Моя панасоник получи няколко важни модификации и вече няма проблеми с дефростите. Сега е с променен дефрост и не размразява често. Мога да му променям стойностите както аз си искам.
От есента до сега при мен не е ставало много студено, държи около 5-6 градуса и при тези температури не се е включвал да дефроства. Тази седмица едната сутрин имаше температури около 2 градуса с гъста мъгла, питата беше скрежасала, тогава направи един дефрост за целия ден и това беше.
Държа го на 23-24-25 градуса и си топли прекрасно без дефрости. Работи в 24 квадрата.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 11-12-15 в 14:13.
Не знам от какво се оплакват някои хора, но според мен в тия условия да правят машините дефрост си е съвсем нормално. Онзи ден, тук в Петрич, при мъгла и температура 0С, SDRката си дефростваше през около 2-3ч., настроен на 23.5С и авто вентилатор.
Не, само го модифицирах(побългарих). Сега има по-добър дефрост от дайсекай.
Сложил си му бутона за дефрост на по-удобно място, от на дайсейкая ?
Не се опитвай да сравняваш точно тези две машини.
Това е 2мин преди дефроста на какво се дължи2015-12-11 00.16.15.jpg2015-12-11 00.16.15.jpg
Тоест това неравномерно трупане на скреж е нормално,така ли?
При тези температури въобще не е нормално натрупването на скреж за който и да е климатик. juspar , не са нормални и дефростите ,които описваш. Този климатик се представя много добре на много други места. Накарай фирмата, която ти е продала и монтирала климатика да се заеме сериозно с проблема.Иначе, ще продължаваш да хабиш нерви.
И аз мисля, че не е нормално нека и специалистите да кажат, може да е по малко фреона от необходимото.
Мъка е с тая фирма,виках ги вчера дойдоха като на гости,погледна го техника видя,че духа топло,погледна и външното сложи си ръката да усети дали духа перката и всичко било наред,ако беше нещо което мога да го сваля сам досега щеше да лети вече!
Абе, като чета в последно време, и гледам моите дъртаци направо се чудя какво става.Ни дефрости, ни някакви други проблеми имам.В къщи имам 5 машини - трите ми машини от подписа, вече второкласници, другите две, дето са на долния етаж на къщата /едно ГРЕЕ 2000 и ДЖЕНЕРАЛ 09USB/ вече третокласници, а на вилата сигурно вече е средношколец, ама такова чудо няма.Дали новите модели са проблема, дали монтажниците вече не стават, дали е въпрос на преценка на машина и място на монтаж, ама не вървят на добре нещата.Аз през зимата дефрости виждам рядко на половината машини, какво остава сега.