Страница 53 от 194 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Размразяване на климатици

да не би да е нещо от монтажа когато го монтираха не го вакумираха казаха че нямало нужда.само го продухаха и толкова

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

явно имаш голями загуби или проблем в машината

4. Member
    Тук е от
    May 2003

pier_67 - срамота е, нещо се е огелпила машината - викай техниците! Първо пробвай да го рестартнеш от контакта и после му вдигни на 24*ХАЙ - ако не зацепи да топли - грабвай телефона.

П.С. колкото и загуби да имаш, с тая машина ако не е повредена - в 60м3 - трябва да си топли без проблем най-малко до 23* и да ги държи в момента(-15* вънка)!

Чистил ли си и скоро филтрите?

5. Тук е от
    Jan 2008

редовно ги чистя.обадих се на техниците дето са го монтирали и за тях е нормално да замръзват отворите за отводняване и ми препоръчаха да ги заливам с топла вода да ги отдъвам.при положение че мидеята не замръзва не знам кво да кажа станах на пожарникар всеки ден да заливам.ако беше монтиран на някое по недостъпно място не знам какво щеше да става

6. Тук е от
    Dec 2008

Не разбирам много, но доколкото съм чел, тези климатици при нормална работа нямат проблеми с размразяването и отводняването, поне аз не съм видял такива оплаквания...
    Пък и това дето са го казали техниците...

7. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте на всички!Имам голям проблем с климатика - замръзнал е.Разбирам, че не само моя, но...при мен положението е тежко.Така се е обледило външното тяло, че чак ламарините на климатика са се изкривили .От сервиза могат да доидат чак в петък, а съм с малко дете и трябва да реша проблема възможно най-бързо.Казаха ми техниците да го размразя с топла вода докато се махне целия лед- поне видимия и да го пусна.Почна така да дрънчи, че....възможно ли е компресора да се е прецакал?Кажете какво да правя..... ?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Изключваш, поливаш, разтапя се, включваш. Топлообменника замръзва ли или самото външно тяло? Капе ли му вода отгоре, например от друг климатик? Ако е така, помисли за козирка.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от marbo
    здравейте на всички!имам голям проблем с климатика - замръзнал е.разбирам че не само моя, но...при мен положението е тежко.така е обледило външното тяло че чак ламарините на климатика са се изкривили от сервиза могат да доидат чак в петък а съм с малко дете и трябва да реша проблема възможно най бързо.казаха ми техниците да го размразя с топла вода докато се махне целия лед- поне видимия и да го пусна.почна така да дрънчи, че....възможно ли е компресора да се е прецакал.кажете какво да правя.....
    Щом дрънчи , значи не си махнал леда, най вероятно перката жули в леда, долу в тавата.
    Спирай го и докато не го доизчистиш не го пускай пак

11. Тук е от
    Jan 2009

Не.Няма друг климатик отгоре.Сега пак ще го поливам с вода и ще видя какво може да се направи, за да не набира лед така.Постоянно тръбичката е запушена и има висулки лед от климатика.Климатикът е Кариер 18.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от ssilent
    Можеш да си щастлив че не си се пракарал като другата половина на човечеството вземайки нещо свръх качествено почти даром.. ....
    Какво стана бе уважаеми Другарки и Другари/цитат на др.Тодор Живков/с марковите ви и скъпи инвертори.Хем скъпи хем не топлят.Гледам с чайници поливате, що така?

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Не всички, Другарю naydenov69, не всички. А и дет се вика: това може да се случи и в най-добрите семейства..

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от marbo
    Не.Няма друг климатик отгоре.Сега пак ще го поливам с вода и ще видя какво може да се направи, за да не набира лед така.Постоянно тръбичката е запушена и има висулки лед от климатика.Климатикът е Кариер 18.
    КОЕ е запушено? Щуцера ти отдолу на климатика ли е?!?! Поливаш го и го разкарваш оттам веднъж-завинаги. Водата да си се изтича директно през отвора. Не трябва да има никакви тръбички и тем подобни глупости!

16. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от naydenov69
    Какво стана бе уважаеми Другарки и Другари/цитат на др.Тодор Живков/с марковите ви и скъпи инвертори.Хем скъпи хем не топлят.Гледам с чайници поливате, що така?
    некадърния монтаж може да съсипе и най-скъпия климатик,нали....
    никой не му е казал че ще му трябва подгряване на изтичащата вода от дефроста,а директно са му запушили дупката...явно монтажници на немаркови и евтини конвенционалки.
    http://pics.data.bg/categories/1/%d0...3012009001jpg/
    ето го примера...

17. Тук е от
    Feb 2008

найденов, кой ти каза другарю, че ни били замръзнали климатиците - искаш ли да погледнеш моите от подписа ми?
    и пак да си преговориш речта?

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

marbo, размрази ли айсберга?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе