Страница 97 от 194 ПърваПърва ... 47879596979899107147 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,441 до 1,455 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Re:Разскрежаване при климатиците

...А аз точно тях имам предвид

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Ако ще се подава 220v за загряване на тавите, то задължително трябва да е разделено галванично от мрежата. Идеята за 220V, свързани към мрежата и потопени постоянно във вода нещо не ми допада.

4. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    "тези дето са до -5 а се справят чудесно"ако под чудесно разбираш,че тракат по-малко от зъбите на обитателите. Просто са евтини модели,нямали достатъчно средства за запълване на дупките по тавата...
    Ако на 25-26*Ц на теб ти тракат зъбите, то аз се чувствам много добре при тази температура.
    В БГ отдавна е известно, че не всичко, което струва много пари, си струва парите.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2010

dimkaraganchev,коя по-точно и за кое помещение, е машината ти,изкарваща 26гр при външни -20гр.Да ходим да купуваме!

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Той е с три панасоника, на два от които са изгорели компресорите на втората година и са сменени гаранционно и сега са вече по на седем години и това за него е повод за гордост

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Вероятно са сменени с по-мощни и сега е щастие неземно.Пък и от енергото му пращат цветя за празниците.

8.  

9. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Ако ще се подава 220v за загряване на тавите, то задължително трябва да е разделено галванично от мрежата. Идеята за 220V, свързани към мрежата и потопени постоянно във вода нещо не ми допада.
    Обяснявам с думи прости...като на бъдещ Човек
    Изобщо не коментирам случаи с подгрев във тавите.
    Говоря за факта,че Тошиба си правят климите да се оттичат сами (без нужда от подгрев)...в което няма нищо сложно разбира се.

А за този дето щели да му капят на главата...пак са помислили...има две гумени тапи.

Другото което е...като някой обича да му е вътре...нека смело да скача на Дайчовото...кой съм аз,че да го спирам?

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    Обяснявам с думи прости...като на бъдещ Човек
    Изобщо не коментирам случаи с подгрев във тавите.
    Говоря за факта,че Тошиба си правят климите да се оттичат сами (без нужда от подгрев)...в което няма нищо сложно разбира се.

А за този дето щели да му капят на главата...пак са помислили...има две гумени тапи.

Другото което е...като някой обича да му е вътре...нека смело да скача на Дайчовото...кой съм аз,че да го спирам?
    Имам странното усещане, че не си схванал смисъла на темата и нещата, които се коментират вече 5 години в нея. А именно - какво да се прави когато климатика не се разскрежава или трупа лед. И различните методи и начини как да се справим с проблема, когато той вече съществува. Въпроса въобще не е в това дали една фирма шиба или не шиба или играе дайчовото! Принизяването на проблема до определени марки винаги ми е приличал на онази стара приказка на Мирча Кришан за краставицата.

11. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Това е... ''яко''

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Той е с три панасоника, на два от които са изгорели компресорите на втората година и са сменени гаранционно и сега са вече по на седем години и това за него е повод за гордост
    А не е ли повод за гордост това? Още 3 години да изкарат така, повече не искам. След това ще видя, дали ще се набутам за скъпи климатици или ще предпочета пак някои по-евтини, които да си вършат по-добре работата.
    П.П, Между другото, в този форум, според мен, би трябвало да се набляга точно на такива климатици - евтини и вършещи работа, а не на всеки да се препоръчва от скъпо, по-скъпо. То ще кажеш, че БГ са все милионери, а не, че на повечето им са заголени задниците.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Според мен са проектирани да работят точно до 22.12.2012г.Просто са се съобразили с календара на маите при избор на материали.
    btw ,споделям мнението "че на повечето им са заголени задниците".Само че доста хора мислят да се възползват от това,пък Вие им пречите.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

За хубавите и евтини: Влизат хората във форума с високи критерии, за това което искат, но с желание да се разминат с малко и се почва изброяване на изисквания и претенции към уреда и не на последно място ако може да е почти за без пари. Ако вземе, че си купи евтин после реве от слабостите му и как се е набутал и са го набутали затова, като имате големи претенции ето ви 12-ки за по 2500 лева, а пък и ако те вече по нещо не ви харесват по скъпи и хубави няма и вероятно уреда климатик не е за Вас.

После кажи, че си бил набутан, като са ти предложили най-скъпото и най-добро в тази техника.

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    Според мен са проектирани да работят точно до 22.12.2012г.Просто са се съобразили с календара на маите при избор на материали.
    Хм, подсети ме догодина, да ти кажа, дали си познал.
    Цитат Първоначално публикувано от valen1
    За хубавите и евтини: Влизат хората във форума с високи критерии, за това което искат, но с желание да се разминат с малко и се почва изброяване на изисквания и претенции към уреда и не на последно място ако може да е почти за без пари. Ако вземе, че си купи евтин после реве от слабостите му и как се е набутал и са го набутали затова, като имате големи претенции ето ви 12-ки за по 2500 лева, а пък и ако те вече по нещо не ви харесват по скъпи и хубави няма и вероятно уреда климатик не е за Вас.

После кажи, че си бил набутан, като са ти предложили най-скъпото и най-добро в тази техника.
    Повечето хора се интересуват климатиците да им вършат работа. А масово "капацитетите" във форума твърдят, че по-евтините климатици не могат да се справят зимата. Може и да има такива, не споря. Но съм убеден, че има и доста, които се справят не по-зле от разни "мерцедеси", "поршета" и т,н. Ама кой съм аз, че да споря с тях.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2010

dimkaraganchev,пожелавам ти 200г. успешна и безаварийна работа на машините!
    По другия въпрос,общоприето е схващането,че при сходни показатели джапанките живеят два пъти по-дълго от чайниците.10 към 5 г.

18. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev

Но съм убеден, че има и доста, които се справят не по-зле от разни "мерцедеси", "поршета" и т,н.
    От ''мерцедесите=дайкин'' ...може
    Но от пионера в инверторната технология...нема кък да стане

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе