В случая беше абсолютно безпредметно това противопоставяне на потребители и професионалисти ! Както и във всеки един подобен случай ... това не работи за доброто на форума.
В случая беше абсолютно безпредметно това противопоставяне на потребители и професионалисти ! Както и във всеки един подобен случай ... това не работи за доброто на форума.
Мидейка запали от раз.
Sent from my Sony Z3 using Tapatalk
Не много
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Сутринта като ставах в 6:30ч. беше -22гр.Но после изгря слънце и в 7:30ч. като тръгвах на работа беше -19гр.Климатиците ги оставих на 18гр. цяла нощ.
Не погледнах термометъра на терасата, като пих кафе, но днес на първи път тази зима слагам шапка и ръкавици.Бая хладно е, грее ярко слънце, абе като в Сибир, голям кеф.Добре, че няма вятър, иначе тогава щеше да си е.ало мамата.
Перфектно си е времето в София, студено, слънчево, здраво време, без влага. От как валя сняг няма никакви дефрости, питите чисти.
В 6:45ч. давали -20гр. при нас каза колегата.
Сега като напече е:
Климатика National X405A2 показваше -15гр.
Тъкмо тествах минимума и максимума, вчера вечерта при -15гр.
На макс, тест за 10-тина минути вдигна над 2,4kW консумация(не чаках повече), дават му 2,5kW.
При постепенно намаляване на градусите на 18гр. , си заработи на минимума 166W, не го дочаках дали ще смъкне под това. Обикновенно при по-високи температури това е минимума +-10W. Обявения минимум е 80W - под 160W не съм го виждал никога.
Един дефрост направи вчера след тестовете.
И трите климатика който съм имал са правили дефрост само тогава когато са заскрежени с единични изключения. 12LGC в стая със средни загуби, 365UDR в стая с огромни загуби, X405A2 в стая със големи загуби.
X405A2 не съм го хванал да прави дефрост на чиста пита, на другите съм виждал по 2-3 контролни дефроста общо за 3-4 години.
По никакъв начин не мога да кажа през колко време са. Един месец може да няма нито един дефрост, пък за една нощ да направи 3-4.
-18 в София е стигнало, вчера вечерта при -10 и на трите машини питите бяха чисти, цяла нощ си държаха 22 градуса както им е зададено.
МХИ 60ZSX, делящ си с 20ZMX около 60м2, като голямото помещение, в което е монтирана 60-ката, е около 40м2, североизточно разположение, с големи външни стени и френски прозпрци. Поддържат 24гр., като на zmx-а са зададени 23. Работят тихо и незабележимо, на вентилатор Low. Външната, видяхте, до -18. Дефрост не съм им хващал от вчера сутринта, в 9ч.
Тука като сутрешния блок на Нова телевизия.Моето Gree Change си пърпори без проблем в София.По питата няма нищо.
Сутринта към 7,30ч в София влажността беше доста ниска - под 40%, което си е кеф за климатиците, нищо че е било -17.
Ся уреда ми показва, че навън влажността е еднва 22%, което вече почва да ме съмнява.
При мен дренажните отвори на климите не успяха да замръзнат, но допълнителните метални тави под тях се пълниха с лед. Дали ако се третират с някакъв тефлонов спрей например за по-бързо оттичане положението няма да се подобри? Някой мислил ли е по въпроса?
Пак след малко повече време ще замръзнат.