Страница 27 от 194 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2008

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от emergency_bg
    сега като се прибрах от работа, гледам, че по питата има една хоризонтална лента, около 30 см лед, не много дебел, но все пак...Жена ми каза че днес цял ден е бил като програмиран: 40 мин работи, 12 мин размразява. не би ли трябвало с толкова чести размразявания поне да има ефект. все си мисля че нещо не му е наред
    интересна работа, днес е слънчево, към обяд леда се разтопи и климатика заработи супер, чак вечерта направи едно размразяване. явно, че като го няма леда работи добре, значи трябва да установим причината да не се размразява добре и този лед по средата да се задържа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от emergency_bg
    интересна работа, днес е слънчево, към обяд леда се разтопи и климатика заработи супер, чак вечерта направи едно размразяване. явно, че като го няма леда работи добре, значи трябва да установим причината да не се размразява добре и този лед по средата да се задържа.
    По принцип, тази лента и лошото размразяване са признаци за недостиг на газ в системата, но е по-добре да откриете от къде е изпуснал, а не само да го дозаредите

4. Тук е от
    Nov 2007

Ето и още един мъченик:

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Красиво е!!!

6. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от rsvr
    По принцип, тази лента и лошото размразяване са признаци за недостиг на газ в системата, но е по-добре да откриете от къде е изпуснал, а не само да го дозаредите
    Възможно е лентата да се получи и при по-голямо количество фреон, особено ако са идвали техници и след това лентата се е "преместила" надолу или нагоре, много вероятно да са добавили по-вече от необходимото. Най-добре е да се дозира, но да не забравяме, че и тръбният път се взема предвид.

7. Тук е от
    Feb 2008

така, на мицубишито му изкараха целия фреон и го заредиха наново на везна и го вакуумираха. Работеше супер, размразяваше се само по веднъж-два пъти на ден, няма никакъв лед докато навън беше над нулата. Снощи във Варна температурите паднаха и сутринта се събудихме на 21 градуса в стаята при 24 на дистанционното. Оттам нататък климатика просто не духа топло и не може да повиши тази температура, макар че по външното тяло няма никакъв лед. и пак се почна онова често размразяване. Нормално ли е това му държание?

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

emergency_bg
    Това ми прилича на износен компресор. Все пак, нека по-знаещите да кажат.

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

На мен ми се струва, че изтича фреон. Често срещан проблем при стари машини, при превоза се получава някоя микро пукнатина и от там бавно изтича фреона. Така е възможно в рамките на месеци климатика уж след зареждането да е работил идеално и след това лека полека се скапва и така докато не открият от къде изтича или докато не му изгори компресора.

11. Тук е от
    Feb 2008

егати мистерията, след изключване от щепсъла и 10 мин почивка, почна да духа топло

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

emergency_bg надали на семейство ти става топло от мистериите с тази машина. Климатика явно не работи както трябва и след като няма читав техник който да му постави диагноза и съответно да го ремонтира по-добре им го връщай.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Защо днес при 19*С външна температура климатика си се размразяваше, както през зимата? Стана ми странно, излезнах навън нямаше никакъв скреж, но той си направи процедурата. Даже и вентилатора рядко включва в топлото време. Обаче на жената и е все студено.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Нормално ли е това размразяване?

По време на отопление климатика се включи на размразяване след след около 5 мин погледнах външното тяло и се издигаше нещо като пара с аромат на нещо като изгоряло! Когато свърши размразяването от вътрешното тяло излезе пак същото пара за около секунда!
    Климатика си работи нормално и отоплява добре!
    Това нормална процедура ли е да става така?

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да нормално е ... при всички е така но без миризма наизгоряло

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Е пара от вътрешното тяло не бях виждал...

18. Тук е от
    Feb 2008

здравейте, имам един въпрос, ако някой може да ми отговори.
    климатиците фуджицу като се размразяват каква е процедурата и как можеш да познаеш че размразява - примерно лампичката, която свети, че е вкл почва да мига или...
    мерси.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 194 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе