Здравейте отново.
Някой да знае моднат фърм от последните релизи (с изключение на този на mede8er) на който може да се слага optware.
На тези от първата страница, на база 4318, не става.
Здравейте отново.
Някой да знае моднат фърм от последните релизи (с изключение на този на mede8er) на който може да се слага optware.
На тези от първата страница, на база 4318, не става.
На 4318 става. Бъркаш някъде при инсталацията.
Оправих го.
опитах скрипта който е описан в точка 2 на http://forum.setcom.bg/index.php/top...tml#msg427908, но ми даде грешка – ‘no such file or directory’
Optware се инсталира без проблем със следния скрипт от форума на ACRyan през телнет:
cd /tmp/hdd/root
wget -O ryanopt http://wd.mirmana.com/ryanopt
sh ryanopt
Колеги имам проблем с торент клиента Transmission.
Задавам му да тегли даден торент, след което започва да си тегли. След около една две минути сам спира да тегли и застава в положение на пауза, стартирам пак торента и след малко - отново и отново същото.
Когато ползвам уеб интерфейса на Transmission, под лентата с погреса ми изписва "Error: unable to save resume file: No sush File or dirctory".
Другият ми проблем е , че Когато рестартирам плеъра трябва да заредя торента наново и торент клиента за си го чекне.
Някой да има идея как да се справя.
Рипортвам моя опит с последните фърмове. С 4318 торент като този https://forum.setcombg.com/*************************/details.php?id=231838&hit=1 (Fast&Furious blu ray) изобщо не ми тръгна. Филмите, които тръгнаха пък бяха зумнати, оригиналните надписи се губеха в лявата и дясната част на екрана (екрана си го нагласям от screen size докато червените линии почти изчезнат, но това го правя и с другите фърмове и проблеми не съм имал. Зумът от дистанционното в случая си беше на off).
След като сложих фърм 3875 от стр.1 и горните проблеми изчезнаха.
Освен това с всички фърмове, които съм пробвал (с изключение на заводския от Дейзи) wireless връзката НЕ тръгва след първоначалните (много внимателни) настройки от моя страна. Неизменно стигам до DHCP Not Ready! колкото и да тествам конекшъна го няма. После, след като мине известно време (включващо обикновено и няколко рестарта на Дивата и PC-то) устройствата се закачат сами без аз нищо повече да правя. Не става от раз както с оригиналния фърм, но нали все пак става...
Имам главоболия с предишен проблем, но сега се убедих че не е от настройките. Каквото и да гледам в 1080р на екрана отгоре и отдолу остават черни ленти. Телевизорът (Toshiba 32” Full HD) относно резолюцията си има всякакви варианти, от които важните са 3: “точно сканиране”, “естествен”и стандартно 16:9. Дивата с последните фърмове има aspect ratio 16:9, 16:10, 4:3 pan scan, и letter box 4:3. Опитвах всяка комбинация от едното устройство с всяка от другото. Най добрия вариант е “точно сканиране” за тв-то и 16:9 за Дивата, но черните ленти при всички случаи си стоят. Филмите в 720р си излизат идеално на цял екран. Много е дразнещо това блу рея да ти излиза с тия ленти като на допотопен кинескоп, ама май няма как (не става дума за изкуствено fill или fit от дистанционното).
И как искаш да нямаш черни ленти като филма е заснет по този начин?
Гледаш го на 16:9 екран /1,77:1/, а филма най-вероятно е 2,35:1.
Вариантите са ти да зуум-ваш образа до 16:9 като губиш картината встрани, да гледаш с черни ленти отгоре и отдолу или да си купиш телевизор с 21:9 екран.
Здравейте,
Скоро купих въпросния уред и имам проблем със свалянето на торенти.
Когато инсталирам програмите от менюто setup - extension info и свържа компютъра с плейъра, плейъра загасва, а компютъра не може да намери ip адреса на плейъра. Когато включа плейъра отново и вляза в менюто extension info виждам, че програмите не са инсталирани.
Моля ако някой знае как се прави да ми каже, че иначе ми е безполезна машинката.
Също така радиото не работи, но доколкото четох в темата, проблема не е само при мен. (все пак ако има решение и за този проблем ще съм благодарен да го разбера
Поздрави!
Ако го свързваш с USB кабел към компютър той вече не е плеър, а външен диск.
Трябва да е свързан само по мрежата ако искаш да сваля торенти, плейва филми и тн. Връзката с USB е само ако искаш да изкопираш нещо по-бързо.
Благодаря за бързия отговор! Успях да се свържа.
Остава проблема с инсталацията на програмите от extension info. (Всеки път когато плейъра се изключи те се uninstal ват) Дали се получава така защото не съм сложил харддиск в плейъра!?
Ако transmission не тегли пробвайте в телнет: /opt/bin/transmission-daemon -f -g /opt/home/transmission/.config/transmission-daemon
Така е при блурея-не ще да зумва,остава ти като вариант да увеличиш х2,качеството е достатъчно добро да се гледа така.Другия вариант са мкв риповете,там си разпъваш на воля.
Здравейте,
Имам следния проблем. Решихме да гледаме нещо тази вечер и като включих плеъра от дистанционното светна зареди и след малко се изключи сам. След това вече не иска да бутне изобщо. Светва за 10-20 секунди и се изключва сам без да се появи нищо на тв-то. Пробвах да заредя фърмуера наново но изобщо не чете то флашката, въпреки че свети самия флаш.
Последния фърмуер беше: ACR 7.0.6 r.4318+drv2388 - 23.06.2010 свален от първия пост и си работеше перфектно Незнам дали ако е хардуерен проблем в дейзи ще признаят гаранцията
Ако някой има или е имал подобен проблем и може да помогне ще съм му благодарен.
@cy_sat -> От такъв проблем май никой не се e оплаквал. Ако имаш вътрешен хард го изключи от кабелите и пробвай пак. И това при изключен плеър от захранването ! Също можеш да му направиш хардуерен ресет, каквато е процедурата за флашване на фирма, но без флашка в USB. Ако няма положителен резултат се обади в сервиза на "Дейзи".
Успех !
Здравейте, Дивата ми неще да плейва този релийз от Арената - 30.Days.Of.Night.Dark.Days.2010.720p.BluRay.x264-TWiZTED
плейва звука и субките, но картина няма.
@mitak1969 -> С кой фирм си, дай повече инфо де ;-) Има доста случаи с нови релийзи, на които не се плейва видеото и проблемът не е само в плеъра, а и в самата малко нестандартна кодировка на файла (header compression). Преблемът се решава с нов фирм в който това е управено (който май все още нямаме) или с ремуксване на файла, за което как става съм цитирал в този пост -> https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg440201. Пробвай да изтеглиш друг релийз, а не този на "TWiZTED", но и другия може да има същият проблем с кодировката.