Страница 14 от 37 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно
Резултати от 196 до 210 от общо 542
Like Tree70Одобрявам

Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Отговор: Media Player Mede8er med800x3D

2-ри: Ако ти е сложна програмата за обложки използвай плеъра за това . За да стане, файловете трябва да са на HDD не в мрежа . даваш МЕНЮ- РЕДАКЦИЯ и в прозореца натискаш SCRAPE, а до него се придвижваш с курсара на дистанционното. . После, след намирането на желания тапет даваш SAVE и готово.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    2-ри: Ако ти е сложна програмата за обложки използвай плеъра за това . За да стане, файловете трябва да са на HDD не в мрежа . даваш МЕНЮ- РЕДАКЦИЯ и в прозореца натискаш SCRAPE, а до него се придвижваш с курсара на дистанционното. . После, след намирането на желания тапет даваш SAVE и готово.
    Благодаря колега,
    аз точно така го правя (през Меда),но после когато вляза в папката липсва обложката? Също така не могада изкарам обложките на 3 реда,когато махна инфото през менюто...не стават на 3 реда,просто се маха инфото?

4. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от ceco7 Виж публикацията
    ceco7 не подвеждай колегата! Всички филми са ми на сървър и си правя обложките чрез плеъра. Имам няколко филма на едно PC и тях също ги сканирам от плеъра. Той може да създава база данни (Movie info) на което и да е устройство в домашната мрежа, стига то да е споделено.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от playdeni Виж публикацията
    Благодаря колега,
    аз точно така го правя (през Меда),но после когато вляза в папката липсва обложката? Също така не могада изкарам обложките на 3 реда,когато махна инфото през менюто...не стават на 3 реда,просто се маха инфото?
    Тогава направи следното: Settings ->misc->JukeBox View - ON; и малко по надолу Ato View -OFF. Ако и така не става, тогава значи не си направил пряк път до "фаворити" на твоите папки с филми. Аз имам 4 папки във Фаворити. За сега филмите ми са разделени по най-общ критерий: Филми, Анимации, БГ Филми и разбира се 3D. Всичките са на 3 реда. Що се отнася до липсата на обложките пробвай да преименуваш файла правилно. Пример: Noah.2014.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-HDAccess на Noah. Това редактиране може да направиш директно като отвориш на цял екран постера преди филма и натиснеш бутон Edit (този с моливчето). Името му ще се маркира в синьо и тогава натискаш Enter. Ще се отвори прозорец с виртуална клавиатура където може да редактираш името на филма. Даваш ОК и след това се придвижваш до Scrape и пак Enter. Когато се появи постера преместваш до Save и си готов. Държа да отбележа, че това редактиране НЕ променя оригиналното име на съдържащата папка, както и на файловете в нея. Така няма да спре сийда на торента. Успех!!!!!
    Този пост е редактиран от frizera; 11-10-14 в 19:50.

5. Тук е от
    Oct 2014

Така като гледам явно ще купувам този
    Имам още два въпроса:
    1. само с оригиналната клавиатура на mede8er ли работи или мога и друга да закача?
    2. на моя med500x съм му боднал Usb wifi купено от еbay и си работи без проблем - че цената и на оригиналното и на клавиатурата идват малко скъпи - 40-60€ всяко. Ще може ли да работи и med800 с него или друго трябва да търся. Сегашното е 300 MB USB wireless network card RTL8191SU.

Благодаря отново

6. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от sceep Виж публикацията
    Така като гледам явно ще купувам този
    Имам още два въпроса:
    1. само с оригиналната клавиатура на mede8er ли работи или мога и друга да закача?
    2. на моя med500x съм му боднал Usb wifi купено от еbay и си работи без проблем - че цената и на оригиналното и на клавиатурата идват малко скъпи - 40-60€ всяко. Ще може ли да работи и med800 с него или друго трябва да търся. Сегашното е 300 MB USB wireless network card RTL8191SU.

Благодаря отново

Ще пробвам (аз имам Med 1000x3D) дали може да се закачи друга клавиатура (имам такава), но мога да твърдя че оригиналната клавиатура работи и на друг плеър без проблеми (Dune Hd). Що се отнася до трафика те съветвам да използваш кабелна връзка. Ако посочения от теб донгъл е Plug And Play, не мисля че ще имаш проблеми с връзката, но не разчитай на висока скорост.
    Този пост е редактиран от frizera; 11-10-14 в 19:55.
    sceep одобрява това.

7. Тук е от
    Oct 2014

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Ще пробвам (аз имам Med 1000x3D) дали може да се закачи друга клавиатура (имам такава), но мога да твърдя че оригиналната клавиатура работи и на друг плеър без проблеми (Dune Hd). Що се отнася до трафика те съветвам да използваш кабелна връзка. Ако посочения от теб донгъл е Plug And Play, не мисля че ще имаш проблеми с връзката, но не разчитай на висока скорост.
    Благодаря, ще чакам отзиви.
    Иначе стика за този момент доволно - рипове по 10-12GB на wifi са вървяли без насичане. Рутера е tp link n750, като и двете устройства са в една стая. Но за в бъдеще за големите 3d iso ще пусна един кабел. За БГ откъде е най-сигурно да се вземе - Вали или внос от чужбина? Като гледам цените по евросайтовете са подобни +/- 10-20лв., зависи от валутата. Гаранция дали се признава ако е внесен от Германия или Англия (EU като цяло)?

поздрави

8.  

9. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от sceep Виж публикацията
    Благодаря, ще чакам отзиви.
    Иначе стика за този момент доволно - рипове по 10-12GB на wifi са вървяли без насичане. Рутера е tp link n750, като и двете устройства са в една стая. Но за в бъдеще за големите 3d iso ще пусна един кабел. За БГ откъде е най-сигурно да се вземе - Вали или внос от чужбина? Като гледам цените по евросайтовете са подобни +/- 10-20лв., зависи от валутата. Гаранция дали се признава ако е внесен от Германия или Англия (EU като цяло)?

поздрави
    До колкото знам този плеър е с международна гаранция, но те съветвам да си го купиш от Вали. Там е с 24м. гаранция. Все пак е наш вносител и са много коректни. Имал съм проблеми с други устройства закупени от тях и не съм срещал затруднения. За клавиатурата теста ще направя след време, защото сега нямам такава възможност. Но смятам, че Plug and Play продуктите работят на всякакви устройства, така че няма да загубиш кой знае какво ако си купиш този плеър. А Вали предлагат и оригиналната клавиатура за около 80лв. ако се не лъжа. Имам такава и не знам къде ми е дистанционното вече ....

10. Тук е от
    Jan 2007

ceco7 не подвеждай колегата! Всички филми са ми на сървър и си правя обложките чрез плеъра. Имам няколко филма на едно PC и тях също ги сканирам от плеъра. Той може да създава база данни (Movie info) на което и да е устройство в домашната мрежа, стига то да е споделено.

- - - - - - - - - -

Тогава направи следното: Settings ->misc->JukeBox View - ON; и малко по надолу Ato View -OFF. Ако и така не става, тогава значи не си направил пряк път до "фаворити" на твоите папки с филми. Аз имам 4 папки във Фаворити. За сега филмите ми са разделени по най-общ критерий: Филми, Анимации, БГ Филми и разбира се 3D. Всичките са на 3 реда. Що се отнася до липсата на обложките пробвай да преименуваш файла правилно. Пример: Noah.2014.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-HDAccess на Noah. Това редактиране може да направиш директно като отвориш на цял екран постера преди филма и натиснеш бутон Edit (този с моливчето). Името му ще се маркира в синьо и тогава натискаш Enter. Ще се отвори прозорец с виртуална клавиатура където може да редактираш името на филма. Даваш ОК и след това се придвижваш до Scrape и пак Enter. Когато се появи постера преместваш до Save и си готов. Държа да отбележа, че това редактиране НЕ променя оригиналното име на съдържащата папка, както и на файловете в нея. Така няма да спре сийда на торента. Успех!!!!!
    Привет...нещата продължават де не се получават!Правя всичко както си го написал(аз и до сега така го правех) и нищо,обложката,фон и инфо се показват->давам SAVE,когато отворя паката повторно..имам инфо и фон,но обложката на самия файл липсва?!?!А менюто с 3 реда няма изкарване!
    -Възмозно ли е да не се получава,защото не съм дам "специално име на хард диска",след като го форматирах 2 пъти той сам си се "кръсти",и аз не знам от къде/как да го прейменувам?

11. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Привет...нещата продължават де не се получават!Правя всичко както си го написал(аз и до сега така го правех) и нищо,обложката,фон и инфо се показват->давам SAVE,когато отворя паката повторно..имам инфо и фон,но обложката на самия файл липсва?!?!А менюто с 3 реда няма изкарване!
    -Възмозно ли е да не се получава,защото не съм дам "специално име на хард диска",след като го форматирах 2 пъти той сам си се "кръсти",и аз не знам от къде/как да го прейменувам?

Закачи харда на един компютър и така ще можеш да го "кръстиш". Може да стане и като свържеш плеъра чрез USB кабела с лаптоп или с PC. Натискаш десен бутон на мишока върху иконата на диска, избираш Rename и пишеш името което си решил. Пиши да видим какво ще стане с 3-те реда и обложките.

12. Тук е от
    Jun 2006

Здравейте,като сме захванали темата за обложките има ли начин да се премахне това полеIMG_20141012_220810.jpg
    Аз също имам проблем с изработването на обложките,с MED600 съм,преди SCRAPE го намирах.....някак си но в момента не мога
    Давам на Scan Folder и ми изписва scan failed
    Също като колегата по горе не мога да подкарам на три реда.
    Този пост е редактиран от tany; 12-10-14 в 23:35.

13. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от tany Виж публикацията
    Здравейте,като сме захванали темата за обложките има ли начин да се премахне това полеIMG_20141012_220810.jpg
    Аз също имам проблем с изработването на обложките,с MED600 съм,преди SCRAPE го намирах.....някак си но в момента не мога
    Давам на Scan Folder и ми изписва scan failed
    Също като колегата по горе не мога да подкарам на три реда.
    Изписва ти Scan Failed защото плеъра не "вижда" прекия път. Нещо си променил, име на целева папка или нещо друго.. Изтрий текущия и направи нов. След това сканирай отново.
    Scrape ще го намериш когато искаш да редактираш намереното чрез Scan Folder от бутона с "моливчето" - Edit (писах малко по-назад). Не съм сканирал папки на записани на USB носител, но смятам че не трябва да има каквато и да е разлика с тези записани на хард диск или сървър. И един въпрос: с коя версия на фърмуера си?
    Този пост е редактиран от frizera; 13-10-14 в 00:07.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2006

Версията е 3.0.7 мисля че тази в края на август.Използвам външен хард 2 тб,нали 600 няма място за монтиране вътре
    А за полето може ли да се махне

16. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от tany Виж публикацията
    Версията е 3.0.7 мисля че тази в края на август.Използвам външен хард 2 тб,нали 600 няма място за монтиране вътре
    А за полето може ли да се махне

Пробвай с Clear about.jpg и ако се налага сканирай папката с филмите отново. Провери в папката какво се съдържа освен филма и субтитрите. Изтрий всички файлове с разширение JPG File и сканирай пак.

17. Тук е от
    Jan 2007

Закачи харда на един компютър и така ще можеш да го "кръстиш". Може да стане и като свържеш плеъра чрез USB кабела с лаптоп или с PC. Натискаш десен бутон на мишока върху иконата на диска, избираш Rename и пишеш името което си решил. Пиши да видим какво ще стане с 3-те реда и обложките.
    Свързах плеъра чрез USB 3.0 кабела към МАС,HDD се вижда,но не ми дава до го прейменувам.
    -Но успях да изкавам обложката и изгледа в 3 реда,а ключа бил....трябвало да дам Scan folder на цялата папка с филми,след което EDIT на всяка подпапка--->>Scrape-->>SAVE!
    -Сега да задам и друг въпрос,след като решихме други 2 ....защо под инфото за филма при мен не се виждат иконки (х264,DVD,5.1,DTS и тн) като при колегата,възможно ли е да съм цъкнал грешно някоя отметка??
    п.с.Реших,че може да е от самия торент,но проверих всички свалени от мен,а те са различни видове формат,големина и от различни сайтове!

18. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Свързах плеъра чрез USB 3.0 кабела към МАС,HDD се вижда,но не ми дава до го прейменувам.
    -Но успях да изкавам обложката и изгледа в 3 реда,а ключа бил....трябвало да дам Scan folder на цялата папка с филми,след което EDIT на всяка подпапка--->>Scrape-->>SAVE!
    -Сега да задам и друг въпрос,след като решихме други 2 ....защо под инфото за филма при мен не се виждат иконки (х264,DVD,5.1,DTS и тн) като при колегата,възможно ли е да съм цъкнал грешно някоя отметка??
    п.с.Реших,че може да е от самия торент,но проверих всички свалени от мен,а те са различни видове формат,големина и от различни сайтове!
    Съжалявам, че така се разми всичко във времето. Винаги съм смятал, че се сканира именно "цялата папка с филми", а не всяка по отделно както си правил до сега.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 14 от 37 ПърваПърва ... 4121314151624 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Dune (всички модели)
    От hristoslav2 във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 535
    Последно: 18-05-21, 08:33
  3. Media Player - MiniX (всички модели)
    От z_harris във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 53
    Последно: 19-03-21, 19:58
  4. Media Player - HiMedia (всички модели)
    От orlie във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 99
    Последно: 17-12-17, 14:04
  5. Media Player - Hyundai (всички модели)
    От myDiva във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 508
    Последно: 29-03-14, 19:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе