Страница 94 от 119 ПърваПърва ... 44849293949596104 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,396 до 1,410 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Сори, моя грешка. Фирма ми е v0.7.06.r3643. , до сега съм нямъл никакви проблеми. Между другото този релийз също не го плейва картината, само звук и суб.

Basic 2003 720p BluRay x264-aAF от Арената

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@mitak1969 -> откъде пък го взе този фирм 3643? Да не е някоя стара бета? Време е да се осъвремениш малко за да нямаш проблеми занапред ;-) Пробвай да смениш фирма с 4318/4318+drv2388 или Mede8er от 1-ви пост или ремуксвай, друго май няма като решение засега.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @mitak1969 -> пробвай да смениш фирма с 4318/4318+drv2388 или Mede8er от 1-ви пост или ремуксвай, друго май няма като решение засега.
    Направих както ме посъветва , ремукснах и няма проблем, картината се появи.
    Използвах тази програмка, както е описано във форума "mkvtoolnix-unicode-3.3.0"

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Някой знае ли дали от "Patriot box" вървят фирмовете? Гледам в техния сайт първи пачват най-новите релийзи за Playon, но незнам така модифицирани за тях ще станат ли на Дивата?

пп - видяхте ли новия "HDS52L" с SDK 4.x?

EDIT: Дай малко линкове де, да не си губим времето в търсене ;-)

6. Тук е от
    Apr 2009

И на мен започна да ми писва от тая консерва. Тя не става нито за лан нито за USb хард. Сложих фирм Mede8er сега всичко е перфектно филмите вървят не забива. Сложих му и вентилатор с радиатор от чипсет и не се рестртира сега. НО имам един много голям проблем мога да свалям максимум с 100 - 200 Кб. Без значение дали през USb или през лан през UTorrrent или Vuze BitComet и .... малко след като мине 200-300 Кб започва да ми изписва в торент клиента претоварен диск илл Disc overloaded. Казвайте какво да правя защото ще се побъркам вече тъкмо го направих всичко да е ок сега един филм го свалям 1 седмица. Забравих да кажа че диска е WD Green 500 GB закупен е от Англия с друг медиа сървър на Linksys преди по малко от 6 месеца и е работил по малко от 1.

EDIT: доколкото разбирам от обърканите ти обяснения ти теглиш торенти от комп през мрежата към вградения диск на плеъра, нали ? Е, това е най-лошото решение. Сложи си фирм 4318/4318+drv2388, защото този на "Ме4ката" има проблеми със Самбата и често разкача и не е подходящ за натоварен мрежов достъп (като се появи новата им версия може би това ще е управено вече). А нали имаш Linksys NMH 410 2+2TB или греша? Защо не теглиш и плейваш от там филмите ? Иначе Дивата не е по-бъгава от другите плеъри и повечето от нейните проблеми ги има и при тях, лошото е че решението е в читави фирмуери, а те не са толкова често явление напоследък и ние се мъчим някък да комбинираме нещата ...

Ами с Linksys -а нямам никакъв проблем но като BlueRay е свален на него и го пусна на Дивата през Лан веднага забива. Не знам защо просто не са сложили 1000 Мб Лан и нямаше да има никакви проблеми.

7. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Взех си Дива и вграден диск.Вързах я в мрежа с компа.От РС я виждам нормално,но за да вляза от Дивата в него ми иска име и парола.Не можах да се преборя с проблема.Някакви идеи?
    Връзката е с кабел и рутер.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Никакви проблеми нямам с фирм 4318, торент клиента си тегли с 1-1.5Mb. Фирма на мечката много постен ми се видя.

"n8852" - направи ли Guest акаунт без парола и зададен достъп Everyone?

10. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Как трябва да се направи?

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Windows си има help файл. Отделно на първа страница мисля че има описание. В сайта на Ac ryan като аналог също има подробен хелп.

12. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@n8852 -> когато търсиш помощ хубаво е първо да прочетеш първата страница на темата и там ще намериш отговорите и решенията на основните проблеми при медия плеърите. Не си написал с кой фирм си и кой Windows ползваш, а ние няма как да разберем това и да ти помогнем ...

13. Member
    Тук е от
    Feb 2006

О,К
    Настройката трябва да се направи на РС-то.
    Windows XP home и последен оригинален фирмуер.
    Благодаря.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@n8852 -> сложи си фирм 4318/4318+drv2388 от 1-ви пост на темата. На Windows-а му махни защитната стена на лана, шерни папките с филмите и музиката си и му задай име на работната група "WORKGROUP" и рестартирай. Това трябва да ти реши проблема, а ако не стане, в секция "Полезни съвети" в прословутият 1-ви пост има разширено обяснение от сайта на ПлейОн. Успех !

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Лошото на този фирм е че субтитрите са сиви, отделно че и имах проблеми с Wi-fi то Чистия 4318 мисля, че е най-добър.

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@amonev -> има нова бета на фирма на Ме4ката и се надявам в официалният релийз да се управени тези неща. Дай линкове на фирмите на "Патриота" да видим за какво иде реч, че нямам нерви да ги търся ...

18. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте,

От няколко дни съм собственик на DIVA. В общи линии съм доволен от възможностите на кутията .
    Въпроса е че тази тема е над 80 страници и може да ти се пръсне главата докато я прочетеш.
    Все пак много полезни неща намерих, а пък и на първата страница са написани повечето от тях.
    Другия въпрос е че вече бях поръчал този хард: 2000GB WD Caviar® Green™, SATA2, 7200rpm max, 64MB (User Sectors Per Drive 3,907,029,168 - 4K демек)

Преди да прочета и намеря това из стотиците мнения:

Знам, че има проблеми с моделите WD15EARS с 64Mb кеш заради разширения формат и 4к клъстера. Не се препоръчват за плеъри заради тройното записване на информацията (разбирайте 3 пъти по-бавен трансфер) и последствията от това.

Форматиран ли ти е вътрешният хард от плеъра и ако не, го форматирай от там и дано не е модел с 64Mb кеш и 4к клъстер, че с тях има проблеми.
    В общи линии щях да получа инфаркт...

След това малко надежда от следните изречения:

И към 2-та потрбители. Дисковете с 64 MB кеш бяха проблемни при по-старите firmware на Дива. Незнам дали в по-новите е отстранено това но не си заслужава да се рискува ако сте решили да ги слагате точно на "прекрасните" ни машинки.

Аз съм с този диск (WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN WD15EARS-00Z 64MB) от 1 година. Дивата е изключвана само ако спре тока, т.е. 2-3 пъти. Диска работи безшумно и не грее - от него друго и не се иска.
    Сега въпроса е следния. Аз съм с Firmware v7.0.14.r3240 на "Дигитален свят". В системната информация на DIVA ми изкарва модела и големината на харда, но не ми дава да го форматирам от меню "формат" (не дава да се избере, седи неактивен). Може ли да ми препоръчате кой Firmware да сложа за да го форматирам (ако може линк)? Също така каква е опасността която ме дебне след това щом е 64MB и 4K?
    Иначе като цяло от по-новите Firmware кой ви се струва най-стабилен (и дали има български превод)?

Ако мислите, че е супер фатално това 64MB и 4K може да го напишете на първата страница, за да знаят хората да не го купуват.
    Но мисля че новите хардове които ще идват от тук нататък ще са все такива подобни и по-добри даже. Надявам се да се измисли решение на проблема - специално при DIVA Players. Също може да прибавите и информация за вентилатора (на първа страница) - от къде да купим нов, как до го сменим... нещо такова , понеже гледам че си има една част от хора, които се оплакват от него.

Благодаря на всички които помагат и пишат в темата!
    Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе