няколко пъти.При теб получавало ли се е ?.

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от mitak1969
    Hell Здравей, при мен няколко пъти се случва следния проблем, при стартиране, не разпознава файловете на твърдия диск, показва го като празен, наложи се да рестартирам няколко пъти.При теб получавало ли се е ?.
    С кой фирм си и от плеъра ли си форматира диска ?

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Със оригиналния v7.0.0r1957, от плеара форматирах диска.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 119 ПърваПърва ... 345671555 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе