Страница 41 от 194 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2008

Re:Размразяване на климатици

Според мен, ако тръбния датчик се отдели на 3-4см. от топлообменника, ефекта ще е че края на дефроста ще бъде винаги по време (зададено от софта ) а не по температура което е правилно. Тава ще доведе до излишно дълъг дефрост, чисто външно тяло и загуба на енергия.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Здравейте! Нуждая се от помоща ви. Вече повече от 2 часа моето Fujitsu 12 LGC не започва да разскрежава при положение, че топлообменника на външното тяло е целия заскрежен и вътрешното тяло не духа(съвсем леко се усеща топъл въздух). Досега съм нямал проблеми и винаги си разскрежава, дори понякога и да няма натрупан скреж.
    Така че кажете какво да правя защото стаята започва да изтива

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

jori-докато не си докажеш твърдението по някакъв начин,си остава само празни приказки.Не сме тук за да гадаем като теб за какво служи този или онзи датчик.Не обърквай повече хората,ако не можеш да се обосновеш.И при Хайерите датчика за ок.въздух е на предостатъчно разстояние от топлообменника.Дали ще е на 2 или 5 см не можеш да ме убедиш че е от значение
    stobi-ако се отдели тръбния датчик от топлообменника,няма да получи инфо за началото на дефроста,освен ако не е заложено и друго условие в софта

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Според мен, ако тръбния датчик се отдели на 3-4см. от топлообменника, ефекта ще е че края на дефроста ще бъде винаги по време (зададено от софта ) а не по температура което е правилно. Тава ще доведе до излишно дълъг дефрост, чисто външно тяло и загуба на енергия.
    Не говоря за тръбния датчик,ако той се мръдне изобщо не е ясно какво ще стане.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

j_bojkov-опитай да увеличиш вентилатора на HIGH и след малко би трябвало да превключи в дефрост. Я дай малко инфо-работят ли компресора и външния вентилатор?

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Добре ще пробвам.Само да ми кажеш на колко гр. да го направя.Аз по принцип си го държа постоянно на 23

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

jori-докато не си докажеш твърдението по някакъв начин,си остава само празни приказки.Не сме тук за да гадаем като теб за какво служи този или онзи датчик.Не обърквай повече хората,ако не можеш да се обосновеш.И при Хайерите датчика за ок.въздух е на предостатъчно разстояние от топлообменника.Дали ще е на 2 или 5 см не можеш да ме убедиш че е от значение
    stobi-ако се отдели тръбния датчик от топлообменника,няма да получи инфо за началото на дефроста,освен ако не е заложено и друго условие в софта
    Ванко,не са празни приказки,това съм го виждал на много машини.Не казвам че е панацея,но става лесно,бързо и не рискуват абсолютно нищо

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Увеличи ги малко,примерно на 25.
    jor-да ,не се рискува нищо,защото не се получава нищо като резултат.Ако беше толкова лесно и достъпно,чак сега ли ще се сетим за това.При Хайерите,понеже съм бил сервизен във фирма-монтажник на Технополис,има едно правило-няма правила.Опитвал съм какво ли не,вкл.и това с датчика ти,за да не замръзват,и няма оправия. Накрая слагах по един прекъсвач на веригите на 4пътника и вън.вентилаторi и клиента сам си го размразяваше.Ако по някаква случайност при теб е станало ,без обяснение,нали е Хайер,не значи че сме открили Хамериката на замръзналите клими.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Външния вентилатор работи, но за компресора не съм сигурен.Обаче сега като го погледнах доста лед се е насъбрал по хайванина

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако това не помогне и до 45 мин не включи дефрост,го рестартирай от контакта

13. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Vanko абсолютно съм съгласен с теб, но в моя случай с Елита дефроста започваше единствено и само когато кмпресора работи непрекъснато 45мин. Китайска му работа!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Благодаря ви момчета и по специално на теб Ванко Направих така както каза и ж момента се разтече доста здраво

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

При Елитите даже да го премахнеш напълно като го отрежеш,пак ще размразява след 45 мин-това е второто условие в софта,ако не е достигнал първото-опр.ст-ст на датчика
    j_bojkov-при слаб вентилатор топлия въздух се задържа около климатика и той "мисли" че няма проблем с отопляването,образно казано.

17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Но на какво се дължеше всичко това? Както вече споменах досега съм нямал проблеми с него

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е да ви кажа че несъм бил прав че мидея не замръзват на съседния блок точно до табелата ми има една 12ка незнам кой са я слагали та гледам го от няколко дни яко трупя лед дори през перката се вижда.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 194 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе