Страница 29 от 194 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re:Размразяване на климатици

абе да го настроиш на 21-23 а в стаята да е 18 хич не ми се вижда нормална работа ... при моите 3 клими няма такова нещо ,даже поддържат с 1 градус нагоре от зададеното

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    абе да го настроиш на 21-23 а в стаята да е 18 хич не ми се вижда нормална работа ... при моите 3 клими няма такова нещо ,даже поддържат с 1 градус нагоре от зададеното
    Лошо работата ми замирисва на сервиз ама мисля да изчакам до довечера да пробвам на по висока температура че сега съм на работа и утре ще се разбере

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Alexi, съвсем си е нормална работата. И моя държи отгоре градусите като е над 7-8* вънка, просто идва момент в който загубите минават някаква граница и от там вече не държи на АУТО фан. Не го плаши човека, слаба му идва машината. Да каже при външна над 10* как е? държеше ли му градусите в +?

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    Alexi, съвсем си е нормална работата. И моя държи отгоре градусите като е над 7-8* вънка, просто идва момент в който загубите минават някаква граница и от там вече не държи на АУТО фан. Не го плаши човека, слаба му идва машината. Да каже при външна над 10* как е? държеше ли му градусите в +?
    Не съм имал проблеми досега винаги е държал градусите а за слаба машина не знам даже ми казаха че трябва да взема по малък холът ми е 20 кв. 2 външни стени без изолация дървена дограма това е началото на март месец е монтиран и досега съм нямал никакви оплаквания

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

те загубите от сега ако минават всякаква граница при -15 да си приготвяте шубите и ушанките

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    те загубите от сега ако минават всякаква граница при -15 да си приготвяте шубите и ушанките
    Точно това ме притеснява какво ще прави при тези температури

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Ето, знаеш вече колко му е "силата": захладня и машината издъхна. Колко кубика отопляваш? ... за сведение, ако имаш под 100Вата/м3 с лоша изолация - очаквай зимата да му помагаш с духалка.

Alexi, нядявам се да не падат до толкова, или най-много за една две/седмици. Още не съм видял термометъра да падне под нулата ... който е на Пампорово да му мисли.

bg_tisho къде живееш та си се притеснил толкова? Машината трудно се изчислява и е въпрос на компромиси при тоя широк температурен диапазон от - +15* до -15*. Щото ако ти е оразмерена за -15*, първо ще е много скъпа, второ в по-топлото ще е само включ/изключ - което води до по-голяма сметка. Така че се преценя средно според очакваната зима в твоя регион и според възможностите на клиента. В магазина ги гледам, как уплашено гледат хората цени от по 2 бона и нагоре, продавача какво да прави? не би ги изпуснал при никви условия - веднага им предлага нещо по-ефтино. Пък то зимата колко е, има няма два/три месеца

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Ето, знаеш вече колко му е "силата": захладня и машината издъхна. Колко кубика отопляваш? ... за сведение, ако имаш под 100Вата/м3 с лоша изолация - очаквай зимата да му помагаш с духалка.
    Около 50 кубика. Ако смятам по 100 вата на кубик излиза че ще ми трябва 18-ка ужас наистина ли според вас е малък климатика за това помещение

11. Member
    Тук е от
    May 2003

http://www.bulclima.com/bg/calc/

Драсни после колко ти излезе по калкулатора. Споко, с нарастване на кубатурата падат киловатите на метър, защото вече кубика не контактува със замръзнали повърхности а с топъл въздух - това е в най-общ смисъл казано. Сметките са доста по-сложни ... новите згради имат в документацията топлозагубите разписани и така може човек по-реално да си направи сметката. Ама в нашите стари къщи ... на око.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

http://www.bulclima.com/bg/calc/

Драсни после колко ти излезе по калкулатора. Споко, с нарастване на кубатурата падат киловатите на метър, защото вече кубика не контактува със замръзнали повърхности а с топъл въздух - това е в най-общ смисъл казано. Сметките са доста по-сложни ...
    http://www.bulclima.com/bg/calc/ Това излезе колкото ми сметнаха и в магазина 3,60kw .От Стара Загора съм и тука зимата не е толкова страшна туй донякъде ме успокоява ама за всеки случай ще си подготвя и камината

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

bg_tisho, какъв точно ти е климатика? Последните букви след числото 12?

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

bg_tisho
    Ако си настроил клапите така, че въздушната сруя да пада отвесно надолу, винаги ще имаш големи температурни разлики. Създава се топла зона около климатика и така се лъже, че е достигнал зададената температура, което от своя страна води до намаляване мошноста. Съветвам те да го настроиш на режим отопление и да завъртиш клапите с две позиции напред, оставиго така 1-2 дни и ако отново не достига зададената си температура викай врачките.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    bg_tisho
    Ако си настроил клапите така, че въздушната сруя да пада отвесно надолу, винаги ще имаш големи температурни разлики. Създава се топла зона около климатика и така се лъже, че е достигнал зададената температура, което от своя страна води до намаляване мошноста.
    Тук нещо не мога да се съглася с теб.

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

точно така е както казва ... аз имам хол 26 квадрата и ако клапите са право надолу първо че ми вее на врата и после на другия край е по хладно .. аз ги слагам под 45 градуса

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Проблема е не че не прави градусите които съм му задал прави ги а защо замръзва още от сега колкото до буквите след 12 не ги знам довечера ще ги запиша а жалузите не са директно на долу а една позиция по горе сутринта си беше замръзнал и в стаята температурата беше 18,5 градуса червеният индикатор си мигаше и си мисля че се размразява оставих го на 24 гр.както си беше а вентилатора го сложих на макс какво е направил не знам довечера ще се чуе

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 194 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе