Друг е въпроса ако под теб няма никой,и си на последен етаж.
Sent from my Sony Xperia Z3
Друг е въпроса ако под теб няма никой,и си на последен етаж.
Sent from my Sony Xperia Z3
Дръпнал си късата клечка,като мен, само където не съм на последен етаж. Иначе помощ ни от долу ни от горе.
А 24.8С с одеало виждал ли си? Мен ми е пред очите.
Този пост е редактиран от ccankov73; 29-01-18 в 00:15.
За оплакване си
Гледам и вие дефростват е с винце и мезенце ....няма само климатиците да дефростват я
Винцето ми се струва разредено, заради това и е студено. Предполагам и често проветрявате като гледам масата. И аз пуша, но е или на терасата, или на абсорбатора ако е много хладно.
Мм...не е разредено -малиново е - домашно... (мезето - и то), а проветряването е перманентно чрез комин , който не се ползва но смуче яко с декоративна решетка и клапа и въздухоочистител Цептер.Интермитентно - прозорци...
п.с това е единственото помещение в цялата къща (без барбекюто) в което се пуши.Не мога да си отнема и това удоволствие и да мръзна.
Сега пробвам IQOS цигарите - не е толкова зле.
Този пост е редактиран от ccankov73; 29-01-18 в 01:03.
Камина имат в голямата стая в другите какво има нямам на идея.В предния апартамент бях с Hitachi 12ka за 1200лв и заради скапаните дефрости се нацепвахме от студ. Тук си топля целия апартамент със 120-140лева общ ток на месец с климатици от 800лева а дали е от камината хич не ми е Да са ми живи и здрави комшийте отдолу и да хвърлят повече дърва на камината пък аз нека да си мисля, че ми топлят климатиците
Този пост е редактиран от Stankov85; 29-01-18 в 04:01.
ccankov73, при нас положението не е много по-различно. В спалнята 23-24, в хола 24-25, даже и в коридора и банята под 21-22 не пада. И моята от време на време се завие с някое одеялце, пък аз си седя и по боксерки. [emoji4]
Stankov85, който не е патил, няма и да те разбере. Колко пъти се опитвам да обясня на някои хора, че много по-неприятно е един климатик да прави чести (и ненужни) дефрости, вместо някакъв си on/off. Ако ще с Cop 5.5 и мининум 90W да е. Аз затова вече бягам надалеч от клими, които се славят с кофти дефрост алгоритми или датчици, сложени където не трябва, пък ако ще да има и космически характеристики.
Някои от потребителите тук не взимат в предвид, че климатичните условия в страната са различни. Машини, които при едни по-топли и по-малко влажни условия "пеят", в друг край на България може да са пълна трагедия.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 29-01-18 в 09:55.
Вчера сутринта при външна темп. около 4-5градуса от вечерта(-3°C) имаше заскрежаване на външната пита/изпарителя/. Но климатика бачка и отказва да разскрежи. Около 09:30ч. имах работа по двора и забелязах че външното шурна , но вентилатора си върти ... влязох вътре машината си работи. Не беше дефрост , но разскрежи и изчисти външната пита без да спира вътрешното тяло. Възможен ли е такъв дефрост без да спира вътрешното ?
Климата е 12LMCE , до сега не бях забелязал такова поведение.
Вентилаторът на външното се включва след дефрост. Може да си го хванал все още доизтичащ се. И докато си влезнал вътре, вече да е възстановил режима на отопление. Просто предположение.
Другия вариянт е, че се е покачила външната температури и част от заскрежаването е започнало да се топи и да си изтича.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 02-02-18 в 13:42.