Страница 107 от 194 ПърваПърва ... 5797105106107108109117157 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,591 до 1,605 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Задал си му 20 градуса и казваш, че размразявал на всеки 40 минути?! Тоя климатик въобще топли ли? Аз при такъв режим ще измръзна от студ.
    Нали си още жив? Твоя Панасоник и той ги кара дефростите по три пъти на два часа? Хем е климатик, за разлика от споменатото по-горе фуджицу...

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Моя панасоник получи няколко важни модификации и вече няма проблеми с дефростите. Сега е с променен дефрост и не размразява често. Мога да му променям стойностите както аз си искам.
    От есента до сега при мен не е ставало много студено, държи около 5-6 градуса и при тези температури не се е включвал да дефроства. Тази седмица едната сутрин имаше температури около 2 градуса с гъста мъгла, питата беше скрежасала, тогава направи един дефрост за целия ден и това беше.

Държа го на 23-24-25 градуса и си топли прекрасно без дефрости. Работи в 24 квадрата.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 11-12-15 в 14:13.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Не знам от какво се оплакват някои хора, но според мен в тия условия да правят машините дефрост си е съвсем нормално. Онзи ден, тук в Петрич, при мъгла и температура 0С, SDRката си дефростваше през около 2-3ч., настроен на 23.5С и авто вентилатор.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Моя панасоник получи няколко важни модификации и вече няма проблеми с дефростите. Сега е с променен дефрост и не размразява често. Мога да му променям стойностите както аз си искам.
    От есента до сега при мен не е ставало много студено, държи около 5-6 градуса и при тези температури не се е включвал да дефроства. Миналата седмица само единия ден сутринта имаше температури около 2 градуса с гъста мъгла, питата беше скрежасала, тогава направи един дефрост за целия ден и това беше.

Държа го на 23-24-25 градуса и си топли прекрасно без дефрости. Работи в 24 квадрата.
    Не мога да повярвам. Джак, искаш да кажеш ,че си изработил нов модел климатик?

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Не, само го модифицирах(побългарих). Сега има по-добър дефрост от дайсекай.

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Сложил си му бутона за дефрост на по-удобно място, от на дайсейкая ?
    Mega одобрява това.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Не знам от какво се оплакват някои хора, но според мен в тия условия да правят машините дефрост си е съвсем нормално. Онзи ден, тук в Петрич, при мъгла и температура 0С, SDRката си дефростваше през около 2-3ч., настроен на 23.5С и авто вентилатор.
    Еее на 2-3 часа при 0гр и мъгла е добре ти забраваш,че дефроства,аз ти говоря на всеки 40 мин.по часовник в абсолютно същите условия!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Не се опитвай да сравняваш точно тези две машини.
    Mega одобрява това.

11. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Това е 2мин преди дефроста на какво се дължи2015-12-11 00.16.15.jpg2015-12-11 00.16.15.jpg

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

На висока влажност.

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Тоест това неравномерно трупане на скреж е нормално,така ли?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

При тези температури въобще не е нормално натрупването на скреж за който и да е климатик. juspar , не са нормални и дефростите ,които описваш. Този климатик се представя много добре на много други места. Накарай фирмата, която ти е продала и монтирала климатика да се заеме сериозно с проблема.Иначе, ще продължаваш да хабиш нерви.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

И аз мисля, че не е нормално нека и специалистите да кажат, може да е по малко фреона от необходимото.

17. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Мъка е с тая фирма,виках ги вчера дойдоха като на гости,погледна го техника видя,че духа топло,погледна и външното сложи си ръката да усети дали духа перката и всичко било наред,ако беше нещо което мога да го сваля сам досега щеше да лети вече!

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Абе, като чета в последно време, и гледам моите дъртаци направо се чудя какво става.Ни дефрости, ни някакви други проблеми имам.В къщи имам 5 машини - трите ми машини от подписа, вече второкласници, другите две, дето са на долния етаж на къщата /едно ГРЕЕ 2000 и ДЖЕНЕРАЛ 09USB/ вече третокласници, а на вилата сигурно вече е средношколец, ама такова чудо няма.Дали новите модели са проблема, дали монтажниците вече не стават, дали е въпрос на преценка на машина и място на монтаж, ама не вървят на добре нещата.Аз през зимата дефрости виждам рядко на половината машини, какво остава сега.
    dodo_pv, Aleksandars и DUNDURMA харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе