Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 453
Like Tree81Одобрявам

Отопление с климатик при -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Re:Отопление с климатик при -20 градуса

Джъсти, приятелю, колко препоръчват японците за тяхното строителство е без значение...Техните жилища нямат почти нищо общо като строителство с нашите. Не ти го казвам като нещо което аз си измислям - знам го от хора ходили там. Така, че тези данни са излишни в случая.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Джъсти, приятелю, колко препоръчват японците за тяхното строителство е без значение...Техните жилища нямат почти нищо общо като строителство с нашите. Не ти го казвам като нещо което аз си измислям - знам го от хора ходили там. Така, че тези данни са излишни в случая.

Не смятам да споря, но това което сте виждали от филмите най-вече научно популярни за бита, култура история и т.н. се е отнасяло за преdи доста време.И аз съм виждал тяхни къщи и дори "нормални" монтажи на японски къщи с "висящи черва" от външната страна.Къщите им са от дърво и тухла и дори някои имат бетон, имат си прозорци от стъкло тях също доста им е повлияла западната култура.И аз си мислех, че всики къщи са от дърво и хартия но не излезна така.да не говорим, че енергоспестяването с а го и издигнали в култ.Градовете им са станали като нашите стоманобетон и стъкло, но с доста по-малко къщи защото островът им е малък, а те са 120 милиона строят във височина(по нашенски блокове и кооперации) да оползотворяват малкото пространство, земята им е доста скъпа (и за нея гражданите наддават задно с фирми и естествено фирмите купуват защото имат повече пари) Доста по-чисто защото там живеят японци, а не българи.

Който н е вярва д а гледа тези снимки, които не само за туристи от чужбина http://www.flickr.com/photos/manganite/243781980/ и тук на който му се разглеждат японски градовеhttp://www.flickr.com/search/?s=int&...+cities&m=text
    Ето и една панорама към един японски град под чието име в Бг се продават климатициhttp://www.flickr.com/photos/jpellgen/1894517730/

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ок, няма проблем в това което казваш, но все пак имай едно наум...А и има нещо друго което забравяш - техния климат е по различен от нашия...Хайде сега да не спорим за тези неща - щом имаш желания да си поставяш машини в помещения като залагаш над 100 вата на кубик, ок, няма проблем, но специално при японските машини, такива с каквито се занимавам аз от много време насам, знам как работят и не трябва да те притеснява, че ако машината има номинал примерно 3.5, няма да се справи при -15°...За да поддържа примерно 20°...Естествено, желанието на всеки потребител е различно и субективно за различните условия ,така че...

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ок ти си по нихонските клими . А аз само ги обичам особено силните

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    [Calculation standards]
    Air temperature: Tokyo has a model.
    Room temperature setting: 27 when air conditioning / 20 heating
    Duration: 3.6 months cooling period (June 2 - 21 September)
    Heating time 5.5 months (10 to 28 April 14)
    Use Time: 6:00 - 24:00 18 hours
    Housing: JIS C9612 by an average house (wood, facing south, western style)
    Room size:
    Rated capacity (kW) 2.2 2.5 2.8 3.6 4.0 5.0 6.3 7.1
    Number of tatami (mat) 6 8 10 12 14 16 20 23
    Дръпнатите от Fujitsu, дават два вида площи в каталозите си винаги (пример - AS-J40V
    - Cooling 11 to mat 17 (18 ~ 28m2.) 4.0kW (0.9 ~ 4.3)
    - Heating 11 to mat 14 (18 ~ 23m2.) 5.0kW (0.9 ~ 6.6)
    1.Дървени японски стил, стая с южно изложение
    2.Западен стил арматура, апартамент, юг

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

Ще задам въпроса си тук, че явно съм объркал подтемите и ме предупредиха...Но не е умишлено, а от незнание съм сторил това. Имам сериозен проблем с отоплението си през зимата и съм решил да мина на климатик. Изчетох най- различни мнения за различните клими и вече се обърках тотално. Става дума за хола ми, който е 26 кв., северно изложение, среден апартамент с дървена дограма. Има две външни стени и зимата ми коства доста за да го отоплявам. Кубатурата му излиза около 65 куб.м. Бюджетът ми за съжаление е доста ограничен и преко сили мога да си позволя 1 200 лв. От северозападна България съм и тук зимите са най- люти...Колебаех се за някой Дайкин, но едва ли ще ми стигнат паричките...Естествено, ще приема съвет и за друга марка климатик, ако ми препоръчате. Важното е да си реша проблема веднъж за винаги...Дано сега съм уцелил правилното място да поставя въпроса си....

10. Тук е от
    Dec 2005

За тия пари ще ти е доста трудно да намериш нещо наистина добро.Вариантите са втора употребаq или да се напънеш още малко за един Дайкин FTYN 50.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kantonaa
    Вариантите са втора употребаq или да се напънеш още малко за един Дайкин FTYN 50.
    Колкото и да се напъва, няма откъде да го измъти. От 20 дни се опитвам да намеря за един приятел. FTYN 50 май е изчерпан навсякъде.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2010

За тея пари - втора употреба и късмет

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

ta4ko ако не можеш да намериш Дайкин FTYN50 ето този Дайкин S40DTDP-18 BTU/2004г. - http://regataklima.netne.net/web_images/32.jpg или този http://japanclima.com/products/FUJITSU-AS40PPE.html
    Не знам от къде си, но най-добре е да идеш до Пловдив и да търсиш там на място подходящ климатик. Има много фирми предлагащи рециклирани японски климатици на 100 и 200 волта, хем ще ги видиш в какво състояние са хем ще се договориш за отстъпка от цената. Има и няколко фирми във Варна.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Да бе изчерпан утре взимам такъв по заявка.

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Има наличност на FTYN 50 .

17. Тук е от
    Nov 2009

mom4eta i dami, molq za pomo6t!

holyt mi e 23 kv. a spalnqta 16. izlojenie severno,no izcqlo vytre6ni staii. gradyt e Sofiq a nabelqzanite ot men modeli sa:

Daikin FTXS 35/25G

Fujitsu ASHB 12/09 LD ili LDC i sy6testvena li e razlikata i koi e po-dobyr

SHARP AY-XPC12/09JR

blagodarq predvaritelno.

18. Тук е от
    May 2011

Аве момчета. вие с тая марка дайкин направо сте се разболяли... в русе по-тънко от 1700 не можех да намеря такъв климатик и това било "ефтинко" един приятел се тръшна 1500 за някакъв климатик че инверторен че с не знам какви ектри и кво... нищо. сложи в кухнята една мидейка за 400 лева и сега по цяла зима там стои

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 31 ПърваПърва ... 8161718192028 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-03-14, 10:39
  3. Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
    От momchilsv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 01-03-11, 23:34
  4. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе