На вила не и отиват клими. За това е вила да е битово и уютно. Живия огън е за вилата. Пък и на повечето места за вили тока е кофти и не се разбира с климите.
На вила не и отиват клими. За това е вила да е битово и уютно. Живия огън е за вилата. Пък и на повечето места за вили тока е кофти и не се разбира с климите.
Вярно е! Друго си е външната тоалетна у наше село, кеф ти магданоз, кеф ти пресен лук ще ти пасе задника...Първоначално публикувано от taralion
А най-убавото за къща не са климатиците, а термопомпа въздух вода с подово отопление....
Когато пода е топъл ни камина ни климатични духалки, просваш жената на пода и .... накрая двамата сте удовлетворени от резултата...
Кеф ти топла вода, кеф ти топла вана...
Термопомпата е най-хубава и за апартамент, но да "хванеш" всичко навреме...
И за вила термопомпата е най-добре, а камината е само за уют и удоволствие...
Свежарско е
edi, купи си една газова камина от тия декоративните, колкото да гледаш пламъка да ти топли окото, ТОШО ще върши останалото
И аз това се чудих, дали да не направя камина с открито огнище за колкото се може по-малко кинти и с останалите да купя клими. Но при мен са малки стайчетата и нямаше да е много удачно...
Климите си ме радват мен - ЦЪК и си готов
При мен стои добре отива на джама
Е той твоя е медийна звездЪ.
Чудил се навремето един селянин как може в градовете да си с.рят в къщи.Първоначално публикувано от justify
Къде се намира вилата ти? Ако е в провансае ОК с дърва. За отопление в София НЕ СТАВА!Първоначално публикувано от babati
Само аборигени като нас се топлят на дърва в Париж примерно известно ли ти е цената на кубик дърва. Там това минава за СУПЕР ЛУКС! И не е случайно идеята както се досещаш е да не се изсичат дърветата за подобна цел при положение, че има далеч по-ефективни методи.
А ако просто си пишем, за да си чешем езиците ОК, Камината си е друго...
Имам още работа по вилата, като дойде време за декорация тогава ще я мисля.Първоначално публикувано от babati
М,м подвизаваше се в един сайт на времето, ама му спряха изявитеПървоначално публикувано от joro_bul
Е как ще не става като аз така се топля години наред Времената се менят, има си съвременни материали - пелети, еко брикети, нарязани готови цепеници в кашончета от по 10 кила. Просто са малко по-скъпи - въпрос на избор. Не е като да ти докарат един бус с дърва и да разтоварваш, после да ги редиш... И това съм го правил... Но си има начини вече.Първоначално публикувано от Anubis
Вилата ми е на 7 километра от София, посока запад.
Ела затопли в нас 120 кв. етаж от къща с нацепените дърва в чувал
Ако ги сметнем тези модерни методи ще ми излезе на сезон 5-6 хиляди лева. А мерси. Интересно ми е защо си минал на климатик като става на дърва
Аз имам и вариант локално парно на въглища но и това не важи. Освен ако не наема човек за дейността. Казваш пелетки мда това по-бива. Но за камина и дума да не става аз не мога да си го позволя.
Минах на климатици защото камината ми е тип открито огнище. Като направих камина с горивна камера на вилата и видях колко по-ефективна е, стигнах до извода че това дето правя у дома си е разхищение! Като я преправя и другата камина да стане с горивна камера, мога пак да си мина на дърва - от тези в кашончетата. Доста добре горят и доста чисто отоплението с тях, почти не остава пепел, калорични са, готово и оразмерени за палене са.Първоначално публикувано от Anubis
На вилата два етажа общо 180 квадрата се топлят с камина с 6 въздуховода без вентилатори и без да е необходим ток сиреч. Веднъж на 12 часа се зарежда камината и без проблем температурата във всички помещения е 19-20 градуса - равномерно и комфортно се разпределя топлината. Не е толкова скъпо колкото го описваш. С клими няма да е много по евтино.
И аз предпочитам да се отоплявам с клими, но това не значи че с камина не ми харесва Според мен е добра алтернатива камината защото ако ти спрат тока имаш изход. Също така можеш да разчиташ на камината ако токът поскъпне много, а и обратното също. Ако пък настанат световна криза, войни и тн, тежки времена отиваш в гората и почваш да събираш съчки като Деян Неделчев Камината е добър backup - това исках да кажа
„Хан Кубрат извикал синовете си и им казал: „Синове мои, бях събрал за вас едни пръчки да ви демонстрирам нещо, обаче минал Деян Неделчев и ги събрал всичките.“
Здравейте!
Та на въпроса,относно работата на моите климатици в този студ : Мицубишито и Шарпа клекнаха на -18,но Санютата работят перфектно , макар и че са ветерани от 98г.Ако знаех ,че така ще работят щях да си взема и четирите климатика Саню.Имам приятел с Мицубиши 20-ка сходно с моето,същата работа,като застудее не работи,три пъти са идвали техници и са го замервали,всичко било на 6,да ама не ,като стане около -15 и спира да топли.Санютата беше -23 и си бачкаха без никакъв проблем.Очарован съм от тях,не им правя никаква реклама,това са фактите.
Не е марката на климатика това, което топли.
ПО спомен преди десетина години МЕтата имаха софтуерен стоп при т<-5 или -10 градуса (по спомен) та се налагаше баровците да ги рестартират... и имаше въпроси от сорта защо дадох толкова пари ... пък на комшията осаката и т.н. Беше веселба