Страница 32 от 194 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    12LCC на тва време и на 20кв. ако всичко по него е наред просто няма вариант да замръзне и да не топли най вероятно е испуснал.
    TIMBERLAKE, и аз нещо такова си мислех, но не трябва ли да се регистрира малкото количество фрион? Мисля че гледах нещо такова в списъка на грешките... или можеби това става когато фриона намалее твърде много

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    12LCC на тва време и на 20кв. ако всичко по него е наред просто няма вариант да замръзне и да не топли най вероятно е испуснал.
    Здравейте на всички.Направих всичко каквото ми казахте свалих клапите на долу вдигнах градусите на 26 вентилатора го слагах на макс замръзна след като размрази работи около половин час направи си температурата и пак замръзна отново размрази намалих на 24 гр вентилатора го сложих на мед и познайте какво стана отново замръзна като казвам замръзна имам в предвид че външното тяло прилича на някоя скала свалена от върха на Еверест прозореца го отварям сутрин да проветря като бях с камината нормалната температура ми беше 24-25 затова като започна да става направих климатика на 24 гр и всичко си беше нормално до преди няколко дни забравих да кажа че флитрите ги чистя на 2 седмици другата седмица мисля да звъня на сервиза да идват и да си го гледат защото почна да ми писва вече снощи не е работил толкова колкото размразява

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Замръзва ли на ивици или е равномерно замръзнал целия топлообменник?

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Замръзва ли на ивици или е равномерно замръзнал целия топлообменник?
    Целият е обледенен равномерно навсякъде като камера на фризер когато забравиш да му затвориш вратата

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Лошо ми звучи това замръзване , и аз съм в къща и навсякъде е само триволяци и дървета - по корпуса на външното тяло кондензират капки и се стичат направо - от доло на ламарината са се спуснали сутринта висулки(-1* вънка, вътре сложен на 23*ХАЙ на термометъра 21.5* показва), ама да размръзява - за цялата нощ съм го усетил само веднъж и то като погледнах през прозореца - дори скреж не се виждаше(то верно че беше тъмно ама) и размръзяването беше за 3 минути - какво беше това така и не ми стана ясно: дигна си клапите, почна да мига, мисли/мисли и пак си тръгна  - луда работа.

От къде тоя лед ще го натрупа твоя чак толкова много?!? ... бъгнала се е машината мисля

7. Тук е от
    Mar 2008

Пробвай рестарт. Т.е. изключи го, извади му щепсела, или бушона, и го остави 10-15 минути да почине и пробвай пак да го включиш. Веднъш една 18LCC беше се омотала и така замръзна, но след такъв рестарт се оправи. Междувпрочем тогава имаше някакви проблеми със захранването от енергото.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако замръзва както описваш и ако в това топло време размразяването отнема повече от няколко минути-почти е сигурно че е намалял фреона.Викай техниците.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Искам да попитам още нещо сега ми мина през главата дали напрежението може да му бърка работата нещо,защото съм го замервал ама преди 3-4 месеца един път покаже 180 волта другият 220 сега не съм го мерил ама миналата неделя трябваше да пека мръвки на скарата и за времето за което ги изпекох щях да заколя 3 прасета и 1 теле та нищо чудно да е слабо напрежението пак.Дали е възможно от него да е???

11. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bg_tisho
    Искам да попитам още нещо сега ми мина през главата дали напрежението може да му бърка работата нещо,защото съм го замервал ама преди 3-4 месеца един път покаже 180 волта другият 220 сега не съм го мерил ама миналата неделя трябваше да пека мръвки на скарата и за времето за което ги изпекох щях да заколя 3 прасета и 1 теле та нищо чудно да е слабо напрежението пак.Дали е възможно от него да е???
    Напълно е възможно да се е оплескала електрониката на климатика. Инвертора се нуждае от много добро захранване без много колебания на напрежението. (това го знам с сигурност от доста фирми за климатици )

12. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Електрониката на климатика едва ли повредена, но ниското нопрежение влияе силно на работата на климати и най-вече премигванията на тока. Най-малкото неможе да достигне пълната си мощност. Моите машини също са работили на ниско напрежение 170-180V. За моя радост ЕОН изнесоха електромерите навън, кражбите секнаха и напрежението се оправи.
    Електрониката при фуджитцу е добре защитена, 9-ката ми LCC преживя късо съединение в контакта .....писъл съм по назад в тема за случилото се.

13. Тук е от
    Aug 2008

проблем с размразяване

климатика е панасоник 12 инвертор проблема е следния външното тяло е монтирано на стената вътре в терасата датчика се пада отвътре и така там не попада вода и не замръзва и така по рядко ще се размразява докато другата половина е покрита с лед това няма ли да си окаже някакво влияние като размразява по рядко ?само веднаж се размразява за първи път тази нощ в 5

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Няма такова нещо.Климатиците на замръзват от течаще вода,а от влагата във въздуха и то равномерно навсякъде..Я виж над тази замръзналата половина дали няма друг климатик.Ако има,когато той се размразява,водата тече върху твоя и замръзва.Спасение-местене на горния,отвеждане на конденза му встрани или "покривче" над твоя.

16. Тук е от
    Aug 2008

ясно но проблема е 4е единия му край е малко навънка и нея 4аст я вали снега и тя замръзва само пак отвътре кадето е дат4ика остава сухо

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Важно е дали има скреж по топлообменника, а не по самото тяло на климатика. Ако се обледява целия от това, че му тече отгоре или го вали, направи му козирка - можеш и като продължение на покрива на терасата над климатика, лесно ще стане при теб. Но надали половината ти пита е в скреж, а другата половина суха. Така че няма проблем.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Здравейте та да питам и аз значи днес както си работеше климата и спря реших да погледна външното тяло вентилатора си работеше но беше станало като снежен човек цялото погледнах и вътрешното и то цялото замръзнало та някой можели да каже дали да се притеснявам става въпрос за NATIONAL CS-G25K-W Благодаря

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 194 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе