Нямам никакви проблеми с 4107. Колега w00x, пробвай да преинсталираш фирма не през менюто и изчисти старите торенти.
За фирма на Дейзи няма още никакво инфо дали ще се реши проблема. Дано.
Нямам никакви проблеми с 4107. Колега w00x, пробвай да преинсталираш фирма не през менюто и изчисти старите торенти.
За фирма на Дейзи няма още никакво инфо дали ще се реши проблема. Дано.
Колеги, вече 4 месеца си ползвам Дивата единствено за гледане на филми и всичко ми минаваше без никакви проблеми и затруднения. Вчера обаче изтеглих ето този Bluray и Дивата ми не успя да го подкара. Целият филм в този торент се намира във файла 00002.m2ts. До сега съм пускал десетина Bluray филми именно от такъв тип файлове и с тях няма проблем, но този файл и другите такива от въпросния филм не тръгват. Дивата ми е закупена от Технополис преди 4 месеца и не съм префлашвал нищо - т.е. - с магазинския си фърмуер е.
Внимание - въпрос:
Можете ли да ми кажете, на какво се дължи отказа за възпроизвеждане, и евентуално как мога да го оправя.
Благодаря ви!
Ами малко по-нагоре е обяснено,че се дължи на нов тип защита,съдържаща се в самия диск.Сложи си нов фърмуеър и нещата ще се оправят.
На 2 от 20 пробвани филма ми изписа "Неподдържан GMC" и филмите насичат и стават на сегменти.
Стриймвам ги по LAN кабел.
Има ли начин как да се оправи това или трябва да свалям нови релийси?
Фирмуера ми е последната версия на Дейзи.
@w00x
GMC = Global Motion Compensation
От форума на ПлейОн:
POHD could only supported GMC point 1. As what I understand, Point 2 and Point 3 are not supported. As they require x86 to decode and most Media Players doesn't decode Point 2 and Point 3 as they are not common.От NMTWiki:If you have a file that contains S-VOP's (GMC), then you would need to re-encode.
A few extra points:
The DivX Home Theatre Profiles don't allow for GMC. So some players don't support it at all (cheaper to manufacture due to lower decoding overheads).
DivX only uses 1 warp point GMC, so this is all some players support. Other encoders support 2 & 3 warp point GMC. In fact since 1 warp point is basically useless XviD doesn't use it at all.
* Global motion compensation (GMC) is a technique used in video compression to reduce the bitrate required to encode video. It is most commonly used in MPEG-4 ASP, such as with the DivX and Xvid codecs.
* Due to the extra decoding CPU cost of global motion compensation, most hardware players do not support global motion compensation. One example is the Creative Zen Vision M, which supports Xvid and DivX encoded video, but only with GMC disabled.
* DivX has only one GMC "warp point" specified. This enables easier hardware implementation, but limits the global transform to panning operation only. Since panning can be described using blocks, this implementation rarely improves video quality.
* Xvid allows up to 3 warp points, and as a result, has less hardware support. The DivX player, however, does support 3-warp-point GMC, and thus will play GMC Xvid-encoded streams.
* The NMT can cope with 1 warp point but anymore and the video will stall every second or two and the audio won't play. You will have to rencode via the thread over at the NMT Forum.
С две думи да резюмирам - сваляй нови релийси
Здравейте,
от днес и аз съм собственик на DIVA Multimedia player...и веднага имам въпроси към вас:
..не мога да се справя с безжичната мрежа или поне така си мисля...с мрежите ме няма много, въпросите ми са следните:
1. мога ли да гледам филми директно от харда на компютъра-използвайки безжичната мрежа - все още нямам вътрешен хард...
2. ако мога то някой може ли да ми помогне с настройките - използвам Wireless-N Home Router Linksys WRT120N и софтуер Cisco Network Magic Pro..
Търсих из постовете някъде инфо за това за да се справя сам, но до тук не открих...е прегледал съм само около 20 страници и продължавам, а и ръководството е адски оскъдно на информация..
@FALKONETTI ->
1. С по-новите фирми ако нямаш вътрешен хард, нямаш инсталирани (и автоматично стартирани) Самба и Битторент (стрийминг по мрежа и теглене на торенти). Провери дали са пуснати тези приложения в мрежовия сетъп на плеъра и ако не е ги стартирай и виж какво ще стане.
Без стартирана Самба можеш да гледаш само от флашка, външен USB хард и SD/SDHC/MMC карта.
2. Инфо за настройки има в 1-ви пост, секция "Полезни съвети"
Здравейте !
Вече съм част от т.нар. клуб Дива.
Но имам огромен проблем. Не мога да си направя настройките за връзката на Дива-та с компютъра/ той е с ОС WIN XPSP2/ . Плейърчето е в пълен комплект с кабела ХДМИ и Wi-Fi донгъла.
Три пъти препрочетах темата , но така и не си реших проблема.
Моля ви помогнете ми!
Благодаря за вниманието!
Здравейте и аз съм в Diva Hd Клуба от 1 седмица. Още съм с оригиналния Firmware и искам да питам от каде да започна и какво да направя първо. Да сменя ли firmware с новия ? В дивата не съм сложил Хард Диск а дърпам през Лан от NMH 405 на Linksys. Всички файлове вървят перфектно само имам проблем с Блу-рей . Без значение от филма щом го пусна и ми изписва Media is removed. Кажете ми трябва ли да сложа хард за буфер или не е проблем от това или просто да сменя Firmware и възможно ли е без хард да го ъпдейтна и да продължавам да си го ползвам така? Благодаря предварително.
Малко странна случка , даже и комична.
Пуснах си песен на един DJ , наименувал се Popcorn и Дива-та не иска да отвори файла / мп3/ . Напуши ме на смях , мисля да преименувам файла да видя дали ще тръгне .
П.С - от флашка може да се подкара максимум 720p . 1080i & 1080p насичат ужасно. От карата на фото апарата/ SanDisk/ някои от снимките забиват , или не се отварят.FLV файловете не могат да се превъртат .Това са моите наблюдения на първо четене .
П.С - Благодаря Hell!
Получи сееееееееееееееееееееееееееееееПървоначално публикувано от Hell
Hell... имаш бири от мен
P.S. За тези, който ще използват този подход... преди да инсталирате скрипта, първо сложете "extension package upgrade" и всичко ще е тип-топ!
EDIT: всичко работеше но за кратко. След рестарт пак всичко изчезна.
Явно трябва да се смени системния шрифт, но не ми е ясно как ще стане през USB флашка...
Здравейте на всички, имам проблем с Дивата за който ще помоля за помощ. И така на въпроса.
Дивате е вързана в мрежа с 2 PC-та, едно на ХП и едно на 7-ца, но немога да ги броузвам през Network, Дивата няма вътрешен хард и е с фирм 4107. До преди няколко дни в продължение на два три месеца си броузвах и си гледах по мрежата без никакви проблеми. Двете PC та бяха в различни работни групи, съответно WORKGROUP(win7) и MYGROUP(XP), успявах да се вържа само със 7-цата, отдавам го на омазаната инсталация на XP-то. Няма никакви проблеми по мрежата, дивата си има нет, взима си IP от DCHP и т.н. Ако някой може да помогне да каже къде е проблема с броузването по мрежата.
@Hell
1. Нямаш ли вътрешен хард, нямаш инсталирани Самба и Битторент (стрийминг по мрежа и теглене на торенти). Можеш да гледаш от флашка, външен USB хард и SD/SDHC/MMC карта.
Ако това означава че неможе да се гледа по мрежата, то как ставаше в продължение на 2-3 месеца?
@rangel29 -> Ако това е станало след като си сменил фирма с 4107, пробвай да си върнеш стария с който си бил и опитай пак. По-новият фирм (а последните са все бети) не означава задължително по-добра работа на плеъра, особенно на тези след Декември 2009 г. Последният по-безпроблемен фирм е 2901. В момента чакаме решение от ACRyan за всички бози, които забъркаха с последните фирми.
P.S.
За да ти работи мрeжата и шеринга на плеъра, трябва да ти е стартирана Samba-та, а като нямаш вътрешен хард това не става автоматично, защото последните фирми я инсталират и търсят там. Провери дали е пуснато това приложение в мрежовия сетъп на плеъра и ако не е го стартирай и виж резултата.
По принцип има решение, но трябва да се позанимаеш малко на по-ниско ниво.
1. Давам ти скрипт, написан и тестван от колегата @flap от сайта на ПлейОн, с който да направиш това, но трябва да си изкопираш (ако го няма там) инсталационния пакет "samba_3.0.23c_mipsel.ipk" в "/usr/local/bin/Resource/". Разбира се, всичко става по телнет от компа към плеъра по мрежата. Ако искаш само да виждаш флашка в плеъра през мрежата от компа, трябва да изпълниш последните 4 пункта от скрипт файла, а самият той се копира в "/usr/local/etc/rcCustom". Успех !
#!/bin/sh
#
# How to start samba server automatically at boot time
# 1- Copy/Paste this file to /usr/local/etc/rcCustom
# 2- chmod a+x /usr/local/etc/rcCustom
# 3- vi /usr/local/etc/rcS , go to the last line and enter
# /usr/local/etc/rcCustom
# 4- Save rcS hitting, Esc : wq [enter]
#
# Pause 10 seconds (end of boot)
sleep 10
# Remount sda1 read-write (depend of the name of your shared disk)
/bin/mount -o remount rw /tmp/usbmounts/sda1
# Install SAMBA server
/usr/local/bin/ipkg-cl install /usr/local/bin/Resource/samba_3.0.23c_mipsel.ipk
# Create /tmp/package/samba/lib/smb.conf
/usr/local/etc/configsamba
# Start SAMBA server
/tmp/package/script/samba start
# Done
after rebooting you can access a shared disk using //device_ip/USB1 for example...
2. Още един начин за инсталация на Самба, модифицирана да работи без вътрешен хард (благодарности към братята руснаци -> @mitek_gsm)
Условието е да имате интернет на плеъра при инсталацията:
"Код: Выделить всё
Пуск/Выполнить telnet [адрес_плеера](логин root):
mount -o remount,rw /
killall -9 transmission-daemon
killall -9 smbd
killall -9 udpxy
killall -9 mediatomb
cd /tmp
wget http://hds6l.h1.ru/package/samba3.tar.bz2
chmod +x samba3.tar.bz2
cd /
tar -xjf /tmp/samba3.tar.bz2
reboot"
=> @Hell
От толокова NETWORKS човек може да се побърка.
Проблема е че от дивата не виждам комповете.
Та днес сложих едно дискче вътре Sata 80G, малко ама за проба.
Върна препоръчвания от теб фирм, инсталирах допънителните пакети, и смених името на групата на Workgroup.
Резултат --- от комповете виждам дивата през Самба и си броузвам и т.н. , но от броузера на дивата в Workgroup за момент се появи само самата работна група и вътре Дивата. След рестарт и тя изчезна . Направо ще се побъркам.