Може ли проблема да е по прост фреона да е малко например и знаеш какво става тогава
Може ли проблема да е по прост фреона да е малко например и знаеш какво става тогава
Вярно.това е най-вероятното.А аз накъде забих.Ми да го точат и зареждат отново на кантар след оглед за течове.
Ако можеш,сравни работата със здравия по входна,изходна температура и по обороти и ампераж на компресорите.
Аз затова разкарах инверторите си и точно митсубишито ми размразяваше на 20 минути без необходимост миналата зима два пъти го свалях да го размразявам в банята. Сега с мидеите и ми е ок.Първоначално публикувано от chachoto
все си мисля че проблема е бил в твоя климатик а не в марката като цяло....важното е че все пак си си решил проблема....аз определено нямам впечатления че се размразява през 20 минути....или пък ненужно....
VeleV.Klima .Ти ме уби направо
Тук няма ли някой с този проблем който да го е решил вече за МХИ говоря де.
chachoto,това че ти са замръзнали отворите за конденза все още не е проблем и не означава ,че ще ти замръзне климатика.В момента поне на 50% от климатиците са им замръзнали отворите.А решението е едно-нагревател на тавата и отворите,но аз мисля че няма да имаш проблем и без такъв.
не проблема е че има датчик дето мери темп. на една тръба във външното и тама като спадне на -18 и размразява няма решение ако го изместиш пък почва да мръзне. Затова за 350лв го взеха веднага без да се замислят.
Това изобщо не е проблем.Не съм кой-знае какъв фен ма МХИ,но това с чести кратки дефрости си има предимиства-по-трудно му пада изходната мощност и съответно копа.
jori Как да няма проблем като се запушат отворите леда почва да се качва по питата.
А като стане -10 –15 какво ще става тогава не ми се мисли.
Е защо тогава другия ми климатик пак същия не е замръзнал и не се размразява често?
Щом ти прави често дефрости не може да започне да трупа по питата,защото тогава ще ти прави по-дълги дефрости.А при-10,-15 влажността е ниска.А третия просто е при различни условия,никога няма два климатика да работят еднакво.Или изложението е различно,или стаята,или вятъра,или тръбния път,или различен китаец ги е сглобявал.Много ги гледате тези климатици.Само им чисти филтрите и си пий червеното вино.
Жори тоя коп не ме греше изобщо стаята неможеше да се стопли а това е спалня с две външни стени и съм го засичал точно на 20 минути не помогна нито ново зареждане с везна накрая сложих един нагревател с магнит оддолу да го размразява абе не ми се ще да се сещам за миналата зима аз с инвертори японски клими ги заливам с вода а на маика ми мидеята грам лед няма и си взех поука.Първоначално публикувано от jori
И аз с предните само им чистих филтрите но с тези уви не е така.
С еднакво изложение са в еднакви стаи и тръбен път.Ако има разлики то те са 4-5 кубика и 50см тръбен път.
Не се шашкай,ако ти направят проблем им сложи по един нагревател,от тези за хладилните камери,саморегулиращите се и директно го упгрейдваш до -20 по каталог./Много по-добър вариянт отколкото да го смениш с мидея/
Jori тоя варянт с нагревателя от хладилна камера точно на митсубишито го пробвах навих го по дъното така добре се получи на вид и го вързах към бобината на 4пътния. Но уви нищо не стана после го свързах постоянно и размразяваше около него си тоест 16лв на вятъра ефект никъв. Просто стигнах до извод че само промяна в софта може да направи размразяването да не е често.
аз така и не разбрах какъв ти е проблема...замръзнала ти е дупката или не те топлят...инак хе хе..... добре че китайците взеха да правят климатици та да видим високи технологии и в тая техника - климатичната...
щото да си кажа честно мен въобще не ме грее дали ми е замръзнала дупката(тази на климатика) а дали ми е топло на околодупието....
след 5 дни почивка палнах конвенционалката на 11.5 вътрешна и -5 външна ...ами доволен съм от факта че че след 4 часа добута до 18.5 -19 и след още 2 се бореше с зададения 22 ри - градус...добре че не обърнах внимание на състоянието на дупката....може би е била замръзнала и това предполагам щеше да ме разстои непоправимо.....в интерес на истината не мисля че се размразява повече от 2пъти или максимум три(да речем че съм пропуснал едно )....за да не отнеса пак някое наказание за подигравателен тон...да уточня че се шегувам и напомня и ......аз че климатика е просто една вещ....или поне аз не правя секс с него та да са ми от жизнено важно значение състоянието на дупките му....достатъчно е да ме топли без да ми натрапва присъствието си...