Страница 82 от 119 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Нямам никакви проблеми с 4107. Колега w00x, пробвай да преинсталираш фирма не през менюто и изчисти старите торенти.

За фирма на Дейзи няма още никакво инфо дали ще се реши проблема. Дано.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Колеги, вече 4 месеца си ползвам Дивата единствено за гледане на филми и всичко ми минаваше без никакви проблеми и затруднения. Вчера обаче изтеглих ето този Bluray и Дивата ми не успя да го подкара. Целият филм в този торент се намира във файла 00002.m2ts. До сега съм пускал десетина Bluray филми именно от такъв тип файлове и с тях няма проблем, но този файл и другите такива от въпросния филм не тръгват. Дивата ми е закупена от Технополис преди 4 месеца и не съм префлашвал нищо - т.е. - с магазинския си фърмуер е.
    Внимание - въпрос:
    Можете ли да ми кажете, на какво се дължи отказа за възпроизвеждане, и евентуално как мога да го оправя.
    Благодаря ви!

4. Тук е от
    Dec 2009

Ами малко по-нагоре е обяснено,че се дължи на нов тип защита,съдържаща се в самия диск.Сложи си нов фърмуеър и нещата ще се оправят.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2010

На 2 от 20 пробвани филма ми изписа "Неподдържан GMC" и филмите насичат и стават на сегменти.

Стриймвам ги по LAN кабел.

Има ли начин как да се оправи това или трябва да свалям нови релийси?

Фирмуера ми е последната версия на Дейзи.

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@w00x

GMC = Global Motion Compensation

От форума на ПлейОн:

POHD could only supported GMC point 1. As what I understand, Point 2 and Point 3 are not supported. As they require x86 to decode and most Media Players doesn't decode Point 2 and Point 3 as they are not common.
    If you have a file that contains S-VOP's (GMC), then you would need to re-encode.

A few extra points:
    The DivX Home Theatre Profiles don't allow for GMC. So some players don't support it at all (cheaper to manufacture due to lower decoding overheads).
    DivX only uses 1 warp point GMC, so this is all some players support. Other encoders support 2 & 3 warp point GMC. In fact since 1 warp point is basically useless XviD doesn't use it at all.
    От NMTWiki:

* Global motion compensation (GMC) is a technique used in video compression to reduce the bitrate required to encode video. It is most commonly used in MPEG-4 ASP, such as with the DivX and Xvid codecs.

* Due to the extra decoding CPU cost of global motion compensation, most hardware players do not support global motion compensation. One example is the Creative Zen Vision M, which supports Xvid and DivX encoded video, but only with GMC disabled.

* DivX has only one GMC "warp point" specified. This enables easier hardware implementation, but limits the global transform to panning operation only. Since panning can be described using blocks, this implementation rarely improves video quality.

* Xvid allows up to 3 warp points, and as a result, has less hardware support. The DivX player, however, does support 3-warp-point GMC, and thus will play GMC Xvid-encoded streams.

* The NMT can cope with 1 warp point but anymore and the video will stall every second or two and the audio won't play. You will have to rencode via the thread over at the NMT Forum.

7. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

С две думи да резюмирам - сваляй нови релийси

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте,
    от днес и аз съм собственик на DIVA Multimedia player...и веднага имам въпроси към вас:
    ..не мога да се справя с безжичната мрежа или поне така си мисля...с мрежите ме няма много, въпросите ми са следните:
    1. мога ли да гледам филми директно от харда на компютъра-използвайки безжичната мрежа - все още нямам вътрешен хард...
    2. ако мога то някой може ли да ми помогне с настройките - използвам Wireless-N Home Router Linksys WRT120N и софтуер Cisco Network Magic Pro..

Търсих из постовете някъде инфо за това за да се справя сам, но до тук не открих...е прегледал съм само около 20 страници и продължавам, а и ръководството е адски оскъдно на информация..

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@FALKONETTI ->

1. С по-новите фирми ако нямаш вътрешен хард, нямаш инсталирани (и автоматично стартирани) Самба и Битторент (стрийминг по мрежа и теглене на торенти). Провери дали са пуснати тези приложения в мрежовия сетъп на плеъра и ако не е ги стартирай и виж какво ще стане.
    Без стартирана Самба можеш да гледаш само от флашка, външен USB хард и SD/SDHC/MMC карта.
    2. Инфо за настройки има в 1-ви пост, секция "Полезни съвети"

11. foa
    foa е офлайн

Тук е от
    Aug 2008

Здравейте !

Вече съм част от т.нар. клуб Дива.

Но имам огромен проблем. Не мога да си направя настройките за връзката на Дива-та с компютъра/ той е с ОС WIN XPSP2/ . Плейърчето е в пълен комплект с кабела ХДМИ и Wi-Fi донгъла.

Три пъти препрочетах темата , но така и не си реших проблема.

Моля ви помогнете ми!

Благодаря за вниманието!

12. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте и аз съм в Diva Hd Клуба от 1 седмица. Още съм с оригиналния Firmware и искам да питам от каде да започна и какво да направя първо. Да сменя ли firmware с новия ? В дивата не съм сложил Хард Диск а дърпам през Лан от NMH 405 на Linksys. Всички файлове вървят перфектно само имам проблем с Блу-рей . Без значение от филма щом го пусна и ми изписва Media is removed. Кажете ми трябва ли да сложа хард за буфер или не е проблем от това или просто да сменя Firmware и възможно ли е без хард да го ъпдейтна и да продължавам да си го ползвам така? Благодаря предварително.

13. foa
    foa е офлайн

Тук е от
    Aug 2008

Малко странна случка , даже и комична.
    Пуснах си песен на един DJ , наименувал се Popcorn и Дива-та не иска да отвори файла / мп3/ . Напуши ме на смях , мисля да преименувам файла да видя дали ще тръгне .

П.С - от флашка може да се подкара максимум 720p . 1080i & 1080p насичат ужасно. От карата на фото апарата/ SanDisk/ някои от снимките забиват , или не се отварят.FLV файловете не могат да се превъртат .Това са моите наблюдения на първо четене .

П.С - Благодаря Hell!

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @siromaha -> сам си намерил отговорът на въпроса си. Всички приложения се инсталират и работят само при наличен вътрешен хард, който задължително трябва да е форматиран от плеъра. Четете в първи пост секция "Полезни съвети", там са обяснени основните неща !

P.S.

Другият начин е да се пробва скрипта, който е за POHD Mini, пък може и да стане ;-)

1. Telnet to your Playon!HD mini.
    >> Windows >> Start Button >> Search for 'telnet' (или "run -> telnet") >> Type in 'o <POHD IP Address>' >> Login with 'root'

2. Identify the directory your usbstick is mounted on.
    >> Type 'df' >> Your directory is in the red box as indicated by the picture above.

3. Paste this:
    e.g. cd /tmp/usbmounts/sda ..

Код:
    cd <insert usbstick directory> && wget http://dl.dropbox.com/u/4777570/meta...nstall-zane.sh -O metafeeds-install && sh metafeeds-install
    Получи сееееееееееееееееееееееееееееее
    Hell... имаш бири от мен

P.S. За тези, който ще използват този подход... преди да инсталирате скрипта, първо сложете "extension package upgrade" и всичко ще е тип-топ!

EDIT: всичко работеше но за кратко. След рестарт пак всичко изчезна.
    Явно трябва да се смени системния шрифт, но не ми е ясно как ще стане през USB флашка...

16. Тук е от
    May 2010

Здравейте на всички, имам проблем с Дивата за който ще помоля за помощ. И така на въпроса.
    Дивате е вързана в мрежа с 2 PC-та, едно на ХП и едно на 7-ца, но немога да ги броузвам през Network, Дивата няма вътрешен хард и е с фирм 4107. До преди няколко дни в продължение на два три месеца си броузвах и си гледах по мрежата без никакви проблеми. Двете PC та бяха в различни работни групи, съответно WORKGROUP(win7) и MYGROUP(XP), успявах да се вържа само със 7-цата, отдавам го на омазаната инсталация на XP-то. Няма никакви проблеми по мрежата, дивата си има нет, взима си IP от DCHP и т.н. Ако някой може да помогне да каже къде е проблема с броузването по мрежата.

@Hell
    1. Нямаш ли вътрешен хард, нямаш инсталирани Самба и Битторент (стрийминг по мрежа и теглене на торенти). Можеш да гледаш от флашка, външен USB хард и SD/SDHC/MMC карта.

Ако това означава че неможе да се гледа по мрежата, то как ставаше в продължение на 2-3 месеца?

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@rangel29 -> Ако това е станало след като си сменил фирма с 4107, пробвай да си върнеш стария с който си бил и опитай пак. По-новият фирм (а последните са все бети) не означава задължително по-добра работа на плеъра, особенно на тези след Декември 2009 г. Последният по-безпроблемен фирм е 2901. В момента чакаме решение от ACRyan за всички бози, които забъркаха с последните фирми.

P.S.
    За да ти работи мрeжата и шеринга на плеъра, трябва да ти е стартирана Samba-та, а като нямаш вътрешен хард това не става автоматично, защото последните фирми я инсталират и търсят там. Провери дали е пуснато това приложение в мрежовия сетъп на плеъра и ако не е го стартирай и виж резултата.

По принцип има решение, но трябва да се позанимаеш малко на по-ниско ниво.

1. Давам ти скрипт, написан и тестван от колегата @flap от сайта на ПлейОн, с който да направиш това, но трябва да си изкопираш (ако го няма там) инсталационния пакет "samba_3.0.23c_mipsel.ipk" в "/usr/local/bin/Resource/". Разбира се, всичко става по телнет от компа към плеъра по мрежата. Ако искаш само да виждаш флашка в плеъра през мрежата от компа, трябва да изпълниш последните 4 пункта от скрипт файла, а самият той се копира в "/usr/local/etc/rcCustom". Успех !

#!/bin/sh
    #
    # How to start samba server automatically at boot time
    # 1- Copy/Paste this file to /usr/local/etc/rcCustom
    # 2- chmod a+x /usr/local/etc/rcCustom
    # 3- vi /usr/local/etc/rcS , go to the last line and enter
    # /usr/local/etc/rcCustom
    # 4- Save rcS hitting, Esc : wq [enter]
    #
    # Pause 10 seconds (end of boot)
    sleep 10
    # Remount sda1 read-write (depend of the name of your shared disk)
    /bin/mount -o remount rw /tmp/usbmounts/sda1
    # Install SAMBA server
    /usr/local/bin/ipkg-cl install /usr/local/bin/Resource/samba_3.0.23c_mipsel.ipk
    # Create /tmp/package/samba/lib/smb.conf
    /usr/local/etc/configsamba
    # Start SAMBA server
    /tmp/package/script/samba start
    # Done

after rebooting you can access a shared disk using //device_ip/USB1 for example...

2. Още един начин за инсталация на Самба, модифицирана да работи без вътрешен хард (благодарности към братята руснаци -> @mitek_gsm)
    Условието е да имате интернет на плеъра при инсталацията:

"Код: Выделить всё
    Пуск/Выполнить telnet [адрес_плеера](логин root):

mount -o remount,rw /
    killall -9 transmission-daemon
    killall -9 smbd
    killall -9 udpxy
    killall -9 mediatomb
    cd /tmp
    wget http://hds6l.h1.ru/package/samba3.tar.bz2
    chmod +x samba3.tar.bz2
    cd /
    tar -xjf /tmp/samba3.tar.bz2
    reboot"

18. Тук е от
    May 2010

=> @Hell
    От толокова NETWORKS човек може да се побърка.
    Проблема е че от дивата не виждам комповете.
    Та днес сложих едно дискче вътре Sata 80G, малко ама за проба.
    Върна препоръчвания от теб фирм, инсталирах допънителните пакети, и смених името на групата на Workgroup.
    Резултат --- от комповете виждам дивата през Самба и си броузвам и т.н. , но от броузера на дивата в Workgroup за момент се появи само самата работна група и вътре Дивата. След рестарт и тя изчезна . Направо ще се побъркам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 119 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе