Ухааа, дойде си зимата.
Тази нощ в София си беше голям студ - около -3 градуса е засякла метеорологичната ми станция в Банкя като минимум в 03:03. Като се събудих към 7ч беше 0.1 градуса. Това в комбинация с висока влажност си е предпоставка отвсякъде за дефрост. Всичките ми климатици днес направиха дефрост, мисля, че е нормално. Няма начин, започна се
Не съм в стаята на 25ZM-S, не знам за дефрост, но половин кофа с конденз е напълнило. Дебна Тошибата, че ми е любимец - нЕма скреж, нЕма капчица под него за дефрост да не говориме.....
Този пост е редактиран от avenger; 09-10-16 в 14:09.
Е явно много зависи и от мястото, не само от машините. При мен в момента тече от външните тела нон стоп "като ракия". Все едно е летен конденз, само че от външните тела. Това без дефрост, просто нон стоп кондензира и тече... А да, забравих да спомена, че само Мидеята не е направила дефрост, но тя няма и да направи ако не преместя джъмпера. В момента ги изключил оттам. Трябва да я отворя и да го преместя, че идват студове. Иначе тя едно си знае, едно си бае - на всеки 40 минути непрекъсната работа на компресора (сумира по време). Ауксите уж са "интелигентни", но ще им е първа зима, та ще видим. Засега имат по 1 дефрост.
Става дума за топ моделите на Аукс :
http://aux.bg/catalog/product_details/240
Дизайна е култов, тихи са, топлят, но да видим другите неща как ще са..
Ами и на мен ми беше интересно да видя питата как е ,но ме хвана не подготвен .
п.п. Не причини никакво неудобство дефроста беше много кратък.
п.п.2 Може и под 3 градуса да е било че стъклата на колата имаха стабилно лед и нейния термометър показваше -2С°.
Ако ще и -10 да стане, не побелее ли отвън Тошибата /Дайсейкай 5/ от лед не размразява.
Климатикът отнема топлината(охлажда) от водните пари във въздуха, те кондензират и се превръщат в капки. Колкото повече вода кондензира(тече), толкова повече топлина влиза вътре. При замръзване и образуване на скреж пак се отделя голямо количество топлина, която се вкарва вътре.
За сега не става. Единият с гаранция към една фирма, другият към друга. Не дават да се барат, даже прахта да им избършеш и край на гаранцията.....
Нали знаеш, имам едни 1000 лева в джоба и малко свободно време...
Аз после за какво ще пиша. Я си представи, че сложа някое МЕ или Дайкинче или друго и не открия кусури. К'во пра'им? С какво ще занимавам целият форум? Ще трябва се места при телевизорите. А там апаратурата е скъпа. Сега два термометъра и един ватметър има няма 40лв.
- - - - - - - - - -
Зимъска ще подкарам MHI-то, Сега ми цока 4kWh, а после....