Страница 74 от 194 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Разскрежаване при климатиците

Не се плашете от тия незаскрежени ивици. Когато навън не е много студено, но климатика все пак започва да замръзва и понеже тръбите замръзват постепенно от входа към изхода на топлообменика, се получава така, че има незамръзнала ивица. И през тази незамръзнала част преминава повече въздух, понже другата част от питата е блокирана от леда. В следствие на по-голчмото количество въздух повърхноста не се охлажда до толкова че да замръзне. Това е обяснението според мен.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2008

Тука е пълно с хора без работа !!!

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Тошиба Дайсекай близо до полярния кръг...
    Прикачени изображения Прикачени изображения

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Корава работа.Виж какъв е чист обменника при този сняг и студ.Моя ТОШО никога не съм го виждал с лед, винаги чисти до сухо.

6. Тук е от
    Aug 2009

Тъкмо си е направил нова опора. Да не тежи на конзолите

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Днес сутринта климатика беше натрупа яко скреж (заледил беше питата стабилно) - мъглата в софия снощи си беше стабилна... та климатика сутринта бучеше и виеше яко - вътре се чуваха "класическите" звуци дето се предават по тръбите (като излязох на балкона външното си бръмчеше горе долу нормално - малко повече но не особенно). Климатика незнам колко време не беше размразявал (вечерта го оставих на 22, а преди да си легна към 12 външното имаше беше "плътно бяло" горе и леко заскрежено "долу".... незнам защо при мен се образува такава разлика? - горната част на климатика "стърчи" над нивото на балкона - може да има връзка?). Та това бучене беше доста силно и неприятно - от него не се чуваше вътрешното работи ли, не ли ... консумацията беше около 380 вата. След около 1 час "мъка" в леглото го чух че почна да размразява - почисти питата "напъна се да навакса" и след това се успокои - определено след като изчисти бръмченето от външното изчезна.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

Климатика ми е монтиран на ъгъл на блок където става голямо течение . Когато вали снаг и има силен вятър го трупа от страната на топлообменника.Казаха ми да му направя заслон само отгоре а не и отстрани.Правилно ли е?

10. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от georgi46_
    Климатика ми е монтиран на ъгъл на блок където става голямо течение . Когато вали снаг и има силен вятър го трупа от страната на топлообменника.Казаха ми да му направя заслон само отгоре а не и отстрани.Правилно ли е?
    Според мен ако има 20-30 см между заслона и страничната част на топлобменника - не би трябвало да му пречи с нещо заслона. Важното е да има свободно движение на въздуха (от задната страна на питатаи от там отстрани) за да не "засмуква" част от студения въздух който излиза отпред.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgi46_
    Правилно е.Още по-правилно е да направиш заслон и о т страни където се вижда топлообменника, тоест от срещуположната страна на компресора на външното тяло, но само ако се виждат ламелите на външното тяло, ако не се виждат просто няма смисъл.Това е за да не навява сняг върху питата отстрани, така както е навяло на тошиба дайсекай от снимката в моят пост по-горе. Трябва да има 10 -максимум 15 см, повече не е необходимо.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Някой има ли идея къде в Бг се продават от тези канали за външните тръби, които ги има на снимките на климите от Канада например? nf

Мерси gnf

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Някой има ли идея къде в Бг се продават от тези канали за външните тръби, които ги има на снимките на климите от Канада например?
    Ето тук има хубави ПВЦ канали.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Колега justify , малко по горе на стр69 съм сложил снимка на външното тяло.Според теб виждат ли се ламелите?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Здравейте и от мен.
    Искам да споделя, че съм приятно изненадан от перфектния дефрост на FUJI 12LGC.
    Наблюдавал съм около 20 дефроста при различни външни и вътр. температури.
    Досега не съм виждал излишен дефрост. След вдигане на зададената температура една идея по-рано започва дефрост (горната част 1-2см на топлообменника не е заскрежена). При работа на мин. мощност (поддържане на температурата) заскрежава целия топлообменник и включва дефрост. Продължителност: При външна темп.около 0 към 5-6 минути; При – 5 - към 8 минути; При -10 към 10 минути. Честота: Най-често се дефроства при мъгла – обикновено на час, час и половина. При висока влажност (натрупан скреж) – 1 , 2 пъти на нощ.
    Точно за 12LGC не съм намерил алгоритъма на дефрост (имам за 12LRQ).

(1). CONDITION OF STARTING THE DEFROST OPERATION
    The defrost operation starts when the outdoor heat exchanger temperature sensor detects
    the temperature lower than the values shown in Table 13.
    (Table 13 : Condition of starting Defrost Operation)
    ASU12RLQ
    1st time defrosting after starting operation
    Compressor operating time
    Less than 20 minutes / 20 to 60 minutes / 60 minutes to 4 hours / After 4 hours
    Does not operate / 16°F(-9°C) / 23°F(-5°C) / 27°F(-3°C)

Defrosting after 2nd time upon starting operation
    Compressor operating time
    Less than 35 minutes / 35 minutes to 4 hours / After 4 hours
    Does not operate / 21°F(-6°C) / 27°F(-3°C)

Според този алгоритъм при външна температура под -6 градуса би трябвало да дефроства на всеки 35 минути (да ама не). При под -6 дефроства 1 или 2 пъти за 12-13 часа работа (само ако има скреж).
    Мисля, че има и друго условие, което трябва да се изпълни за да почне дефрост. Или втори вариант: Така дадените градуси да са разликата между температурата на въздуха и температурата на топлообменника (по-голяма разлика = по-лош топлообмен = скреж).

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Такааааа и аз да напиша малко за моите машини, по-точно какво забелязах след обяд.
    Та днес към 12:40ч. рекох да погледна външните тела и какво да видя, питите и на двата бяха в дебел и плътен скреж може би имаше 3-4мм. , но и двата климатика си духаха както винаги, когато поддържат Т°-леко топличко. Зададени Т° на "големия"-24°, на "малкия"-23° и двата на вентилатор АУТО, а външната Т° беше -2°, ясно и слънчево време без мъгла. Не знам преди това, кога за последно са правили defrost, но в подобно състояние не бях ги виждал никога досега. Реших да им направя принудително разкрежаване, увеличих Т° до максималните 32° и вентилатор на МАКС. След около 5-6мин. по-мощния вече почна да топи скрежта, докато на другия му се наложи повече време докато започне процеса, някъде към 10-ина мин. и то след пускане на ТУРБО вентилация.
    Стопиха всичко и питите бяха сухи след извънредния defrost, но остана питанката в мен, защо не са разкрежили и са стояли така докато се загърнат с този бял "кожух", защото досега винаги са влизали в defrost дали по необходимост, дали по време, но този път е станало нещо и не са разкрежили.
    Ако някой има компетентно мнение по въпроса ще се радвам да го прочета Благодаря предварително.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

просто питата не успява да изстине до градусите при които е зададено да почне дефрост при повечето алгоритми ( обикновено -17-20°) ,въпреки че е силно заскрежена - причините за това са ,че не е твърде студено ,само -2° ,и климатика работи на ниска мощност .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе