...А аз точно тях имам предвид![]()
Ако ще се подава 220v за загряване на тавите, то задължително трябва да е разделено галванично от мрежата. Идеята за 220V, свързани към мрежата и потопени постоянно във вода нещо не ми допада.
Ако на 25-26*Ц на теб ти тракат зъбите, то аз се чувствам много добре при тази температура.Първоначално публикувано от galinr
В БГ отдавна е известно, че не всичко, което струва много пари, си струва парите.![]()
dimkaraganchev,коя по-точно и за кое помещение, е машината ти,изкарваща 26гр при външни -20гр.Да ходим да купуваме!
Той е с три панасоника, на два от които са изгорели компресорите на втората година и са сменени гаранционно и сега са вече по на седем години и това за него е повод за гордост![]()
Вероятно са сменени с по-мощни и сега е щастие неземно.Пък и от енергото му пращат цветя за празниците.![]()
Обяснявам с думи прости...като на бъдещ ЧовекПървоначално публикувано от Lupus
Изобщо не коментирам случаи с подгрев във тавите.
Говоря за факта,че Тошиба си правят климите да се оттичат сами (без нужда от подгрев)...в което няма нищо сложно разбира се.
А за този дето щели да му капят на главата...пак са помислили...има две гумени тапи.
Другото което е...като някой обича да му е вътре...нека смело да скача на Дайчовото...кой съм аз,че да го спирам?![]()
Имам странното усещане, че не си схванал смисъла на темата и нещата, които се коментират вече 5 години в нея. А именно - какво да се прави когато климатика не се разскрежава или трупа лед. И различните методи и начини как да се справим с проблема, когато той вече съществува. Въпроса въобще не е в това дали една фирма шиба или не шиба или играе дайчовото! Принизяването на проблема до определени марки винаги ми е приличал на онази стара приказка на Мирча Кришан за краставицата.Първоначално публикувано от d_imige
А не е ли повод за гордост това? Още 3 години да изкарат така, повече не искам. След това ще видя, дали ще се набутам за скъпи климатици или ще предпочета пак някои по-евтини, които да си вършат по-добре работата.Първоначално публикувано от justify
П.П, Между другото, в този форум, според мен, би трябвало да се набляга точно на такива климатици - евтини и вършещи работа, а не на всеки да се препоръчва от скъпо, по-скъпо. То ще кажеш, че БГ са все милионери, а не, че на повечето им са заголени задниците.
Според мен са проектирани да работят точно до 22.12.2012г.Просто са се съобразили с календара на маите при избор на материали.
btw ,споделям мнението "че на повечето им са заголени задниците".Само че доста хора мислят да се възползват от това,пък Вие им пречите.![]()
За хубавите и евтини: Влизат хората във форума с високи критерии, за това което искат, но с желание да се разминат с малко и се почва изброяване на изисквания и претенции към уреда и не на последно място ако може да е почти за без пари. Ако вземе, че си купи евтин после реве от слабостите му и как се е набутал и са го набутали затова, като имате големи претенции ето ви 12-ки за по 2500 лева, а пък и ако те вече по нещо не ви харесват по скъпи и хубави няма и вероятно уреда климатик не е за Вас.
После кажи, че си бил набутан, като са ти предложили най-скъпото и най-добро в тази техника.
Хм, подсети ме догодина, да ти кажа, дали си познал.Първоначално публикувано от galinr
Повечето хора се интересуват климатиците да им вършат работа. А масово "капацитетите" във форума твърдят, че по-евтините климатици не могат да се справят зимата. Може и да има такива, не споря. Но съм убеден, че има и доста, които се справят не по-зле от разни "мерцедеси", "поршета" и т,н. Ама кой съм аз, че да споря с тях.Първоначално публикувано от valen1
![]()
dimkaraganchev,пожелавам ти 200г. успешна и безаварийна работа на машините!
По другия въпрос,общоприето е схващането,че при сходни показатели джапанките живеят два пъти по-дълго от чайниците.10 към 5 г.
От ''мерцедесите=дайкин'' ...можеПървоначално публикувано от dimkaraganchev
Но от пионера в инверторната технология...нема кък да стане![]()