Страница 63 от 194 ПърваПърва ... 1353616263646573113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 931 до 945 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2009

Re:Размразяване на климатици

Преди 2 дни ми монтираха 2 броя SAMSUNG AQ-09SA, конвенционални в съседни стаи с еднакво изложение и климатиците са монтирани близо един до друг
    След 2 дни работа ми прави впе4атление 4е при еднакви условия за двата - еднакви зададени температури 23С(външна - 0С приблизително) единия обледява външното тяло, от него се 4ува пукане от вътрешното тяло и имам 4увството 4е сам променя силата на вентилатора по време на работа - 4ува се разли4ен по сила звук докато работи. Между другото по време на монтажа ми направи впе4атление 4е изходящите тръби4ки от вътрешното към външнот тяло са по4ти водоравно...тоест без наклон надолу...за разлика от другия който беше монтиран с лек наклон...
    Някой може ли да каже каква може да бъде при4ината при тези условия единия да обледява а другия не ?

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

По=малкото количество фреон в замръзващия.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Вариантът заскрежаването да е признак за добра работа, а не за проблем също е възможен.

След колко време започва да се наблюдава заскрежаването, постепенно и равномерно ли е?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

При такива високи външни температури не би трябвало да замръзва.

6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Извинете ме много ма това си е напълно нирмално явление при самсунг и при 10градуса съм ги виждал замръзнали.Просто единия си го уцелил от малкото работещи като цяло.

7. Тук е от
    Mar 2009

Благодаря за отговорите,
    заледяването го видях на сутринта, след като ве4ерта ги оставих с еднакви настойки на вентилатор и темпертура и беше на 1/2 от външното тяло...не беше скреж а лед тънък около 2-3 мм, а на места на по големи капки, наслоен
    Да викамли тези дето са го монтирали ? Нещо някаква проверка да извършат или ?
    Моля за мнение ?
    Имам снимка но не мога да я постна...не ми позволява...4е папката била препълнена с файлове

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Качваш на http://imageshack.us/ например, не в папката на форума!

10. Тук е от
    Mar 2009

Ето го и линка на снимките
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=353648

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз не виждам да е заскрежен, ама кондензния маркуч що ми се струва, че няма наклон надолу при излизане от вътрешното тяло?

12. Тук е от
    Mar 2009

Не е заскрежен а заледен-това което се вижда на снимките е обледяване 1/2 от основата .
    И на мен ми направи впе4атление 4е няма наклон на това вътрешно тяло, за разлика от другото което го монтираха с наклон...да не би да е от това ... ?

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вътрешното тяло не трябва да има наклон. Лек наклон надолу трябва да има пакетът с тръбите, който излиза от вътрешното тяло, за да може лятото конденза от вътрешното да изтича безпроблемно по кондензния маркуч навън.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2009

Да де и аз за такъв наклон говоря, това имах предвид

16. Тук е от
    Mar 2008

Един, може би малко "тъп" въпрос:
    Нормално ли е при 7 градуса външна температура, под външното тяло да има голямо мокро петно? Може ли при тази температура да заскрежава и да се включва да размразява? По същото време под други климатици не беше мокро.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нормално е,като е по-топло,само образува конденз,който не може да заскрежи.А под другите няма,защото сигурно са инвертори и са работили с ниско натоварване.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

О, тук на един магазин за комп. техника втора употребва, двете Мидеа 12-ки конвенционални, правят локви и кал нонстоп - защото е магазин и се отваря и затваря вратата постоянно и работят пряко силите си в огромен обем! Но не са заледени!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе