Не знам, но сега като излязох,видях поне 4-5 климатика целите във лед.Снощи беше 4гр,а сега 3гр.със 97%влажност.При мен от 2 дена не е размразяват, а бая го ръчкам.
Този пост е редактиран от avenger; 07-01-16 в 15:10.
аз ще ти помогна специалист съм в продажбата на топ модели
Пуснеш ли 5-ка за продажба ще го отнесат като докер празна щайга
Кой каза, че няма влага във въздуха при много ниски температури? В Русе е -15 градуса с мъгла. Дайкина и хитака са заскрежили солидно. Мицубишито се справя най-добре с отоплението. Тази нощ само 2 пъти дефростна.
Утре ще погледна колко ток за изхарчили за 24 часа, според мен ще бъде около 35-40kWh за 3-те машини.
П.С. Хитака току що изчисти питата.
Нормално Муцито да се справя най добре все пак е нискотемпературна машина. Хитачито и то трябва да не вижда зор. Имаш ли консумацията на двете машини отделно?
Мда ,и тука се наблюдава лека мъглица ,по гъста към офиса но не съм слизал да видя Тошибата в какво състояние е .. вчера беше целия в ледени висулки и доста форсиран като влязох но не се застоях .
@biro, мъглата не е пара, тя е лед и не е част от въздуха. Облак си е
Този пост е редактиран от dodo_pv; 20-01-16 в 11:35.
Хитачито съм го настроил на 26 и поддържа 23 с моментна консумация 600-700W. Дайкина е на 25 и едва прави 22.5 - 600W + 160W нагревател, мицу на 23 поддържа 23 (преди външна около 0 на 22 настроени поддържаше 24) - моментна консумация 800W с нагревател.
Дефростите и на 3те машини не са чести, но имат скреж.
Консумацията изглежда добре,ама при тези високи настроени градуси на Дайкина и ХИтачито,ако им сложиш ръчно максимален вентилатор ,няма ли да вдигнат темп. в стаята
Не, ръчно настроен вентилатор на макс или на средна степен и започва он-офф като пак не достигат зададените 25 и 26 градуса.
Освен това на висока степен на вента хитачито е изключително некомфортно - духа хладен въздух с голям дебит.
Явно се тормозят при тези ниски температури.При мене,в студа на авто степен,която е средната също не смогва климатика за над 22 гр,но като сложа на висока е добре и понеже консумира 1000+ вата и не прави студено течение.Че Хитачито в каква стая е че да не смогва,гледам е сериозна машина развъртаща до 6,1 кв и имаща 3,9 кв при - 7 гр.
Този пост е редактиран от ^Rokera^; 20-01-16 в 19:27.
В Русе освен че е студено -11 се спусна и доста мъгла, много лоши условия за климатиците