Абе с тва слугуване на климатиците, по една печка циганска любов да запалим, май ще е по лесно
pikinana
Във форума има писано за Panasonic и проблемите му с размразяването. Поразрови се и ще намериш.
fiuri
Е това с антифриза ме разби. Тази идея е достойна за нобелова награда по климатична техника. Никога нямаше да се сетя. Аз живея в много влажен район и залудях от заскрежаване. Имам киайче и марков инвертор и двата ме побъркаха миналата зима и сега продължават, но утре отивам за антифриз. За разяждане не се безпокойте, защото в автомобилите антифриза работи при температура 90 градуса и това ускорява значително процеса. Пък и разядените глави са на по 15 години активна служба. Относно марката антифриз според мен трябва да е по гъст и мазен за да се задържи по дълго по питата, марковите са такива. Иначе най голям проблем на климатиците е влагата а не студа. Друг варианат за спасение от влага е да се вземе една идея по мощен киматик. Така например ако ви трябва 12 ка си вземате 18 ка и когато замръзне питата и топлобмена се намали 18 ката ще духа като 12 ка. Естествено разхода на енергия и ще си остане като на 18 ка но поне няма да умрете от студ.
Влудява ме тая мъгла. Утре ще притичам по галошки до бензиностанцията до дома. Поне е близо
Като няма мъгла всичко е окей. Абе пълна мизерия е това време. И покрива ми прокапа тея дни. И никой не иска да се качва да го оправя. Абе ... ще взема да си ударя една ракия и да си оплета терлици. Че старите изгниха от влагата на дъното на гардероба ... щото комшията отдолу прави вечен ремонт и апартамента му няма прозорци.
що не напръскате със С-200 че да полепне антифриза по добре
не мога да разбера климатици ли имате или ледогенератори
Чудя се на моя да му накладя един огън отдолу, да го грея, ама съм на втория етаж и предполагам, че комшуто ще се сърди.
Ще ви се набият с прах топлообменниците от тоя антифриз.
След това с какво ще ги поливате да се измият, не знам.
Тото1 спри с тези глупости.Как може да ти хрумне да поливаш с антифриз климатика.Вярно,няма сравнение с изследванията ти по атомна ехергетика и домашните АЕЦ,но и тази идея е също тъй крещящо безумна.
И не знам защо,но всичките препоръки от теб във форума са опасни -- било за уреда,било за потребителя.
Помисляй малко,преди да даваш съвети.
Темата стана жестока
Различни начини за размразяване:
1) Антифриз
2) Спирт за горене - трябва да се сложи лепенка на външното тяло "Пушенето забранено. Огнеопасно !!"
3) Нафта вместо спирт, защото спирта изветрява бързо
4) Първо Антифриз, след това C-200, за да държи по-дълго.
5) Малък огън под климатика - на съседа ще обясниш , че пробваш барбекю
6) Газова горелка
като ви замръзне климата, вземете една горелка и смело...
Ууупс, току що излизам от бан-а и се включвам в тази апетитна тема
Ето още едно предложение:
По летищата , преди излитане на самолета, при влажно и студено време, пръскат движимите /и някои недвижими/ възли и детайли с един "флуид" против обледяване, ще попитам в близките дни запознати хора да ме светнат за състава на това "странно вещество", та ако е подходящо, ще го споделя.
Все пак самолетите летят със "стотин" км/час на супер ниски температури и може да свърши работа.