Страница 169 от 194 ПърваПърва ... 119159167168169170171179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,521 до 2,535 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Тук е 3-4 градуса под нулата от 4-5 часа. Чичо Мишо си джарка на 24гр. и си няма ни една. Цял ден съм покрай него и не се е сещал да дефроства, температурите се въртяха около 0. За първи път от доста време насам влажността е под 80% и няма грам скреж по питата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Панасоника ти беше много хубав клим, а Санчо е 'баси и скуката - откакто си го сложил, нищо не сме чули за него.
    Санчо през 3-4г му се разскърцва втулката на турбината и се сещам да я смажа ,толкоз за 10г Това лято го разхвърлях целия ,измих го направо светна и си бичи .. кораво животно .. съжалявам че не взех още един и да го сложа в мазето докато затрябва ..
    Kasap, mystikalrs и ruuni9 харесват това.

4. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    Панасоника ти беше много хубав клим, а Санчо е 'баси и скуката - откакто си го сложил, нищо не сме чули за него.
    Те затова не ги купуват много!
    Санчовците имам впредвид.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Velev, при тебе машината работи ли on/off?
    Може би при тебе прави разскрежаване при "40 off count" на компресора и затова подминава 4-те часа, а при мене прави "integrating defrost" - тоест 4 часа непрестанна работа на компресора.
    Ще затворя вратата към коридора и ще тествам.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2017

-6.8 при мен от 18 часа до този момент нито един дефрост на 50ZSX-S, влажност към 80 процента според данните от airtube за моя район.
    rosswen одобрява това.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Аз не виждам проблем в дефроста през 240 мин.дори и на суха пита при 12 Luca.Моя Samsung,при под минус 3-4 гр ,прави дефрости на всеки 150 мин на суха пита.Но колкото и вятър да има ,от спиране да духа топло до започване да духа топло,минават между 4 и 5 мин.Затова и не съм се задълбочавал да търся решение,понеже не се усеща за толкова малко време.Когато има висок авлажност или снеговалеж ,ги прави по нарядко ,но заскрежава стабилно питата и естествено тогава прави дефрост за около 17 мин,от спиране до тръгване.По принцип работи натоварен,в студена стая 25 кв ,но не е това причината.За съжаление толкова му е секретен дефроста,че в нито едно сервизно няма условията за начало и край на дефроста.
    vale2901 одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Темата за LUCA се изчерпа. Няма да пиша повече в тази тема за този климатик. То на мене ми омръзна, представям си на вас

EDIT в 01:04 българско време:

Хванах му цаката

1.) Подминах 4-те часа за първи път... Как стана? Просто затворих вратата към коридора и зададох 22-23 градуса. Машината работеше предимно on/off. Коридорът ми е студен (18-19 градуса, без да се топли). Явно оттам духа и машината прави "integrating defrost" поради натрупани 4 часа работа.
    2.) Постигнах дефрост 4 минути при външна температура -8 градуса. 00:52 до 00:56, като това беше тоталното време за цялата операция и дори започна да духа топло. Беше си истински дефрост защото клапата се вдигна нагоре, а и се чу "БУУУ" (90 RPS) отвън.

Изводи:
    1.) Колкото по-набичена е машината, толкова по-дълги дефрости прави?!? Някой да обясни научно, ако може Аз не разбирам... Изстива датчикът?!?
    2.) Винаги съм казвал, че считам тоя климатик за 9-ка, а не за 12-ка. Амии...ще си го ползвам като 9-ка в такъв случай. Ще си топли само 15 m2, а коридора ще топля предимно с МХИ-то отсега нататък.

p.s.
    Явно на машината й няма нищо, а просто толкова си може Купувайте висок клас клими, за да не се занимавате с глупости като мене Лека нощ!

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от babati; 25-01-18 в 02:46.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Като работи on/off слиза ли под 400W? При външни под -6...-7°.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от babati Виж публикацията
    Купувайте висок клас клими, за да не се занимавате с глупости като мене

- - - - - - - - - -
    Eми то това го постигам с два пъти по евтини от Лука клими ?

12. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Димитровград

Колеги така и така сме захапали триото и неговия дефрост алгоритъм. Вече за втори път хващам моята пръчка 12LLCA да прави сух дефрост за точно 4 минути това при външна -7, вътре настроен на 22 градуса. Според вас нормално ли е? Климатика е относително разтоварен защото досега не съм го хващал на режим auto да вдигне степен на турбината над LOW. Даже често слиза до минималната Quaet. Този път просто си пиех кафето сутринта когато видях че вдига жалузите изпуфтя и 4 минути по късно духна топло. Нямаше конденз при дефроста.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

При мен снощи беше -8гр., а тази сутрин -11гр.
    Влажност около 90% според сайтовете, не я меря.
    Много леко заскрежаване на питата на National Х405А2.
    Дефрости няма, предният дефрост беше преди 4-5 дена.
    За втора зима сухи дефрости не съм видял.

Това с намалянето на градусите и да прави дефрост - не съм го виждал при LGC.
    Сухи дефрости 2бр. за 4 години. Възможно е да е било по-влажно при мен, защото беше близко до река и сухите дефрости да са маскирани от нужни дефрости.
    Продължителността чак 15мин. е само при силен вятър и сняг. Температурата беше към -1гр. Забелязах че консумацията не се покачи до нормалната(100W надолу) при дефрост. Явно си мислеше че е топло и няма нужда да я вдига, обаче забави дефроста.
    Точно един час след това, при същият вятър и сняг валящ под ъгъл 45гр. вдигна на нормална консумация и направи дефроста за около 8 мин.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Снощи към 9 температурите почнаха да падат под -5. В момента е -7, като преди да си легна в 1:30 беше около -6. Михаил още не е дефроствал, понеже спах при него. Снощи питата си беше идеално суха, сега има малко скреж (разгеле и тук по-нормална влажност). Вентилатора е на low, задания 24 и 23, поддържа ги точно.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Панасоник ye12qke спалня 16кв.топла, дефрости 0 цяла нощ , външното е без грам скреж, при по влажно време снеговалеж и т.н си дефроства по често през 4-5 часа като е натрупал скреж и изтича доста вода, мода работи перфектно, даже сега го спрях че напече в стаята слънцено и става много топло.

Нещо за milanov без да изключва цяла нощ си работи така.

22;17

и сутринта в 7;59

Pipoko и rosswen харесват това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Това, което казваш, е супер. Обаче, като гледам консумацията, явно имаш много малко загуби и машината си работи около минимума, сиреч яко разтоварена. Иначе, ако аз бях притежатен на Etherea, този мод до сега да съм го направил 100 пъти, защото това е основния кусур на иначе хубавата машина.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Двете тошиби и мицубишито в подписа ми дефростват всяка сутрин и всяка вечер по едно и също време, за по около 5 минути, предимно контролно. Други дефрости през деня не правят, поне тази зима.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе