Страница 84 от 119 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

ааа благодаря, поръчах вчера един плеър. Точно за стриим направен с VLC имах предвид

2.  

3. Тук е от
    Feb 2010

Тъй като съм доволен от Дивата, а дойде време за още една такава машинка, се сдобих и с оригинален Плейон. Искам да се посъветвам има ли някакъв смисъл да издирвам оригиналните плейонски фърмуери, или за да не се раздвоявам да си карам с моднатите фърмове на Дивата и на двете машинки.

И още - телевизорът е леко поостарял откъм входове, input1 е DVI (тоест HDMI без аудио) или component, input2 е само component. За сега съм го вързал така - кутията на кабелната (с доста HD канали) с кабел HDMI-към-DVI в input1 (плюс аудио), Плейона с component в inpuit2. Логиката ми беше, че HD телевизия се гледа по-често отколкото HD филми на Плейона, затова цифровата връзка е там. Обаче пробно тв кутията я свързах освен DVI и с component и при HD каналите разлика за невъоръжено око просто няма. При това положение струва ли си (да размествам пак) и да прехвърля HDMI връзката към Плейона (уж по component кабелите не вървяло по-висока резолюция от 720р)?

4. Member
    Тук е от
    Jun 2010

И аз се интересувах за разликата RGB - HDMI, защото пък при мен с HDMI кабела не вади картина. Оказа се, че такава почти няма, освен ако разстоянията не са големи или кабелите не са скъпи. С евтини кабели, карай си спокойно с Component щом не виждаш разлика така или иначе. Аз лично не бях сигурен, но щом при теб няма разлика в картината, явно наистина е така.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@ranis5 -> по компонентните кабели имаш резолюция до 1080р. Това е единствената алтернатива на HDMI.

За фирмите слагай каквото ти е удобно (става въпрос за оригиналния ПлейОн), разлика между хакнатите и оригиналните като функционалност няма, е освен ако нещо не е бутано в моднатия де ... но е коректно да е написано от този, който го е правил. Тези които правя аз и ви поствам линковете тук не се различават от оригинала. Другите експерименти ги правя за себе си.

6. Тук е от
    May 2006

Имам някакъв пробем със скоростта на сваляне на торенти - не мога да вдигна повече от 500-600кб, докато с лаптопа скоростта е към 2мб, сравнявано е с един и същ торент в интервал от няколко минути.

Скоростта на дивата не се променя независимо дали е на 1 метър от рутера или през две стаи.

Със скрипта съм сменил боря на пиърите на BT (ограничени до 220 са в момента), порта също е променен, но ефект няма.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Нагоре някой беше препоръчал ThumbGen за генериране на тъмбнейли на филмите. Пускам го да генерира, но като влезна през плейъра в папката, няма нищо. Къде бъркам?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

С кой фирм си? Само 3615 и следващи на Плейон поддържат тази функция.

10. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Firmware-a ми е r3240 на Дейзи. Да разбирам ли, че няма да стане и трябва да му флашна един плейонски?
    Той има ли български език за менюто? И също, от къде мога да го сваля, защото в първия пост има много, много линкове и нещо не мога да се ориентирам.

Някой може ли да ми каже от опит, кой е най-добрият фирмуер до момента? Било то плейонски или на Дейзи. Само филми пускам, така че проблеми с торенти не ме засягат.

Също, трябва ли вътрешен диск да има, за да работи функцията с тъмбнейлите?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Тъмбнейлите работят само на Плейон фирмовете. Мисля че няма нужда от вътрешен харддиск за работа с тях, стига да са в папката на филма.

Според мен най-добрият фирм досега е последният за Плейон.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2010

А фирмуерът на PlayOn имат ли български език в менюто? Така като гледам, май последният е "ACR 7.0.6 r.3875 - 29.04.2010". Нали така?

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от w00x
    А фирмуерът на PlayOn имат ли български език в менюто? Така като гледам, май последният е "ACR 7.0.6 r.3875 - 29.04.2010". Нали така?
    Последните са 4107 и 4318. Имат БГ меню.

14.  

15. ogs
    ogs е офлайн

Тук е от
    Nov 2004

Здравейте,

Някой може ли да ме информира какво е качеството на hdmi каблчето на дивата и има ли някъде инфо, дали устройството е съвместимо и с други usb 802.11n донгълчета или само с това от комплекта
    т.е. заслужава ли си да дам 40лв. отгоре за въпросните 2 компонента или да си ги взема отделно?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Кабела е супер както и донгъла. Абсолютно няма смисъл да вземаш други.

пп - Wi-fi адаптерчето е с чип на Реалтек и драйверите на устройството са за определен модел. Адаптери с различен чип не ги открива.

17. Тук е от
    Feb 2010

Последни Плейонски:
    официален фирм v7.06.r3875 (при мен работи перфектно, нямам проблеми с губене на wireless-а както при 2901)
    последна бета версия r4318
    битторент и samba
    (от Плейон съветват смяна чрез ъпгрейд функцията в менюто вместо студен рестарт. Аз следвам инструкцията от 1-ва стр. за по чиста инсталация, въпреки че нещо взех да си спестявам ваденето на захранващия жак)

18. Member
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    Последни Плейонски:
    официален фирм v7.06.r3875 (при мен работи перфектно, нямам проблеми с губене на wireless-а както при 2901)
    последна бета версия r4318
    битторент и samba
    (от Плейон съветват смяна чрез ъпгрейд функцията в менюто вместо студен рестарт. Аз следвам инструкцията от 1-ва стр. за по чиста инсталация, въпреки че нещо взех да си спестявам ваденето на захранващия жак)
    Ами нещо не иска да ми го инсталира ъпдейта r4318 от тоя линк. Пише, че е само за ACRyan PlayOn! HD

Edit: Сега не иска и да зареди плейъра. Светва бутона, показва се екрана на Diva и си седи така. През това време, бутона на плейъра изгасва. Освен да пробвам да го флашна с моднатият 3875 от първия пост? Дали ще има разултат или му видях сметката тоя път

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 84 от 119 ПърваПърва ... 3474828384858694 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе