Страница 13 от 194 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Размразяване на климатици

A.L.F.: Начинът на размразяване на твоят модел е същият както при другите климатици. Когато включи на разкрежаване и ако следиш работата на външното тяло ще установиш че компресорът работи. Ако не му работи нормално тази функция щеше да натрупа скреж.

kantonaa: Не съществуват минимални стойностти на температурата под които климатика ти няма да размразява. Един добре работещ климатик от средният клас нагоре няма такива проблеми. Проблеми може да има ако нещо не е наред с машината. За всяко нещо си има причина.

stan75: Проблемът ти е много вероятно да се дължи на не-достатъчно фреон в климатика. Трябва да се дозареди, но преди това да се установи ако може къде е пропуска. Едно място което и сам може да провериш са гайките на външното тяло, със пръсти ги обиколи и търси омазняване, огледай отдоло корпуса на външното тяло дали има омазняване.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    kantonaa изобщо не е трябвало да правиш това упражнение, когато си намалил на 17* компресора явно се е изключил и той си е стоял заскрежен, когато стаята ти изстине компресора ще да си включи и на режима размразяване щеше да си му дойде времето.
    Наистина компресора се изключи, но след 10-15 мин се включи, но от този момент нататък климатикът спря да размразява и не духаше топло.След около час и нещо перката отвън взе да издава някакъв стържещ звук, до сега кл. работеше почти безшумно, и се уплаших да не стане беля и за това прибягнах до нетрадиционното размразяване.Оттогава до днес си работи като пушка.Случвало се е да го намаля от 21-22 гр. на 18 и тогава пак спира за известно време компресора, но след това всичко си продължава безпроблемно.Просто сега за пръв път го намалих на 17 гр. на отопление откакто го имам/2 год./ и се случи да откаже да размразява.Като че ли изпадна в някакъв особен режим на работа-компресорът отвън си работеше, дефростът отказа и духаше въздух със стайна температура.

4. Member
    Тук е от
    May 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    A.L.F.: Начинът на размразяване на твоят модел е същият както при другите климатици. Когато включи на разкрежаване и ако следиш работата на външното тяло ще установиш че компресорът работи. Ако не му работи нормално тази функция щеше да натрупа скреж.
    Точно в това е проблема,цяла зима го дебна и досега не е включвал да се размразява по -този начин,в другата стая имам Midea MSG-12HR при нея няма проблеми,но този климатик вече цяла седмица замръзва през ноща и на сутринта се почват баните и така всичко от начало.Не винаги замръзва ,забелязъл съм,че когато има лека мъгла и е около -5 до -8 градуса само тогава замръзва ,а иначе когато е по-топло питата се заскрежава и се размразява без проблем по-начина който съм описал по-горе.

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

A.L.F.: Трябваше да кажеш при предният си въпрос че имаш проблем с размразяването на Midea CSU-12HHAA, така по-бързо щях да ти кажа за проблема който има този модел.

А проблема е че са заредени фабрично с по-малко фреон и при по-ниски температури стават като ледени блокове. Имахме много оплаквания за замръзнали климатици от този модел когато температурите бяха към -7 градуса. Тогава се свързахме с централният ни сервиз за консултация, те ни казаха тази причина.

До сега при Midea не е имало такъв проблем (фабрично недозаредени) затова аз не приех на сериозно тази информация и питах в интернет, други техници потвърдиха това. За съжаление в случая температурите се повишиха и там където е дозареждано няма обратна информация за продължаващ проблем. Ще чакаме пак ниските температури за да се потвърди окончателно че е това.

6. Member
    Тук е от
    May 2007

Интересното е ,че Midea CSU-12HHAA го имам вече втора година,а миналата зима замръзна само един път,тази зима ще ме побърка от поливане с вряла вода.Ако е до недостиг на фреон няма да изкарва топла струя,според мен му е "сакат" софтуера и принципа за обезскрежаване който е неподходящ за работа при по-висока влажност и ниски температури.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

A.L.F.: В случая мисля че си прав. Ако климатика си имаше хубава програма за работа дори и с по-малко фреон пак трябваше да си разтопява скрежта.

Когато фреона е по-малко от необходимото, климатика по-бързо заскрежава и когато обърне на разкрежаване не може да вдигне голямо налягане и температура (заради по-малкото фреон) а времето за този процес е точно определено и понеже не може да стопи всичко, скрежта се превръща в лед който започва да се трупа.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2007

Преди малко замерих изходящата температура с електронен термометър на 3 сантиметра от вътрешното тяло в течение на 10 минути ветилатора на Max стайна темп.22 Градуса,външна 0 гр.,изходяща струя 48 градуса.

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

A.L.F.: За мен тези данни са идеални за един здрав и добре работещ климатик.

Именно поради тези и подобни измерени от техниците показания и на мен не ми се вярва на версията с по-малкото фреон, но това казват че е. За да се провери обаче тази версия, трябва външната температура отново да е ниска и да се обадят в сервиза от адрес на който е било дозареждано, че климатика отново е замръзнал.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Айде стига с тия хайери. Във Варна от 1-2 месеца , почти всеки Хайер е като ледена буца. Даже Осаките и Крауните по-добре се справят с размразяването.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Айде стига с тия хайери. Във Варна от 1-2 месеца , почти всеки Хайер е като ледена буца. Даже Осаките и Крауните по-добре се справят с размразяването.
    Muchoto, стига си ни пържил , аз за 12 години практика, досега не съм виждал заскрежен Хайер http://www.snimka.bg/album.php?album_id=203331

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

siliev: Прегледал съм много сервизни документации на различни марки климатици, но досега не съм срещал програма за разскрежаване, при която климатика си ресетва таймера и да започва да брои наново времето до разкрежаване ако промениш градусите.

Възможно ли е при Haier да е така, може ли да ми посочиш сервизна документация на някой модел на Haier където да го пише това.
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 19:19.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

На английския сайт на хайер ги има всичките търсени менюали ама в момента не бачка

16. Тук е от
    Nov 2007

Замръзнал ми е климатика - външното тяло. Какво мога да направя Midea CSU-12HHAA ?
    Този пост е редактиран от avenger; 18-12-15 в 19:19.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от hagan
    замръзнал мие климатика външното тяло какво мога да направя Midea CSU-12HHAA
    Ми примерно, можеш да изчетеш предишните страници на темата, там всички са писали как се прави магията

18. Тук е от
    Aug 2005

Имам проблем с Panasonic CS/CU-PE9DKE от вчера. Климатика е купуван преди две и половина години и нямах никакви грижи с него до сега. Бях го оставил за няколко дена на 16 градуса и като се върнах забелязах, че е замръзнало външното тяло и климатика не минава в режим на размразявене. До сега никога не е имал проблеми с размразяването - винаги се е включвал точно колкото пъти трябва за да размрази. Иначе работи и не дава грешки но едва едва топли. На охладжане също се включва, но за да размрази като хората май ще трбява да топля вътрешното тяло понеже в стаята е много студено.

Отворих капака да погледна вътре, но не видях описания проблем с откачен датчик на питата. Горе вляво в задната външна част пред питата част зад едно пластмасово капаче има някакъв датчик - предполагам за външната температура Вътре има нещо привързано за една тръба точно зад компресора, но също не изглежда откачено. Моля някой ако знае да даде съвет ако е вероятно да е от някой датчик - кой какъв е и с каква стойност да замеря и сменя евентуално. Машината не е профилактирана тази година понеже не ми се занимаваше с несериозната фирма, но това ме изненада неприятно.

Честита нова година на всички!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 194 ПърваПърва ... 311121314152363 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 18:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 17:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 10:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 17:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 21-12-06, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе