Снимай си табелите на вътрешното и външното тяло и ще ти кажем всичко. Най-добре го направи в темата "Климатици втора употреба".
Снимай си табелите на вътрешното и външното тяло и ще ти кажем всичко. Най-добре го направи в темата "Климатици втора употреба".
Вече и аз съм от клуба на питащите по темата с замръзването на климатици - е при мен като че ли "няма проблем" за сега но снощи видях че се е образувала ледена кора около 2 пръста в долната част на климатика (от подписа). Температурите не бяха екстремни навън около 0-та (всички от София знаят какво беше времето). Това което ми е интересно е кога започва да сработва дефроста на този модел? Предполагам че климатика дори не се е опитвал да пуска дефрост защото при тези външни температури тази кора трябваше да изчезне (е може и да е изчезнала ако е пускал - но днес сутринта си беше "същата" поне по спомен )
Та ако някой има наблюдение върху алгоритама за размразяване моля да го сподели (едва ли има техническа документация за това - предполагам че търговска тайна).
Освен алгоритъма ми е интересно дали има причина за "притеснение" с оглед на този лед - в момента е доста малко но очаквах да почне да се появява при малко по ниски температури или при по обилен снеговалеж - а вчера само прехвърчаше за малко
https://forum.setcombg.com/index.php?topic=37916.0Първоначално публикувано от sunmanbg
Супер много мерси - май това което ми трябва на мен е това?
Преди да почна да чета усилено дали може някой да потвърди? Иначе като го прегледах по диагонал излиза че дефроста почва да работи по определен алгоритъм но не и преди датчика да отчете -3 градуса - само не ми е ясно този датчик мери температурата върху външната пита или на околната среда?Първоначално публикувано от dan66
Не се затормозявай да четеш, машината сама ще си направи дефроста, когато и дойде времето.Моя LDC, когато работи на по-ниска температура- 17-20 градуса също по-рядко включва дефроста независимо, че има образуван скреж.Явно си преценя, че му стига мощността на топлоотдаване при тези настройки.Ако вдигнеш малко температурата или му дойде времето, веднага си прави дефроста.Освен това LDC много добре си чистят топлообменника, така, че няма проблеп и да има малко скреж или лед.
Мерси - може би си прав и "прекалявам с притесненията" - ама ми е първа година с климатик и още ми е интересно. При мен се образува лед - по цялата дължина на външното тяло има "твърд и прозрачен" лед а не просто скреж...Първоначално публикувано от edi1
Да не си забравил щицера да го махнеш и сега да е замръзнал?Първоначално публикувано от sunmanbg
предполагам че "щицер" е онва дето се ползва за да се сложи тръба за водата от външното - ако е така то него никога не съм го слагал... обаче имам една пластмасова решетка пред ламелите (или отзад - зависи от гледната точка) - която точно долу където е замръзнало се допира до тях и реално "задържа" вода около себе си...Първоначално публикувано от bobovo
Ми тая решетка по принцип почти всеки я маха.Първоначално публикувано от sunmanbg
johny01 да ти снимам ли няколко да се увериш?Първоначално публикувано от johny01
Здравейте, тази нощ за първи път чух климатика ми да се размразява,този от подписа, досега работеше тихо, обаче като като забръмча на максимални обороти си е шумен, после пак като спря дефроста пак на максимални обороти на компресора пак много бръмчеше, като започна да сваля оборотите имаше едно положение на което бръмчеше най-много нещо като резонанс,и звука натъртваше като на вибрация от ламарина, като го монтираха ги питах за тампони , казаха ми че нямал в комплекта и нямал нужда щото бил митсубиши, сега се чудя дали ще се оправи с тампоните или винаги има такива обороти на които бръмчи по силно.