Тук е -4 виж синотик че от таблета не мога да сложа снимка. Нощем може и да дефросва ама няма как да знам.
Тук е -4 виж синотик че от таблета не мога да сложа снимка. Нощем може и да дефросва ама няма как да знам.
Велев, коя година е твоята LUCA? Дай няк'ъв part number или ревизия. Ако трябва да си купя от вносителя някоя друга платка да сменим. Може пък да се оправят нещата така. Ако мога с 200-300 лева да оправя нещата, няма смисъл да го сменям.
Какъв климатик ще да е това недоразумение с дефроси?
Не знам дали ще намериш външна платка за 200...300лв. По скоро може да е конфигуриран за по-дълъг дефрост. Особено ако е внесен някъде от Европа, т.е. партида предназначена за по студен климат. Примерно ако не се лъжа при дайсейкай-8 май имаше процедура за удължаване на дефроста. Може и при тебе да е така.
Какво ще рече integrating defrost и после intermittent operation - compressor OFF counter - 40 times (less than 10min) - че, за да направи такъв интегриран дефрост климатикът трябва да е работил на on-off 40 пъти в рамките на 10 минути?
Някъде има ли такава таблица за Нокрия 14? В сервизното и ръководство няма такава.
В тази табличка се вижда ,че външните тела на 12LU и 9LT макар да са привидно еднакви ( тука битува мнението ,че това са две еднакви машини ) ,имат различен дефрост алгоритъм .. а щом той е различен ,вероятно има и хардуерни разлики ..
Тоест на мен ми трябва №42: Controller PCB Assy (Part Number 9708683034) за ASYG 09 LTCA. Страница 19. Колко ли струва тази платка?
Бих искал да тествам, освен ако не е 500 лева...
http://www.szeged-klima.hu/letoltese...(6,9%20MB).pdf
Този пост е редактиран от mystikalrs; 24-01-18 в 15:53.
Явно се очертават две течения. Първите си признава грешката и засилват машината в OLX, а вторите купуват платки, човъркат, звънят по представители и вносители. Въпрос на подход в крайна сметка, но единия ми изглежда значително по-оптимален.