да не би да е нещо от монтажа когато го монтираха не го вакумираха казаха че нямало нужда.само го продухаха и толкова
да не би да е нещо от монтажа когато го монтираха не го вакумираха казаха че нямало нужда.само го продухаха и толкова
pier_67 - срамота е, нещо се е огелпила машината - викай техниците! Първо пробвай да го рестартнеш от контакта и после му вдигни на 24*ХАЙ - ако не зацепи да топли - грабвай телефона.
П.С. колкото и загуби да имаш, с тая машина ако не е повредена - в 60м3 - трябва да си топли без проблем най-малко до 23* и да ги държи в момента(-15* вънка)!
Чистил ли си и скоро филтрите?
редовно ги чистя.обадих се на техниците дето са го монтирали и за тях е нормално да замръзват отворите за отводняване и ми препоръчаха да ги заливам с топла вода да ги отдъвам.при положение че мидеята не замръзва не знам кво да кажа станах на пожарникар всеки ден да заливам.ако беше монтиран на някое по недостъпно място не знам какво щеше да става
Не разбирам много, но доколкото съм чел, тези климатици при нормална работа нямат проблеми с размразяването и отводняването, поне аз не съм видял такива оплаквания...
Пък и това дето са го казали техниците...
Здравейте на всички!Имам голям проблем с климатика - замръзнал е.Разбирам, че не само моя, но...при мен положението е тежко.Така се е обледило външното тяло, че чак ламарините на климатика са се изкривили .От сервиза могат да доидат чак в петък, а съм с малко дете и трябва да реша проблема възможно най-бързо.Казаха ми техниците да го размразя с топла вода докато се махне целия лед- поне видимия и да го пусна.Почна така да дрънчи, че....възможно ли е компресора да се е прецакал?Кажете какво да правя..... ?
Изключваш, поливаш, разтапя се, включваш. Топлообменника замръзва ли или самото външно тяло? Капе ли му вода отгоре, например от друг климатик? Ако е така, помисли за козирка.
Щом дрънчи , значи не си махнал леда, най вероятно перката жули в леда, долу в тавата.Първоначално публикувано от marbo
Спирай го и докато не го доизчистиш не го пускай пак
Не.Няма друг климатик отгоре.Сега пак ще го поливам с вода и ще видя какво може да се направи, за да не набира лед така.Постоянно тръбичката е запушена и има висулки лед от климатика.Климатикът е Кариер 18.
Какво стана бе уважаеми Другарки и Другари/цитат на др.Тодор Живков/с марковите ви и скъпи инвертори.Хем скъпи хем не топлят.Гледам с чайници поливате, що така?Първоначално публикувано от ssilent
Не всички, Другарю naydenov69, не всички. А и дет се вика: това може да се случи и в най-добрите семейства..
КОЕ е запушено? Щуцера ти отдолу на климатика ли е?!?! Поливаш го и го разкарваш оттам веднъж-завинаги. Водата да си се изтича директно през отвора. Не трябва да има никакви тръбички и тем подобни глупости!Първоначално публикувано от marbo
некадърния монтаж може да съсипе и най-скъпия климатик,нали....Първоначално публикувано от naydenov69
никой не му е казал че ще му трябва подгряване на изтичащата вода от дефроста,а директно са му запушили дупката...явно монтажници на немаркови и евтини конвенционалки.
http://pics.data.bg/categories/1/%d0...3012009001jpg/
ето го примера...
найденов, кой ти каза другарю, че ни били замръзнали климатиците - искаш ли да погледнеш моите от подписа ми?
и пак да си преговориш речта?