Вече съм убеден че от Тошиба са те дебнали и са те избрали за бета тестер
Вече съм убеден че от Тошиба са те дебнали и са те избрали за бета тестер
Здравейте,
Преди месец сложих Fudjistu 12 ЛМСА за 27 кв хол + кухня южни с добра изоляция и добр адограма, но ми рпави впечатление, че сега като паднаха температурите окло -2С и с този снеговалеж климатикът се размразява пред 40тина минути.... това нормално ли е ? възможно ли е да не може да стопли дстатъчно ?
Климатикът не е калорифер. Топлината не я произвежда, а я внася от околната среда.
Според мен този климатик е слаб за описаните помещения, но ако засега те топли добре има шанс да те изкара цяла зима.
Най-критичните температури по отношение на заскрежаване са от +5 до -2/-/3.
Нормално е да замръзва и да размразява при описаните условия.
Като цяло мненията по въпросите с размразяването при климатиците варират от : "ако размразява постоянно, значи е оразмерен правилно" до "не трябва да размразява никога, ако го прави значи не е оразмерен правилно" ...
Аз по-скоро съм привърженик на първото, стига обаче да успява да стопли, в противен случай наистина не е оразмерен правилно. Ако пък изобщо не размразява значи пак нещо не е наред - или е преоразмерен или няма студопроизводство в хладилната част.
Ако сега има проблеми то при -10 и надолу ще издъхне ,особено ако се случи време с мъгли, силни снеговалежи с висока влажност и т.н.
Здравейте,
ами щом тези външни температури са най-критични ( -3 до 5С ) то ще видя как ще се държи като паднат още по-надолу. За сега термометърът в стаята показва температура 22-23 С, като 22 става непосредствено след като приключи процесът на размразяване и после пак си я вдига до 23 ( зададени на дистанционното), затова смятам ,че за момента топли
За много години на всичи,бъдете живи и здрави.Да не отарям нова тема ще пиша в тази.Как мислите кое е по-добре външно двуредово тяло 26кг.,или 33кг едноредово.Визирам LMCA и Сузуми.Говорим чисто хардуерно по-голяма площ с по-тънки тръби,или по-малка площ-може би незначителна но по-дебели тръби.При кое ефективноста ще е по-добра.P.S. не съм сигурен дали Сузумито е едноредово,според стр98 от сервизното е двуредово.
Сузумито е едноредово, но е по добро от LMC-то. Мое мнение и не искам да е ангажиращо, за да не почнат простотиите....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Без да съм специалист,годините ползване ме убедиха че повече килограми е равно на по-голямо качество.Честита нова година на целия форум !
Честита нова година и от мен!
Един глас в подкрепа на 33-те килограма!
Изпратено от моят MI 4LTE с помощта на Tapatalk
Тази сутрин в София -15 по термометър , панасоника цяла нощ пере дефрости през час със средна продължителност 10-12 мин. LT-то е направил 2-3 незабележими с продължителност 5-6 мин.
LT след дефроста , спуска клапите и след 5-10 секунди духа горещо , панасоника като свали клапите , 5 мин хладко ,после ураган топло да компенсира изстиването на помещението и след час всичко се повтаря.Но той си е до -15градуса и работи на максимума си , за тези пари толкова
Освен това LT-то има да загрее доста дълъг тръбен път.