Страница 114 от 194 ПърваПърва ... 64104112113114115116124164 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,696 до 1,710 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Отговор: Разскрежаване при климатиците

AC_From_Hell и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от cooler Виж публикацията
    Само за инфо кое е триъгълно??
    Вътрешните тела в профил са триъгълни.

4. Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от Astrall Виж публикацията
    Здравейте колеги. Закупих си тази година Daikin FTX35K/RX35K 2015 + WiFi за стая южно изложение панел 19квадрата без външни стени с идеята да го позлвам за отопление. По-принцип е много топла стаята и много малко му трябва на климатика да я стопли. Като цяло работи добре докато не станаха температурите около 2 3 градуса. Дефроства на изцяло чиста пита през интервал от 35 минути което е изключително досадно. Самия дефрост трае точно 5 минути. Не знам дали има някакъв проблем с климатика или просто липсва алгоритъм за размразяване и си го прави по таймер. Прикачвам и графиката от датчкик закачен точно над вътрешното тяло при вентилатор на макс и зададена температура 21 градуса -
    Astrall, това е небеизвестната серия "Комфорт" на Дайкин. Ако си го сложил в спалня ще береш много ядове. Не знам каква е политиката на фирмата, от която си го закупил, но ако има възможност да го върнеш и евентуално да вземеш примерно FTXS с доплащане или модел от друга марка, не се чуди.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Като се сетя че имах една посетителка от Кнежа която беше много навита за този FTX35K и не пожела да слуша за друга марка. Сега си мисля ще схване какво съм и обяснявал.
    AC_From_Hell и fen./hitachi харесват това.

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima Виж публикацията
    Като се сетя че имах една посетителка от Кнежа която беше много навита за този FTX35K и не пожела да слуша за друга марка. Сега си мисля ще схване какво съм и обяснявал.
    Едно време им угаждах на такива посетители, но вече не, защото после се опитват да правят номера. Веднъж ми казаха, че съм доставил фалшив дайкин, защото дефроствал по време и му се беше скапал единия датчик по-рано... Казах им да се консултират с арменския поп.
    VeleV.Klima одобрява това.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Ами, Мегата прави по добре - подписваш си декларация за избор на машината на собствена отговорност.
    kalcheff1 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

И това правех. Вече ги отсвирвам...
    Mega одобрява това.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Искам да кажа на всички, на които машините им размразяват през 1 или 2 часа на чиста пита, че това е софтуерно заложено и местенето на дефрост датчика няма никакъв шанс да помогне. Когато климатика влезе в този режим, и по питата няма скреж, показанието от този датчик е без значение. Данните от този датчик са важни, когато външното започва да обледява и е много важно да не пропусне да размрази, според условията, ако трябва и през 40 мин.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Затова си прав. Проблемът в някои случаи е, че при ограниченото изпарение при ниска температура навън, в тръбата където е монтиран датчика се задържа немалко количество течна фаза, която го бърка и причинява безсмислените дефрости.

На практика компресорът може да работи само със скоростта, с която топлообменникът изпарява, за да не се набълбака и той с течна фаза. И в един красив момент долната част на топлообменника и датчика са "заляти" и ако се пропусне моментът за дефрост, дори и безсмислен, тая течна фаза такава буца ще стегне (в условия на по-висока влага), че само юлско слънце ще може да я разтопи. И както неведнъж сме коментирали машината няма как да знае дали навън е влажно.

12. Тук е от
    Oct 2009

В зоната на течната фаза ако се намира датчика, температурата няма как да падне надолу, защото няма изпарение и оттам поглъщане на топлина. Причината за честите дефроси е в малките външни изпарители. При големите разликата в температурата на фреона , топлообменника и околния въздух е малка.
    Този пост е редактиран от goschas; 03-01-16 в 13:53.
    Jack Krauser одобрява това.

13. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от goschas Виж публикацията
    В зоната на течната фаза ако се намира датчика, температурата няма как да падне надолу, защото няма изпарение и оттам поглъщане на топлина.
    Схема на изпарител:

Снимка на изпарител без дистрибутор на течна фаза:

Ясно се вижда как сместа от течност и газ на входа се е разделила на газ към първите пластини (дясно-наляво) и течност към последните.

Смятам достатъчно добре се вижда къде е по-студено.

Хванах една 16кВт т-кап машина да направи първият си дефрост за този отоплителен сезон преди няколко минути и сега се изцибри яко на 76-7 херца да навакса. При -12 нямаше дефрости, въпреки 45-те градуса задание, но сега с тоя снежец нещата се промениха.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 03-01-16 в 14:57.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Контролните дефрости не продължават повече от около 45 секунди. Като цяло, в рамките на 5 минути, след като е спрял, почва да духа топло. Би дразнило евентуално форсиране на турбината след това, но при машините, които имам, не усещам такова. Не се отразява практически на разхода на ток, но се товари излишно четирипътния вентил.

16. Тук е от
    Oct 2009

На теория е така. При моя случй с двата външни изпарителя течния фреон след теервето и две капилярки го разпределям по равно и няма и следа от скреж. До сега не е правил дефрос и при -12гр. Отдава около 3-4кв. вътре без да дефросва.
    AC_From_Hell одобрява това.

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

а бре момцииии.....похвално е че ограмотявате НАС лаиците,ма насочете енергията към убеждаване на инатите,че няма как МЕСОТО да е 8-10 кинта, а салама да е 5,че и да е хубав.повечето схеми и изрази са ни непонятни и поне мен ме интересуват топлина и малки сметки,а как се постига това ми е през ДЕДОВИЯ.

Оттук нататък,всяко твое мнение,което не е по темата,ще се премахва!
    Този пост е редактиран от avenger; 03-01-16 в 14:46.
    blue1, Kasap, dimkaraganchev и 1 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от goschas Виж публикацията
    На теория е така. При моя случй с двата външни изпарителя течния фреон след теервето и две капилярки го разпределям по равно и няма и следа от скреж. До сега не е правил дефрос и при -12гр. Отдава около 3-4кв. вътре без да дефросва.
    Кой е този твой случай? Разкажи повече де

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе