Страница 52 от 194 ПърваПърва ... 242505152535462102 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    31
    #766

    Re:Размразяване на климатици

    Висулката е около 5 см. и се спуска от края на тръбичката(тя е дълга около 30 см. и е прозрачна оребрена).Въпросът ми е дали да ги махна тези 30см. и да остане само на накрайника за конденза който е!??!?!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #767

    Re:Размразяване на климатици

    Поливай с топла вода и махни напълни тоя щуцер!

  4. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #768

    Re:Размразяване на климатици

    efo69, най-добре е да си тече свободно през отворите на дъното! Ако обаче "капе" върху съседи и прочие - се намира начин да се отвежда. Това отвеждане често води до замръзване на пътищата(сещаш се и сам: тясно+студено=?), затова се слагат нагреватели. Мисля че "накрайника" е по фатален(тясен/извит) и създава предпоставка за лесно замръзване. Най-добре да махнеш всичко до гола ламарина, но ако не замръзва, да си стои - решавай на място - важното е да си изтича свободно водата. От натрупването, леда започва да се качва нагоре и да изкревя топлообменника, да чупи перки, да създава вибрации и т.н. лоша работа с две думи.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    31
    #769

    Re:Размразяване на климатици

    с две думи лоша работа!...достъпа до там е ограничен доста...ще видя какво мога да направя,въпреки,че висулката вече (отвън де) почти изчезна!Не мога да проверя дали в маркучето има лед или всичко е окей!?!?....Ще правя каскади ...Иначе нямам лед и заскрежаване по п итите-климатика си размразява там нормално,но с този конденз!?!?...Ще бера ядове май!?

  6. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #770

    Re:Размразяване на климатици

    Най-добре махай всичко(може да има лед без да го виждаш). Ребрата са много ниско разположени до дъното на тавата - това от една страна е добре за размръзяването(като загреят да стопява леда), но от друга е лошо - запуши ли се дупката и почне да натрупва лед - веднага почва да притиска топлообменика и да му изкревя пластините. За да си сигурен какво е положението на дъното на тавата, както vanko68 ти каза: Поливай с топла вода и напълни тоя щуцер до свободно изтичане на водата от него и после го МАХНИ! Така ще можеш да наблюдаваш от време на време отвора на ламарината(който е доста по широк от щуцера и по-трудно ще се запуши), и ако вземе да се запушва - пак с топлата вода. Не знам конкретния ти модел как се справя с отводняването(доста хора с квалитетни машини се оплакаха напоследък) - ако трябва се обади да ти сложат нагревател.

    П.С> гледам че Дайкин имаш, в крайна сметка за какво си дал толкоз пари, ако една вода не може да си изтече като хората? Трябва да му се бае на климатика постоянно ли - ай стига глупости!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    31
    #771

    Re:Размразяване на климатици

    единственият ми дъстъп е отзад-виждам ребрата и питите!ОТпред мямам достъп-3 етаж съм!А за махане на щуцера?-Физическа възможност нямам никаква!-Трябва да махам стъклопакети, да вися с главата на долу!Ебахти шоуто!.........Не ми стана ясно къде да налея топлата вода?-ОТзад покрай питите ли?....Щуцерът отгоре не се вижда!Забелязвам,че отдолу питите са много близодо тавата...почти няма пространство?!!?...........Абе....ще се опрая някак си!.......Иначе нямам проблеми с машината,шумове и пр,.но .....може и да стане екшън,както е тръгнало с тези ниски температури!?!??Настройката ми е на 24 градуса!Другият вариант е да снижа температурата до 20-21 градуса за по- сигурно!?!?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    31
    #772

    Re:Размразяване на климатици

    маркуча за конденза който идва отгоре от вътрешното тяло беше вкаран между тавата и питите долу-махнах го настрани-имаше малко лед накрая и го почистих!-оставих го извън тавата-просто да си пада надолу!-Това проблем ли е или да го мушна пак покрай питите в тавата?Налях топла вода покрай питите и тавата,но от извода на щуцера(маркучето)-нищо не излезе!

  10. Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    881
    #773

    Re:Размразяване на климатици

    Водата я наливай от където може за да стигне до дъното на тавата(ама да не полееш някоя платка) - отстрани някъде - мушни със дълга сламка(тънук маркуч) или пръскай с нещо през решетките. Температурата си я дръж на колкото ти е приятно!(да не си го купил за украса?!?) И аз го държа на 24ХАЙ - подържа ми 23* - нали това е идеята? С ушанки ли да ходим в къщи в крайна сметка - ако му свърши силата разбирам, но до тогава ще го използваме по предназначение

    Щом не "излезе" значи е замръзнал - някаква "тапичка се е получила". Тоя щуцер измисли как да го избуташ, после ще слезеш да си го намериш пред блока където е паднал(и да го загубиш - не е фатално). Има опасност и да го счупиш, но ... не бих се притеснявал. Просто го разкарай от там за да ти се отпуши цялата работа и да спиш спокойно.
    Маркуча за конденза му няма нищо - да си седи където си беше, от вътре и без това сега нищо не излиза - той е за лятото.

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    220
    #774

    Re:Размразяване на климатици

    Цитат Първоначално публикувано от efo69
    единственият ми дъстъп е отзад-виждам ребрата и питите!ОТпред мямам достъп-3 етаж съм!А за махане на щуцера?-Физическа възможност нямам никаква!-Трябва да махам стъклопакети, да вися с главата на долу!Ебахти шоуто!.........Не ми стана ясно къде да налея топлата вода?-ОТзад покрай питите ли?....Щуцерът отгоре не се вижда!
    Някъде се коментираха цени за монтажи и ремонти.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    56
    #775

    Re:Размразяване на климатици

    09LGC
    Пред блока е страшна мъгла, размразява може би на всеки час. Преди време пак имаше такива ниски температури, но без мъглата почти не заскрежаваше... Явно влагата повече пречи отколкото сухия студ... Задал съм му 21 градуса и ги поддържа въпреки всичко, но вдигна разхода, около 500 W на час... Видя ми се много и пуснах духалката през електромера... След тази процедура определено се успокоих

  13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,124
    #776

    Re:Размразяване на климатици

    аз така като ми се види много тока си спомням зимата на 2005 като стана -22 и хола в който тогава нямах климатик не можех да го стопля с 2 духалки по 2 кв

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    39
    #777

    Re:Размразяване на климатици

    http://pics.data.bg/categories/1/%d0...3012009001jpg/
    "кадърен монтаж"...жалко за хубавата машина

  16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    45
    #778

    Re:Размразяване на климатици

    FUDJITSU12LCC всеки ден го заливам с топла вода да му размразявам отвора за изтичане на конденза.задал съм 20 гр в стаята но повече от 16 не може да вдигне в др край на стаята.температурата на излизащата въздушна струя е около 35 гр.вентилатор на макс.какво да правя?на комшията мидеята въобще не замръзва .срамота!

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    999
    #779

    Re:Размразяване на климатици

    pier_67 колко ти е голяма стаята

  18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    45
    #780

    Re:Размразяване на климатици

    ми 60 кубични метра с дв дограма два прозореца и две врати .навънка е -12 в момента

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 18:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 17:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 10:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 17:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 21-12-06, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе