Страница 68 от 194 ПърваПърва ... 1858666768697078118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Разскрежаване при климатиците

Снимай си табелите на вътрешното и външното тяло и ще ти кажем всичко. Най-добре го направи в темата "Климатици втора употреба".

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Вече и аз съм от клуба на питащите по темата с замръзването на климатици - е при мен като че ли "няма проблем" за сега но снощи видях че се е образувала ледена кора около 2 пръста в долната част на климатика (от подписа). Температурите не бяха екстремни навън около 0-та (всички от София знаят какво беше времето). Това което ми е интересно е кога започва да сработва дефроста на този модел? Предполагам че климатика дори не се е опитвал да пуска дефрост защото при тези външни температури тази кора трябваше да изчезне (е може и да е изчезнала ако е пускал - но днес сутринта си беше "същата" поне по спомен )
    Та ако някой има наблюдение върху алгоритама за размразяване моля да го сподели (едва ли има техническа документация за това - предполагам че търговска тайна).
    Освен алгоритъма ми е интересно дали има причина за "притеснение" с оглед на този лед - в момента е доста малко но очаквах да почне да се появява при малко по ниски температури или при по обилен снеговалеж - а вчера само прехвърчаше за малко

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    Та ако някой има наблюдение върху алгоритама за размразяване моля да го сподели (едва ли има техническа документация за това - предполагам че търговска тайна).
    https://forum.setcombg.com/index.php?topic=37916.0

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Супер много мерси - май това което ми трябва на мен е това?
    Цитат Първоначално публикувано от dan66
    deian ,за Fujitsu вече трудно се намира пълна сервизна документация.Тук съм качил пълната сервизна документация/включително DEFROST и графики на СОР при различни външни температури и при номинални обороти на компресора/ за аналога на LD който се продава в USA- RLQ:

http://www.wm2.hit.bg/9RLQ-12RLQ_SER...NSTRUCTION.pdf
    Преди да почна да чета усилено дали може някой да потвърди? Иначе като го прегледах по диагонал излиза че дефроста почва да работи по определен алгоритъм но не и преди датчика да отчете -3 градуса - само не ми е ясно този датчик мери температурата върху външната пита или на околната среда?

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Не се затормозявай да четеш, машината сама ще си направи дефроста, когато и дойде времето.Моя LDC, когато работи на по-ниска температура- 17-20 градуса също по-рядко включва дефроста независимо, че има образуван скреж.Явно си преценя, че му стига мощността на топлоотдаване при тези настройки.Ако вдигнеш малко температурата или му дойде времето, веднага си прави дефроста.Освен това LDC много добре си чистят топлообменника, така, че няма проблеп и да има малко скреж или лед.

7. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Не се затормозявай да четеш, машината сама ще си направи дефроста, когато и дойде времето.Моя LDC, когато работи на по-ниска температура- 17-20 градуса също по-рядко включва дефроста независимо, че има образуван скреж.Явно си преценя, че му стига мощността на топлоотдаване при тези настройки.Ако вдигнеш малко температурата или му дойде времето, веднага си прави дефроста.Освен това LDC много добре си чистят топлообменника, така, че няма проблеп и да има малко скреж или лед.
    Мерси - може би си прав и "прекалявам с притесненията" - ама ми е първа година с климатик и още ми е интересно. При мен се образува лед - по цялата дължина на външното тяло има "твърд и прозрачен" лед а не просто скреж...

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нищо му няма, ще си го стопи.

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Мерси - може би си прав и "прекалявам с притесненията" - ама ми е първа година с климатик и още ми е интересно. При мен се образува лед - по цялата дължина на външното тяло има "твърд и прозрачен" лед а не просто скреж...
    Да не си забравил щицера да го махнеш и сега да е замръзнал?

11. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Да не си забравил щицера да го махнеш и сега да е замръзнал?
    предполагам че "щицер" е онва дето се ползва за да се сложи тръба за водата от външното - ако е така то него никога не съм го слагал... обаче имам една пластмасова решетка пред ламелите (или отзад - зависи от гледната точка) - която точно долу където е замръзнало се допира до тях и реално "задържа" вода около себе си...

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

предполагам че "щицер" е онва дето се ползва за да се сложи тръба за водата от външното - ако е така то него никога не съм го слагал... обаче имам една пластмасова решетка пред ламелите (или отзад - зависи от гледната точка) - която точно долу където е замръзнало се допира до тях и реално "задържа" вода около себе си...
    Ми тая решетка по принцип почти всеки я маха.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

bobovo,това не е Мидеа.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    bobovo,това не е Мидеа.
    johny01 да ти снимам ли няколко да се увериш?

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да.

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Да.
    Ok.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Здравейте, тази нощ за първи път чух климатика ми да се размразява,този от подписа, досега работеше тихо, обаче като като забръмча на максимални обороти си е шумен, после пак като спря дефроста пак на максимални обороти на компресора пак много бръмчеше, като започна да сваля оборотите имаше едно положение на което бръмчеше най-много нещо като резонанс,и звука натъртваше като на вибрация от ламарина, като го монтираха ги питах за тампони , казаха ми че нямал в комплекта и нямал нужда щото бил митсубиши, сега се чудя дали ще се оправи с тампоните или винаги има такива обороти на които бръмчи по силно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе