...А аз точно тях имам предвид
Ако ще се подава 220v за загряване на тавите, то задължително трябва да е разделено галванично от мрежата. Идеята за 220V, свързани към мрежата и потопени постоянно във вода нещо не ми допада.
Ако на 25-26*Ц на теб ти тракат зъбите, то аз се чувствам много добре при тази температура.Първоначално публикувано от galinr
В БГ отдавна е известно, че не всичко, което струва много пари, си струва парите.
dimkaraganchev,коя по-точно и за кое помещение, е машината ти,изкарваща 26гр при външни -20гр.Да ходим да купуваме!
Той е с три панасоника, на два от които са изгорели компресорите на втората година и са сменени гаранционно и сега са вече по на седем години и това за него е повод за гордост
Вероятно са сменени с по-мощни и сега е щастие неземно.Пък и от енергото му пращат цветя за празниците.
Обяснявам с думи прости...като на бъдещ ЧовекПървоначално публикувано от Lupus
Изобщо не коментирам случаи с подгрев във тавите.
Говоря за факта,че Тошиба си правят климите да се оттичат сами (без нужда от подгрев)...в което няма нищо сложно разбира се.
А за този дето щели да му капят на главата...пак са помислили...има две гумени тапи.
Другото което е...като някой обича да му е вътре...нека смело да скача на Дайчовото...кой съм аз,че да го спирам?
Имам странното усещане, че не си схванал смисъла на темата и нещата, които се коментират вече 5 години в нея. А именно - какво да се прави когато климатика не се разскрежава или трупа лед. И различните методи и начини как да се справим с проблема, когато той вече съществува. Въпроса въобще не е в това дали една фирма шиба или не шиба или играе дайчовото! Принизяването на проблема до определени марки винаги ми е приличал на онази стара приказка на Мирча Кришан за краставицата.Първоначално публикувано от d_imige
А не е ли повод за гордост това? Още 3 години да изкарат така, повече не искам. След това ще видя, дали ще се набутам за скъпи климатици или ще предпочета пак някои по-евтини, които да си вършат по-добре работата.Първоначално публикувано от justify
П.П, Между другото, в този форум, според мен, би трябвало да се набляга точно на такива климатици - евтини и вършещи работа, а не на всеки да се препоръчва от скъпо, по-скъпо. То ще кажеш, че БГ са все милионери, а не, че на повечето им са заголени задниците.
Според мен са проектирани да работят точно до 22.12.2012г.Просто са се съобразили с календара на маите при избор на материали.
btw ,споделям мнението "че на повечето им са заголени задниците".Само че доста хора мислят да се възползват от това,пък Вие им пречите.
За хубавите и евтини: Влизат хората във форума с високи критерии, за това което искат, но с желание да се разминат с малко и се почва изброяване на изисквания и претенции към уреда и не на последно място ако може да е почти за без пари. Ако вземе, че си купи евтин после реве от слабостите му и как се е набутал и са го набутали затова, като имате големи претенции ето ви 12-ки за по 2500 лева, а пък и ако те вече по нещо не ви харесват по скъпи и хубави няма и вероятно уреда климатик не е за Вас.
После кажи, че си бил набутан, като са ти предложили най-скъпото и най-добро в тази техника.
Хм, подсети ме догодина, да ти кажа, дали си познал.Първоначално публикувано от galinr
Повечето хора се интересуват климатиците да им вършат работа. А масово "капацитетите" във форума твърдят, че по-евтините климатици не могат да се справят зимата. Може и да има такива, не споря. Но съм убеден, че има и доста, които се справят не по-зле от разни "мерцедеси", "поршета" и т,н. Ама кой съм аз, че да споря с тях.Първоначално публикувано от valen1
dimkaraganchev,пожелавам ти 200г. успешна и безаварийна работа на машините!
По другия въпрос,общоприето е схващането,че при сходни показатели джапанките живеят два пъти по-дълго от чайниците.10 към 5 г.
От ''мерцедесите=дайкин'' ...можеПървоначално публикувано от dimkaraganchev
Но от пионера в инверторната технология...нема кък да стане