Страница 6 от 119 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Re:Diva FullHD Multimedia player (AC Ryan Playon!HD BG cloning :-)

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    Медиаторския фирм не тръгва на Дивата ... за съжаление
    Да, жалко... хм... добре че на A.C. Ryan вървят - другата седмица доколкото разбрах се канят да пуснат официална нова версия.

Цитат Първоначално публикувано от mitak1969
    Със оригиналния v7.0.0r1957, от плеара форматирах диска.
    Може да е нещо и от твърдия диск - какви марка/модел е?

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@mitak1969 ->
    Здравейте, монтирах Уестърн Дижитал 640гб. Зелена серия, почвам експерименти
    SATA2,16 mb кеш, 7200 об. Първо впечатление, не чувам работата му, да видим нататък
    Ако не си качил много неща на него или имаш възможност да ги метнеш временно на компа си, пробвай да сложиш последният
    Плейонски бета фирм или ако искаш последния официален:

http://www.acryan.com/downloads/Firm...7.06.r1757.zip - последен официален
    http://www.acryan.com/downloads/Firm...7.06.r2160.zip - последен бета, релийз кандидат
    http://www.acryan.com/downloads/PV73...n_Packages.zip (това са доп. пакети, които не се инсталират с фирма)

и виж резултата. Презастраховката с прехвърлянето е, че фирма може да иска сам да ти форматне диска.

@dsp -> Всички долу-горе по едно време вадят новите фирмуери, защото са зависими от това кога ще пратят новото SDK на RealTek с промените и доколко ще си правят собствени добавки.

4. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitak1969
    Здравейте, на този файл пиксализира, просто неможе да се гледа.Blu Elements - Forsenses - A Fascinating Journey into Nature & Sound
    Компютъра го възпроизвежда нормално
    Здравейте на всички и от мен.
    Дълго време проучвах пазара и накрая реших да си взема DIVA. Естествено главно благодарение на този форум. От вчера вечерта тествам различни формати и попаднах точно на този Blu Elements - Forsenses. Свалих го на външният хард и го поскам от там. Насичането е жестоко.... губи се почти цялата картина. И понеже не видях отговор към Mitak1969, реших и аз да се включа.

Все още не съм сменял Фирмуер с различен от този на Деизи (v7.0.0 r1957) , както и не съм купувал HDD.

Въпросът е дали проблемът е с този файл или плейърчето не смогва, дали е от фирм-а, или пък от това че го stream-ва през USB-то.

Друг проблем е че SAMBA не работи при мен. Интсталира се успешно и след това като избера RUN и казва Failed. Мога ли да преинсталирам само него по някакъв начин. И също така незнам дали това е нарочно направено или бъг, но всеки път когато премина от Stand By към Operating режим и трябва ръчно да пускам бит торента и cgi...

Благодаря предварително за отговора.

5. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Направил си много разумен избор, според мен - като цена/възможности/качество това е един от най-добрите плеъри, според мен (въпреки че не съм голям специалист).

Хайде някой от вас двамата с mitak1969 да даде линк за коя точно версия на Forsenses става въпрос... щото из нета има няколко. Тогава ще мога да ви кажа как се справя най-новия фърмуеър (засега най-новия) от A.C. Ryan. Сега пуснах да се тегли някакво 14-15ГБ - предполагам че с него пробвате, но да видим

Samba-та не ти работи, понеже нямаш вътрешен твърд диск, най-вероятно (така предполагам). А този по-стария фърмуеър май че не може да показва USB дисковете (не съм 100% сигурен, щото не съм го ползвал много, но имаше някакви специални врътки за да показва и USB дисковете за които бях чел).

6. Тук е от
    Nov 2009

Здрасти,

И аз се надявам изборът да е добър. И аз сега теглия този по-големият, за да пробвам и с него, но проблемите са с този другият - по-малкият вариант 5.37GB от арената.
    _********************/details.php?id=b8f4801449b404fdf8ffaa7dd812d696c8ea1e01

7. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте,
    И аз имам проблем с този релииз Planet.Earth.2006.1080p.HDDVD.x264-AJP ********************/details.php?id=1b...9aa3635e0913e2
    На компютъра върви идеално, но през Дива-та е със зеле пиксели - не става за гледане.

Какво става с радиото? Не знам дали е възможно, но не може ли да се направи така, че ръчно да се вкарват адресите на различните радиостанции в нета.

8.  

9. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Самбата и Битторента не ти ги дава, защото нямаш вътрешен хард. Проблемът с насичането може да е от 5 неща:

1. Защото нямаш вътрешен хард за буфериране на стрийминга
    2. От версията на фирмуера
    3. От кодирането на филма (неподдържан GMC от плеъра)
    4. Предните 3 неща взети заедно или комбинация от тях
    5. Сложи видео изхода на плеъра на HDMI AUTO

На радиото е сменен линка на Shoutcast към който се връзва и това е "световен" проблем засега. Ще го сменят в следващият фирм.
    За добавяне на линкове към радиа и тв разучавам възможностите, но не обещавам нищо засега ;-)

10. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от StanB
    И аз се надявам изборът да е добър. И аз сега теглия този по-големият, за да пробвам и с него, но проблемите са с този другият - по-малкият вариант 5.37GB от арената.
    ********************/details.php?id=b8...12d696c8ea1e01
    Мдам, изтеглих го този релийз. Значи с моя фърмуеър не насича, но има видеоартефакти. Но на компютъра ми също не се плейва - с декодера на MPC-HC плеъра насича видеото (а понякога и аудиото), с декодера на Cyberlink пък ги има видеоартефактите... с VLC Player също не се плейва коректно (той си има собствени кодеци)... тук очевидно за някакви прецакани mkv-та които вървят само със специфичен декодер говорим... не съм пробвал с FFDShow и с Core AVC декодери, или с някой от другите плеъри с вградени декодери какво ще стане - предполагам че все с някой ще тръгне (щом вие успявате да го гледате).

П.С. като гледам коментарите за този файл в арена, той и на WDTV плеъра също не върви...

11. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от NY2008
    Здравейте,
    И аз имам проблем с този релииз Planet.Earth.2006.1080p.HDDVD.x264-AJP ********************/details.php?id=1b...9aa3635e0913e2
    На компютъра върви идеално, но през Дива-та е със зеле пиксели - не става за гледане.

Какво става с радиото? Не знам дали е възможно, но не може ли да се направи така, че ръчно да се вкарват адресите на различните радиостанции в нета.
    До колкото си спомням нивото на компресия тук е 5.1 Един от малкото такива филми. Ако не се лъжа,
    Realtek-a /1073/ както и Sigmadesign /в Popcorn A-110/ поддържат до 4.1 безпроблемно възпроизвеждане.
    Нека някой който е наясно с видеокомпресирането да сe произнесе по случея.

12. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    До колкото си спомням нивото на компресия тук е 5.1....
    Вярно е, че посочения рилийз е с профил High@L5.1, но "пуканката" го плейва без проблем! Надявам се правите проверка на торентите дали са свалени на 100%, защото иначе има грижи- дори и да вървят добре на ПС!

13. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от kaloman
    Вярно е, че посочения рилийз е с профил High@L5.1, но "пуканката" го плейва без проблем! Надявам се правите проверка на торентите дали са свалени на 100%, защото иначе има грижи- дори и да вървят добре на ПС!
    Относно Пуканката и L5.1 - плейвал съм Planet Earth с посочения профил и не бих го нарекъл "без проблем"!
    Факт е че върви НО на високия битрейт насича, губи картина и т.нт.
    За съжеление с подобен профил/L5.1/ тогава разполагах само с този филм.

14.  

15. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от NY2008
    З
    Здравейте,

за радиото - аз си вкарах моя радиостанция, която я няма в shoutcast.
    понеже нямам време да пиша сега подробно само ще ви кажа какво да направите:
    логвате се телнет на ИП-то на Дива-та и гледате
    в /usr/local/etc/dvdplayer файла NetFavorite.ini
    и директорията /tmp/hdd/root/irf.

Ако някой не се оправи, да каже - по-натам ще пиша по-подробно.

16. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Относно Пуканката и L5.1 - плейвал съм Planet Earth.....
    Специално заради теб си пуснах въпросния рилийз- "Planet.Earth.2006.1080p.HDDVD.x264-AJP" и по- точно "Planet.Earth.01.From.Pole.to.Pole.2006.1080p.HDDVD.x264-AJP"- там е прословутата сцена с птиците(около 22ра мин.), която всички ползват за да си тестват машините. Наистина има леко накъсване когато рязко се скача над 20 Мбит и после още веднъж над 30 Мбит, но след това върви гладко, въпреки, че стига 38- 41 Мбит! За загуба на картина нищо не мога да кажа.

P.S. Файловете са на диска в плейъра!

17. Moderator
    Тук е от
    Dec 2005
    Живее в
    София

Относно Пуканката и L5.1 - плейвал съм Planet Earth с посочения профил и не бих го нарекъл "без проблем"!
    Факт е че върви НО на високия битрейт насича, губи картина и т.нт.
    За съжеление с подобен профил/L5.1/ тогава разполагах само с този филм.
    На Давикса си работи перфектно това, има много леко насичане само на фаила с птиците.

18. Тук е от
    Oct 2009

Ех, тези птици! Едва ли режисьора е знаел, че ще са най-дискутираната сцена от поредицата! И водопадите също

Качвам новия фирм който трябва да е с фикснат линк към Онлайн радиото. Моля някой да го тества, защото току що го получавам,
    а едва следобед ще имам време да го пробвам.

http://daisy1.daisytechbg.com/~bmari...-v7.0.0.r2347/

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 119 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе