Страница 119 от 194 ПърваПърва ... 69109117118119120121129169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,771 до 1,785 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от julian7981 Виж публикацията
    Здравейтве, да се включа по темата и аз.
    Имам монтирани wi-fi модули климатиците от подписа,чрез тях имам инфо за външната температура.
    Информацията за тази температура мисля че е от външния темп. датчик и до днес климатиците показваха 0*без значение че вън беше -6 до -14*
    Това показание е от както стегна студ ,от около седмица до днес , в момента климатиците показват 4*, преди това също си показваха коректно.
    Това ме навежда на мисълта ,че при минусови температури климатика не взима под внимание показанието на този външен темп. датчик.
    Може да греша но друго обяснение нямаам за това.
    Климатикът задължително взема стойноста на този датчик. Той е от изключителна важност за определяне на дисчардж на компресора и обороти и какво ли още не. По-скоро апликейшъна или модула се е бъгясал и не са показвали вярно.

Тест, който можеш да направиш:

Слагаш климатиците на 3-4 градуса над стайната температура. Изчакваш да започнат да догонват - около 5-10 мин в зависимост от моделите докато се стабилизира външното тяло.

Тест 1 - Вземаш една чаша вода със стайна температура и потапяш външния датчик в нея. Веднага ще започнат да падат оборотите на компресора.

Тест 2 - Вземаш една чаша вода с температура по-ниска от външната в момента и пак потапяш. Веднага ще започнат да се увеличават оборотите на компресора.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

И аз останах като гръмнат като заковаха на 0* и двата климатика , ако беше единия шах да помисля че е бъг или нещо друго.
    Предстоят още студени дни ,ще видя какво ще покажат тогава.

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Вода на -6 градуса ще трябва от морето. Или от колата, ама няма да е съвсем вода...

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от julian7981 Виж публикацията
    И аз останах като гръмнат като заковаха на 0* и двата климатика , ако беше единия шах да помисля че е бъг или нещо друго.
    Предстоят още студени дни ,ще видя какво ще покажат тогава.
    Бъгнато е, звучи ми на нещо с апликейшена от сорта на невъзможност за дисплейване на негативни числа.

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Вода на -6 градуса ще трябва от морето. Или от колата, ама няма да е съвсем вода...
    Аа, не съм казал да е -6 навън. Тестът с вода е при положителна температура. По-надолу има други методи.
    dodo_pv одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Контролните дефрости ме дразниха само защото ме събуждаха през ноща. Сега, след като измислих как да не ме будят, въобще не ме интересува кога ще размразява. Важното е в стаята да е топло и да си спя до сутринта с кеф.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Имам два броя Panasonic RE-12QKE и ще споделя, че точно при този модел разскрежаването изобщо не е по часовник, както вече прочетох в този форум. Климатиците си разскрежават по някакъв собствен алгоритъм, който вероятно се базира на един куп предварително зададени параметри, но не и във фиксиран час. Ще събера повече информация относно циклите и ще пиша допълнително.
    Този пост е редактиран от Joro711; 07-01-16 в 00:29.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Добрич

[QUOTE=AC_From_Hell;755006]Климатикът задължително взема стойноста на този датчик. Той е от изключителна важност за определяне на дисчардж на компресора и обороти и какво ли още не.

Сълласен съм с теб,имам уред за измерване на консумацията на мултито и минимума му който съм виждал е един при 5* и друг при -10.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Да напиша и аз нещо за спорта . При външна температура между 1 и 2 градуса с мъгла на 05.01.16г . Имам 3 броя климатици които са насроени на 23 градуса и отопляват етаж от къща с отворени врати навсякъде(температурата навсякъде е 22-23 градуса) . Единият (sharp 9hr) при тези условия имаше ивица заледяване по средата (около 2 сантиметра) останала от дефрост , от вечерта, след около 2-3 часа го разтопи без дефрост (никога не е правил дефрост без да е заскрежил сериозно , контролни дефрости липсват и при минус 10). Другия (FUDJITSU 14LGC) за тези 2-3 часа заскрежи и направи дефрост и двата работеха с еднакво натоварване ( 420 на 460 вата).Фуджицуто прави контролни дефрости под минус 2 на около 3-4 часа , който е с продължителност около 2-3 минути при чиста пита. Единственото което ме дразни на фуджицуто е вентилатора на външното след дефрост и под минус 2 градуса (работи на максимални обороти и е много шумен) , но сам по доволен от него .

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Напук на всеобщото минорно настроение във форума, вчера и днес срещнах доста хора,които са много доволни от своите климатици.В това отвратително време в последната седмица не са гледали филма с чести и шумни дефрости, заскрежени външни тела и т.н.. Една позната от село е много доволна от климатика си и каза ,че повече няма да запали печката на дърва.Марки и модели няма да споменавам, но не са от често коментираните напоследък във форума.

12. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Емо кажи ги не ги крий

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Не искам да предизвиквам дискусии.

14.  

15. Member Аватара на popov
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Бургас

Тамън ще избера нещо,а петицата ще я дам на dodo
    dodo_pv одобрява това.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

На фона на останалото, едва ли ще изровиш нещо по-добро на 230V

17. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Същите климатици, сложени в стая в друго село могат да се скъсат от дефрости.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Например снощи при външна температура около 5 градуса климатиците нито веднъж не преминаха в режим на разскрежаване.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе