Страница 55 от 194 ПърваПърва ... 545535455565765105 ... ПоследноПоследно
Резултати от 811 до 825 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Размразяване на климатици

Ами аз явно смятам зимата за преходен сезон, щото си се грея с клими без проблем... И съм си прав де, след зима идва пролет - преход

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от miry
    ...
    -А в краина сметка климатиците са за преходните сезини и за охлаждане стига сме се заблуждавали че ще топлят при миносуви температури,то пярното едвам топли а камоли климатика.
    miry, глупости пишеш - мисли малко! И евтини и скъпи, машините си топлят без грешка! Ако твоя случай не е такъв - изкрено съжалявам, другия път като си избираш климатик си отвори очите!

naydenov69 и той е изперкал. Съжалявам за диагнозата, но другарю моля мислете малко преди да се изказвате за "% и сложни инженерни методи"!

4. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от conrad
    тук в Пловдив имаше температури от -16 -17 градуса но климатика винаги след дефрост остава абсолютно чист
    И при мен питата се изчиства, но водата не успява да се изтече от тавата преди да я скове студа - затова и разпробих въпросните отвори.
    Цитат Първоначално публикувано от M_Dimov
    Тези дупки дали не променят дебита на въздуха минаващ през топлообменника (дори и пренебрежимо малко),нали вече се поема въздух и през тях.
    След процедурата с пробиването опаковах климатика отдолу около тавата с найлон и картон(да предам желаната конусовидна форма - трябва да кача някоя снимчица да се посмеете малко, ако вече не се смеете де), за да насоча излизащата от многото и навсякъде отвори вода към кофата на терасата - затова, че не мисля да съм променил дебита. + както писах, тавата(само тя) е заледена от 3 дена и тез отвори въобще не играят роля щот са запушени. Защо разпробих отворите(ако пита някой) - ами щото миналата зима пак ми замръзваше тавата и водата се стичаше отвсякъде като много малка част успяваше да попадне в кофата, в резултат на което терасата чак до пролетта беше ледена пързалка. Но в случая не ме притесняваше толкова пързалката, а че леда започваше(а и сега) да се трупа и катери по питата, и все по-близо към перката - и както разбирате и тез допълнителни отвори не помагат - явно идват малки, та пролетта направо с флекса ще им увелича дебита им. Ама вече сериозно се замислям дали не е по-удачно да "флексна" целия климатик и с Ваша помощ да избера по-подходящ.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

nasko-g не говори глупости ти четеш само форума а мен всеки ден ме занимават по телефона и мога да ти кажа че Haier от 4-5 години насам е по зле и от мидея от 20-на монтирани само 2 работят Факт.Всичките имат ремонти я компресор я платка и шума е неописуем при всичките Haier които съм виждал неотстъпват на Osaka по шум.
    Стария haier преди 6-7 години беше железен затова и струваше колкото марковите климатици сега и цената му е като на midea.Даже на 12-ките немогат да си позволят да слагат двоен топлообменик.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е това е хаер леко замръзнали то след като днес се разтопи леда. Видях и една тошиба и един келон направо като буци лед но не можах да снимам бях в движение.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

VeleV.Klima този хаер изобщо даже не е заледен а просто е заскрежен

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И твоя ли така "заскрежава"
    Това е ненормалното, а не ако има лед по ламарината... Тя може да е от всичко друго, но не и от неправилна работа на климатика. Ако питата ти е снежен човек, лошо...

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Сигорно и това Gree inverter което днес при 0 градуса снимах и то е заскрежено?Не ми се слизаше от колата да го снимам по добре но и от този кадър се вижда.А haier-а е сравнително добре при този клас машини не е ледясал а просто повечко заскрежен.
    http://picfront.de/d/vdwZNR0i7h/14012009072.jpg

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от VASCH
    VeleV.Klima този хаер изобщо даже не е заледен а просто е заскрежен
    точно тоя Хайер с тия малките тела никога не съм го виждал с чиста пита зимата ,тука в нашия град са стотици такива .. даже мога да ти кажа кога ще се размрази - между 20 март и 10 април .
    ЕДИТ: уха ,тоя последния цепи направо явно от покрива капе на топлообменника

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Единият да, другия не но макар и да се заскрежава толкоз много след дефрост е сух.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Познай какъв топлообмен прави докато работи с толкова заскрежен топлообменник...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Бургас

Днес цял ден обикалям Бургас да снимам поне един замръзнал климатик и о оказа се че няма.А една мъгла една влага от морето от езерото Вая Мандра.......

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Аз пък тия дни се здобих с обектив към мобилния телефон и стига да има излизания из града мога да си снимам.

17. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    nasko-g не говори глупости ти четеш само форума а мен всеки ден ме занимават по телефона и мога да ти кажа че Haier от 4-5 години насам е по зле и от мидея от 20-на монтирани само 2 работят Факт.Всичките имат ремонти я компресор я платка и шума е неописуем при всичките Haier които съм виждал неотстъпват на Osaka по шум.
    Стария haier преди 6-7 години беше железен затова и струваше колкото марковите климатици сега и цената му е като на midea.Даже на 12-ките немогат да си позволят да слагат двоен топлообменик.
    TIMBERLAKE ти нали вече няколко години не монтираш хаер,как така ти звънят на теб не знам.И в никакъв случай не твърдя че всички хаери стават за отопление.Знам че имат много калпави модели но и имат и доста добри модели (RU;HV;HVA) Човека се оплаква че му се е развалил климатика ти му казваш да си смени климатика.Ти така ли правиш ремонти като ги сменяш?
    Ако имаш път към пловдив обади се да ти покажа как работят моите климатици. Ще разбереш че не си съвсем прав за хаер.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Може да не ги монтирам но след като има кой друг да го прави и после като се скапе седи и го гледа като паметник звънят на мен.
    Сигорно ще кажеш че ти правят и 25 градуса при -15 и ти горят по 20 лв. ток на месец.В Пловдив е по меко времето отколкото при нас там може и по добре да работят ама тука просто нямат шанс.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе