Ами аз явно смятам зимата за преходен сезон, щото си се грея с клими без проблем... И съм си прав де, след зима идва пролет - преход
Ами аз явно смятам зимата за преходен сезон, щото си се грея с клими без проблем... И съм си прав де, след зима идва пролет - преход
miry, глупости пишеш - мисли малко! И евтини и скъпи, машините си топлят без грешка! Ако твоя случай не е такъв - изкрено съжалявам, другия път като си избираш климатик си отвори очите!Първоначално публикувано от miry
naydenov69 и той е изперкал. Съжалявам за диагнозата, но другарю моля мислете малко преди да се изказвате за "% и сложни инженерни методи"!
И при мен питата се изчиства, но водата не успява да се изтече от тавата преди да я скове студа - затова и разпробих въпросните отвори.Първоначално публикувано от conrad
След процедурата с пробиването опаковах климатика отдолу около тавата с найлон и картон(да предам желаната конусовидна форма - трябва да кача някоя снимчица да се посмеете малко, ако вече не се смеете де), за да насоча излизащата от многото и навсякъде отвори вода към кофата на терасата - затова, че не мисля да съм променил дебита. + както писах, тавата(само тя) е заледена от 3 дена и тез отвори въобще не играят роля щот са запушени. Защо разпробих отворите(ако пита някой) - ами щото миналата зима пак ми замръзваше тавата и водата се стичаше отвсякъде като много малка част успяваше да попадне в кофата, в резултат на което терасата чак до пролетта беше ледена пързалка. Но в случая не ме притесняваше толкова пързалката, а че леда започваше(а и сега) да се трупа и катери по питата, и все по-близо към перката - и както разбирате и тез допълнителни отвори не помагат - явно идват малки, та пролетта направо с флекса ще им увелича дебита им. Ама вече сериозно се замислям дали не е по-удачно да "флексна" целия климатик и с Ваша помощ да избера по-подходящ.Първоначално публикувано от M_Dimov
nasko-g не говори глупости ти четеш само форума а мен всеки ден ме занимават по телефона и мога да ти кажа че Haier от 4-5 години насам е по зле и от мидея от 20-на монтирани само 2 работят Факт.Всичките имат ремонти я компресор я платка и шума е неописуем при всичките Haier които съм виждал неотстъпват на Osaka по шум.
Стария haier преди 6-7 години беше железен затова и струваше колкото марковите климатици сега и цената му е като на midea.Даже на 12-ките немогат да си позволят да слагат двоен топлообменик.
Е това е хаер леко замръзнали то след като днес се разтопи леда. Видях и една тошиба и един келон направо като буци лед но не можах да снимам бях в движение.
VeleV.Klima този хаер изобщо даже не е заледен а просто е заскрежен
И твоя ли така "заскрежава"
Това е ненормалното, а не ако има лед по ламарината... Тя може да е от всичко друго, но не и от неправилна работа на климатика. Ако питата ти е снежен човек, лошо...
Сигорно и това Gree inverter което днес при 0 градуса снимах и то е заскрежено?Не ми се слизаше от колата да го снимам по добре но и от този кадър се вижда.А haier-а е сравнително добре при този клас машини не е ледясал а просто повечко заскрежен.
http://picfront.de/d/vdwZNR0i7h/14012009072.jpg
точно тоя Хайер с тия малките тела никога не съм го виждал с чиста пита зимата ,тука в нашия град са стотици такива .. даже мога да ти кажа кога ще се размрази - между 20 март и 10 април .Първоначално публикувано от VASCH
ЕДИТ: уха ,тоя последния цепи направо явно от покрива капе на топлообменника
Единият да, другия не но макар и да се заскрежава толкоз много след дефрост е сух.
Познай какъв топлообмен прави докато работи с толкова заскрежен топлообменник...
Днес цял ден обикалям Бургас да снимам поне един замръзнал климатик и о оказа се че няма.А една мъгла една влага от морето от езерото Вая Мандра.......
Аз пък тия дни се здобих с обектив към мобилния телефон и стига да има излизания из града мога да си снимам.
TIMBERLAKE ти нали вече няколко години не монтираш хаер,как така ти звънят на теб не знам.И в никакъв случай не твърдя че всички хаери стават за отопление.Знам че имат много калпави модели но и имат и доста добри модели (RU;HV;HVA) Човека се оплаква че му се е развалил климатика ти му казваш да си смени климатика.Ти така ли правиш ремонти като ги сменяш?Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
Ако имаш път към пловдив обади се да ти покажа как работят моите климатици. Ще разбереш че не си съвсем прав за хаер.
Може да не ги монтирам но след като има кой друг да го прави и после като се скапе седи и го гледа като паметник звънят на мен.
Сигорно ще кажеш че ти правят и 25 градуса при -15 и ти горят по 20 лв. ток на месец.В Пловдив е по меко времето отколкото при нас там може и по добре да работят ама тука просто нямат шанс.