Страница 43 от 194 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2008

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ти все едно описваш моя климатик.
    Аз стигам до извода, че проблемът не е в тавата. Тя водата замръзва още преди да стигне до нея - на последните ламели. Оттам се трупа и по тавата, но не е виновна май тавата.
    Сложи си ръката на топлообменника и виж къде се загрява при дефрост и ще разбереш защо остава долу лед. А и защо включва веднага на отопление и перката допълнително спомага за замръзването на потеклата надолу вода.
    И моя и моя ...................
    Дидо, при моя замръзва пътя на водата /във самата тава/, след това дупките, след това започват ламелите. Лично аз съм на мнение, че за това е "виновен" дългия път на водата по дъното и самата тава поради сложната си форма и нагъната конструкция. Днес с един конец замерих, че най-дългото разстояние, което трябва да измине конденза е около 60 см, което е твърде много при положение, че тавата е изстудена до -5, -10 градуса, вследствие на което замръзва. Другото, което ми направи впечатление е, че когато се включи на отопление, отвън заскрежава неравномерно / не че знам дали има значение /. Първо се заскрежава долната част, а след това нагоре. Като размразява обратно и много често по най-долната част остава скреж и малко лед / около 3-5 мм /.
    Другия недостатък, който се набива в очи е, че ламелите да са на не повече от 1-2 мм от дъното на тавата и затова бързо се заледяват. Това е!

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

curizo i deian като погледнете от зад наи горе и в ляво имам една пласт масова кутииика 3*3 сантиметра там ли е тая пущина дето определя колко да е дълъг дефроса /датчика дето трябва да се свали по надолу/ защото преди малко го отделих от питата и заврях помежду им лентичка стиропор. да видим.
    Много кратък дефрос мамкаму и защо трябва веднага да пуска вентилатора.
    Оня нее така траеси 3-5 мин. и тогава пуска компресора и Фана.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Това е датчика за темп. на околния въздух и няма връзка с дефроста като цикъл.Този за дефроста е вътре ниско долу.Макар,че колега се опитва да ме убеди,че не е така и имало подобрение след отделяне от питата.Направи го и после сподели дали има разлика в дължината на дефроста.

5. Тук е от
    Jan 2008

За такава интервенция не мога да събера смелост все пак машината е на 4 месеца.
    Таино се надявах да е тоя и да има ефект.
    Като се стопли времето може да викна единия от техниците дето го монтира, познавамесе, ида направиме и тази врътка, ама трябва да чакам другата зима.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Деяне-за въпроса ти по-горе-Да,нагретия фреон влиза отгоре,а излиза отдолу вече като течност и то охладена.При двуредовите няма разлика,влиза чрез тетка едновременно в горните краища на двата реда.
    Не вярно,влиза поне на две места в питата

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е аз какво казвам различно?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Влиза и по средата

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Добре.

11. Тук е от
    Oct 2008

:-) Да кажа и аз за моите "скопени" МЕ-та...ситуацията днес след 9че коренно различна при 100% влажност на въздуха. Правят дефрост на около 3 часа(с едноредов топлообменник са с 24 реда, като последния ред е на около 0.5мм от края на ламелите отдолу). Мисля, че добре се справя с размразяването...абе луда работа са тези климатици....

12. Тук е от
    Jan 2009

Пичове аз съм от няколко седмици наемател в едно жилище с клима и честно казано нямам опит с тях, но видях следното нещо : външното тяло е изнесено силно навън и от обилните снеговалежи явно е засмукал снежинки и цялата му пита е набита със сняг. От това може ли да се счупи? Иначе топли, горе долу...не знам преди това как е бил, но не топли особено...все пак е 12ка - Тошиба компресор, Нео вътрешно тяло...перката не е замръзнла, долу, по ламарината под перката няма лед иначе...да го пробвам с топла вода да размразя снега ,м? ама то след 2 4аса пак 6те е в съ6тия вид..като гледам снеговалежа отвън

13. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Като почне да размразява би трябвало да стопи снега по питата

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от zmiori
    curizo i deian като погледнете от зад наи горе и в ляво имам една пласт масова кутииика 3*3 сантиметра там ли е тая пущина дето определя колко да е дълъг дефроса /датчика дето трябва да се свали по надолу/ защото преди малко го отделих от питата и заврях помежду им лентичка стиропор. да видим.
    Много кратък дефрос мамкаму и защо трябва веднага да пуска вентилатора.
    Оня нее така траеси 3-5 мин. и тогава пуска компресора и Фана.
    Ха, zmiori, сподели има ли промяна след като си преместил датчика за външната температура. Проследи дефроста пак ли е толкова кратък?

16. Тук е от
    Jan 2008

промених параметрите /вдигнах температурата с 2 градуса/ и мисля че няма дае коректно, пък не съм имал възможност да го следя.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ОК, предполагам не си върнал датчика на старото му място, така че когато го проследиш - свиркай.

18. Тук е от
    Apr 2003

Здравей те ,преди 2 месеца ни сложиха дайкин F25 JTNS-W при полужителни температури климатика си топлеше повече от добре ,при зададени 25,26, градуса си ги достигаше без проблем ,живея във къщта без изолация и със дървена дограма ,от както паднаха температурите под -1 градуса климатика започна на всеки 45 минути да се влключва да размразява без да има видими причини за това ,тоест по външното тяло няма заскрежаване, процеса трае около 7-8 минути във момента на вън е -3 градуса и размразяването се включва през 27-28 минути някой ще каже ли дали това е нормален цикъл при инвенторните климатици или трябва да викам техниците даго видят

-------------
    Стаята която отоплявам е 16 кв.м при зададени 28 градуса на дистанционото и външна температура -3,-4 градуса във стаята сега е 23,5 24 градуса, климатика спира на всеки 27,28 минути да размразява.Това често спиране нормално ли е или има някакъв проблем със климатика

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 194 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе