Страница 60 от 119 ПърваПърва ... 1050585960616270110 ... ПоследноПоследно
Резултати от 886 до 900 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:DIVA FULLHD Multimedia player -> FAQ в 1-ви пост

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    здравеи проблема. се оказа от браузера пред го отвариах с интернет експлорера сега го напрвих с монзилата и с неиа стаана добавих канала за радиата и вси4ко вари много добре ако нете затруниава да побликуваш други такива адреси ако имаш на други неща и благодариати за помоща
    Колега, моля те пиши нормално. Това ми отне 2 минути, за да го прочета и разбера :S

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от juliusceaser
    Здравей exobg и поздравление за труда.Инсталирах си metafeeds върху фирм 2901 (моднат от titooo)-всичко върви перфектно.Имам едно два въпроса:
    1.Може ли по някакъв начин да се добави някаква картина (по желание или логото) докато се просвирват станциите,та да не е черен екрана?
    2.Какво е условието за RSS да се добавят във Фаворитите?Аз например пробвах със Замунда и Екип нюз-изкарва ми заглавията без проблеми,обновяват се непрекъснато,но само дотам.Като кликна на някое заглавие ми дава 404 Not Found.
    Благодаря!
    Здравей,
    искам само да кажа както бях писал по-нагоре че Metafeeds върви успешно и върху последния фирм на Дейзи ММ (7.0.14.r3240).
    По първият въпрос честно казано и аз това се опитвам да направя от едно известно време насам, но не става поне за сега. Предполагам ще трябва да се промени малко начинът на интерпретиране на RSS от самият софтуер. Но спокойно не сме само ти и аз с такова желание надявам се разработчиците ще го оправят в следващите версий.
    По втори въпрос: малко по-нагоре съм писал че това което може да се добавя е или линк (Enclosure) за директна връзка или Media RSS.
    Тъй като аз самият все още разучавам XML-а и по специално как точно софтуерът на това плеърче го интерпретира ще дам два примера, те могат да се видят що годе нагледно във firefox:
    http://sinoptik.bg/genrss.php?lid=100727011
    Горният линк е стандартен RSS, но не е Media RSS, защото не съдържа enclosure линкове към аудио или видео съдържание. Вместо това всички линкове водят до HTML генерирана страница, която по никакъв начин не може да се интерпретира от софтуера на плеърчето.
    То може да интерпретира само XML и то бих казал не стандартен, поне от мойте експерименти досега.
    http://revision3.com/tekzilla/feed/MP4-hd30
    Този линк е Media RSS, линковете описани в него водят до видео файлове и начинът по който са описани е малко по-различен от страндартния RSS.

Ако RSS feed-овете които ти добавяш водят към XML документ чиято структура не съдържа html указания а само XML, тогава може и да успееш да прочетеш примерно новини, прогноза за време и т.н. Пак казвам софтуерът е много селективен по отношение на това какво му подава като XML указания и понякога не желае да интерпретира дори стандартен на пръв поглед Media RSS feed.

Искам да отбележа че това всичко не го прави Metafeeds, а самият софтуер на плеърчето (ще го нарека така тъй като вече не съм сигурен на кой точно линукс-ки проект се базира това нещо).
    Metafeeds не е нищо повече освен начин за крайният потребител да си добавя и организира свое собствено (намерено) онлайн съдържание.

Опиатх се да го обясня на максимално прост език дано съм успял.

4. Тук е от
    Dec 2009

exobg-Благодаря много за отделеното време!

5. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Някой пробвал ли е този firmware - v7.0.6.r3286_(European)_YAMJ_Trial ? Въпроса ми е, работи ли коректно YAMJ и защо пише trial ?

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Работи, с него съм, но честно едва ли ще ползвам пак YAMJ. Пълен та...к с извинение.

пп - хубаво направих HTML-a на филмите си, ама всеки път да го търся и да го зареждам от менюто няма да стане. Филм ли ще гледам или какво.

Някой ползва ли външен амп, чува се едно гадно пукане при смяна на песните /при MP3 прослушване/, не е от фирмовете това нещо май, който и да сложа все се чува

7. Тук е от
    Feb 2010

Здравейте,
    Много се колебая за тая Diva. Това, че е правена в някой китайски гараж с побългарен в някой нашенски гараж firmware ми лъха на несериозност и усещане за постоянна борба с неподозирани проблеми, търсене на нови версии, изобщо битка с бъгове занапред.
    Но не искам да съм предубеден към продукта, чета ви хора, гледам колко много сте и колко сте доволни от плеъра и ви вярвам.
    Бих искал да ви питам за какво толкова използвате тия мрежови възможности? Хвърляте торенти, гасите PC-то и оставяте Дивата да си дърпа филмите? Просто се опитвам да преценя плюсовете пред да речем WDTV Live, само че значимите... хубаво е да има меню на български например, но е дреболия за която ми е все едно.

А дали някой би могъл да нахвърля едно бегло сравнение между тази Дива и новия Asus O!Play HDP-R3, който е съвсем леко по-скъп.
    10x!

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Няма да сбъркаш ако я вземеш.

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    Здравейте,
    Много се колебая за тая Diva. Това, че е правена в някой китайски гараж с побългарен в някой нашенски гараж firmware..... А дали някой би могъл да нахвърля едно бегло сравнение между тази Дива и новия Asus O!Play HDP-R3, който е съвсем леко по-скъп.
    10x!
    Колега , с или без монтаж на вътрешен хард диск ти трябва ? Има толкова плеъри на пазара , просто се объркваш непоправимо !То всичко е правено в Китай , но е важна софтуерната поддръжка и фенклуба !

11. Тук е от
    Feb 2010

Фенклуба е динамичен което е супер, а за объркването си се обърквам колкото повече чета. В последните 2-3 часа разбрах, че трябва да се науча да скачам напред назад между легални и кракнати firmware-и щото с някои едно тръгва, с други - друго, че е доста вероятно да ми се наложи да сменям вентилатора или поне да мога да го смазвам, че има към 15-20% шанс по моя преценка да се разправям с дефектен по рождение плеър. А, и че за да разпозная шервъните фолдери на нетбука ще трябва да бъзикам регистри и да скапя сто други неща. Майко мила. Но като баланс на всичко това са многото добри отзвиви и надеждата, че ще съм един от тия, при които дефекти няма, даже вентилатора не се чува кой знае колко и въобще нещата са ок.

Трябва ми с монтаж на хард диск, за да дърпам директно на него независимо от рс-то. Тоест, ако няма торент клиент не ми трябва и прикачен хард, защото ютюба и другите стриймове от уеба ще ги излъчва домашния десктоп през рутера. Бе по-добре да си има всичко, аз затова и се отказах от WDTV Live, който в сравнение поне с това дето четох за Дивата дотука си е като plug and play.

12. Тук е от
    Jan 2010

взимай си ДИВАта, няма какво да се чудиш, а пък ако не извадиш късмет има гаранция за целта

13. Тук е от
    Jan 2010

DIVA-та е супер !!!
    Работи си чудесно и нямам никакви грижи !!!

14.  

15. Тук е от
    Feb 2010

@ranis5

Фенклуба е динамичен което е супер, а за объркването си се обърквам колкото повече чета.
    ...
    Няма да те убеждавам да си я купуваш обаче ще се опитам да хвърля малко светлина по въпросите които те измъчват. Знам какво е и аз бях на твое място преди да реша да си я купя
    ...
    В последните 2-3 часа разбрах, че трябва да се науча да скачам напред назад между легални и кракнати firmware-и щото с някои едно тръгва...
    ...
    Не е така, последния фирм на Дейзи ММ (7.0.14.r3240) се справя чудесно с всичко. Единственото което не можеш да видиш, но това го има и при всички останали firmware-и които съм тествал, е менюто на BluRay диск.
    Иначе по отношение на възпроизвеждане няма да имаш никакви проблеми с нито един медиен формат.
    ...
    че е доста вероятно да ми се наложи да сменям вентилатора или поне да мога да го смазвам, че има към 15-20% шанс по моя преценка да се разправям с дефектен по рождение плеър.
    ...
    Ако ще спиш на него - шумен е да. Обаче ако си мислиш че ще можеш пълноценно да ползваш торент клиента - еми няма да можеш. Аз се занимавах да сменям фирмуеъри, торент клиенти не знам си кво ... не става просто не можеш да свалиш един BluRay примерно и да си го върнеш след това за времето за което би го направил на компютъра си да речем с utorrent. Защо ? Еми както казва един колега "няма вътък" тоест требе още доста процесорно време за тая работа.
    За сметка на това има usb slave порт за връзка към PC, тоест става като една голяма флашка - супер удобно е.
    ...
    А, и че за да разпозная шервъните фолдери на нетбука ще трябва да бъзикам регистри и да скапя сто други неща.
    ...
    Глупости на квадрати къде ги прочете не знам. Плеърчето по подразбиране си има шеър на вътрешният диск в работна група Workgroup. Това ли ти е проблема смяната на работната група ? Изобщо не съм я барал даже. Вкъщи го отварям тоя шеринг без проблеми от три ОС: XP, Vista и Windows 7 - без проблеми, без хакове в регистъра или подобни.

За торентите, ако сложиш голям вътрешен диск решението е usb slave порт, ако ти е бърз нета де, ако не даже и през шеринг може да го тормозиш, map-ваш го като network drive и спи града

Колкото до останалите мрежови "екстри", както може би си прочел youtube не бачка в момента, но пък благодарение на metafeeds има доста други интересни работенца.

Мисля че това ти трябва като информация

Успех и пиши все пак какво си купил накрая, че аз си мисля за втори и се чудя все още дали пак да е diva

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

" Единственото което не можеш да видиш, но това го има и при всички останали firmware-и които съм тествал, е менюто на BluRay диск. "

Колега , това е така защото се плаща java лиценз за тази екстра за да работи ! Но за този плеър не е предвидено да стане , но те и другите го нямат това меню , но това се преживява !

17. Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от civica
    " Единственото което не можеш да видиш, но това го има и при всички останали firmware-и които съм тествал, е менюто на BluRay диск. "

Колега , това е така защото се плаща java лиценз за тази екстра за да работи ! Но за този плеър не е предвидено да стане , но те и другите го нямат това меню , но това се преживява !
    Това значи ли, че никога няма да го видим това меню?

18. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За Дивата може би , да ! За другите плеъри с Реалтек чипове не съм сигурен !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе