здрвайте!ние се мъчим тук с една осака CH- 12-JS, цялата е в лед!поливаме с топла вода, но пак всичко побелява.миналата година техниците го размръзиха по същия начин и се оправи. какво да направим?как да спрем това замръзване?
здрвайте!ние се мъчим тук с една осака CH- 12-JS, цялата е в лед!поливаме с топла вода, но пак всичко побелява.миналата година техниците го размръзиха по същия начин и се оправи. какво да направим?как да спрем това замръзване?
Ако не махнете горния капак остава лед между питата и вентилатора и затова пак трупа.Извикаите пак техниците това е.Първоначално публикувано от stefanovi04
Все пак да дойдат да го замерят по налягане, но трябва да е изчистен от леда. Тази тема е разисквана доста...Първоначално публикувано от stefanovi04
Ако решиш да ги извикаш да го размразят, това не е техен ангажимент и най-вероятно ще трябва да си заплатиш услугата.
Поздрави!
Климатикът ми, Дайкин F253TX , включва дефрост на всеки 40 мин.Дефростът трае около 4-5 мин.Това са над 30 цикъла на денонощие.В 80% от случаите не е имало нужда от размразяване.Иначе климатикът си работи много добре и поддържа зададените му градуси, но има ли начин да се сведе това размразяване на веднъж на час и половина-два или по-добре да не се пипа при положение, че си работи добре.Вече трета зима го ползвам и размразяването се е включвало винаги на 40 мин.Дразни ме това често и безпричинно включване на дефроста.
Здравейте.Аз съм лаик в тази област ,но смятам да споделя моите наблюдения .При мъгла и ниска външна температура си пускам подобието на климатик-NIPPON на максимален вентилатор и над27*.Заскрежава но разскрежава цялата пита .Само по този начин действа нормално дори при -16*.Но проблема е че се вдига малко сметката за електроенергия.
Това е положението. Може, но по-добре да не го пипаш или поне ти, освен ако не си в час с електрониката. Колко ти е дълъг тръбния път? Може, ако ти е по-дълъг също е причина.Първоначално публикувано от kantonaa
За съжаление хич не съм в час с електрониката.Под пипане имах предвид да преместя надолу-нагоре някой датчик по топлообменника и оттам да се търси ефект, иначе абсурд е да пипам каквото и да било друго.Тръбният път е малко над 3 метра.
Днес забелязах интересен ход на едното ми Националче. Сутринта при -11*С когато с лекота поддържаше зададените му 18*С в стаята изведнъж реши, че трябва да се саморазкрежава, аз с любопитство надникнах да видя дали питата е побеляла, но тя не беше. Обикновено климатика ми разрежава за около 5 минути, но този път съвсем за кратко включи лампичката мигна два, три пъти за дефрост и спря, след което продължи да подухва топло. Възможно ли е времето на само разкрежаване да е различно?
Разбира се, просто е достигнал условието за излизане от дефрост и е приключил - достигната температура на топлообменника в случая, тъй като максималното време, при което спира дефрост, обикновено е над 10 минути.
Нагревателя се монтира с няколко джаджи,не само с терморегулатор.Тези 150 Вт,залепени за тавата,както го духа перката с -15,-20 гр,никога няма да разтопят леда,а само ще харчат ток.
Към веригата на нагревателя са слага терморагулатор,за да се подаде захранване под 0 или -2,-3 гр.Слага се и реле към управляващата верига на компресора,за да работи заедно с компресора.Слага се още едно към веригата на четирипътника и още едно към външния вентилатор.Използват се релета с нормално отворени и затворени контакти за да се получи следното: Когато температурата е под -2,-3 гр,когато компресора работи,когато 4 пътника не работи и когато вентилатора не работи-само тогава да се захрани нагревателя,т.е. по време на дефроста.Резултат-вместо 17 лв на месец,само левче.
Ако не стана ясно-питайте,правил съм го много пъти,звучи сложно,но на практика не е.Мога да постна някоя скица на ръка при интерес.
Дай схемата ако имаш време макар че разбрах какво казваш-бобините на релетата на колко волта саПървоначално публикувано от vanko68
Vanko и този вариант съм го пробвал повярвай ми резултат няма пак замръзват поне при нашите условия.Незнам какви нагреватели слагаш но аз със нагревател 60 вата и само регулатор за температурата какъвто и да е климатик в тавата лед няма.А на китайските ментерляци нео мео и т.н. квото и да им сложиш файда няма нека хората с такива климатици да не опитват този вариан защото само ще дадат пари на вятъра.
TIMBERLAKE-уважавам мненията ти,но сега нещо не мога да схвана-първо пишеш.че резултат няма,след това казваш,че със 60 Вт и регулатор нямало лед в тавата на който и да е климатик,след това пък за ментетата не се отнасяло.Нещо не ти се връзва мисълта.
И защо мислиш,че се получава само по твоя начин.Досега съм направил поне 100-120 такива монтажа на ВСЯКАКВИ клими и резултата винаги е еднакъв-работи си.
Бачках в Русегаз,те са дистрибутори на лидера в света в тая област-DEVI ,датска фирма само с това се занимават от 1942 г.Част са от Данфос.От тях съм взел идеята,само че оригиналните чаркалаци са много скъпи,а аз с БГ части го правя за 100на лева с труда.Така като изпълнение се правят и големите хладилни инсталации.Как мислиш,че се размразява тавата на изпарител 5х2х0,5 м,работил 10 часа при -40 гр?
vanko68, дали на моя МЕ, като включат нагревателя в буксата(предвидена за това) ще прави всички неща описани от теб?