С един куршум два заека е според мен,с нагревател сигорно повече мощност ще се губи,няма да изгори реотана или нещо друго.Първоначално публикувано от galinr
С един куршум два заека е според мен,с нагревател сигорно повече мощност ще се губи,няма да изгори реотана или нещо друго.Първоначално публикувано от galinr
Ха де, и аз това се чудя. Какви са тези скъпи климатици, дето не могат да се оправят само в студа?!
Оправят се чудесно до -15гр.,както си пишат.Не е трябвало да се внасят.
Страхотна логика ,ами тези дето са до -5 а се справят чудесно и на -15 и тях ли да ги забранят за внос?Абе освен ТОШИБА друго да не се внася в БГ .Първоначално публикувано от galinr
Не знам, моите едва ли ги дават да са до -15 (PANASONIC CS/CU-PE9/12CKE). Но си бачкаха без проблеми тази зима и на -20. Повече от това не ща.
"тези дето са до -5 а се справят чудесно"ако под чудесно разбираш,че тракат по-малко от зъбите на обитателите. Просто са евтини модели,нямали достатъчно средства за запълване на дупките по тавата.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341424454[/time]_________________________________________________
Нека си внасят квото щат.В крайна сметка те покриват гаранцията.
По отношение на оттичането на конденза (а и в много други отношения) към момента не виждам кой може да предложи нещо подобно на 220В (да не говорим пък за по-добро,че ще е смешно).Единствено някои модели на Хитачи имат ''прилично'' дъно...но пък отстъпват значително в други ''дисциплини''.Първоначално публикувано от necata2
Би ли опитал да обясниш малко по-разбрано написаното по-горе?Първоначално публикувано от d_imige
Ок,оттичането от няколко дупки е "открито " от мен още преди 10на г,когато не бях виждал дъно на Тошиба. С малко флексче става точно за 5 мин....Само че това не решава проблема с отвеждането на конденза встрани или някъде долу примерно,дори го задълбочава. Не на всички места мога така да изтърбуша дъната на климите и да си текат като лейки. На повечето места си е желателен дренаж. Тогава какво прави великата Тошиба???
има климатици които софтуера ги спира при определена минусова температура, за самсунг съм сигурен защото наскоро гледах за определен модел, имаше и модели на санйо , може да бъркам ...
хитачи имат такава фреонова тръба която да топли питата и разтапя пътя за дренажа в тавата. имаше още едни тойтоми ако не съм в грешка които имат фреонова тръба по цялото дъно, но не съм сигурен.
определено е по-ефективно от който и да е нагревателен кабел поне с толкова с колкото е ефективен климатика
с лепнат силиконов кабел от долната страна може и да стане но не се знае колко време ще отнеме - този който съм виждал вдигаше до към 70 градуса почти не може да се пипне.
може да си го настроиш да се пуска за по час два или само когато видиш че има нужда - те дефростите на дайкин са ясни и има време човек да реагира когато свикнеш да живееш с тях и ти обърнат биологичният чесовник на моменти от по 45 мин топло и 15 мин дефрост.
"с колкото е ефективен климатика" При дефрост ефективност няма.Енергията за загряване на външната пита е сбор от работата на компресора и топлината,получена от стаята.Тук коеф. за ефективност не важи!
...какво трябва да ти обяснявам???Първоначално публикувано от Lupus
Има си тема за тавите на климатиците!
Освен това отдавна е ясно,че Дайкин и Фуджицу (а и много други ''важни клечки'') са доста далеч от доброто оттичане...при това при всичките си модели които се коментират из форума...т.е. битовите сплитове до 10кв
Нямам в предвид тавите - жената има десетина различни по вид и размери, ,Първоначално публикувано от d_imige
а това:
По отношение на оттичането на конденза (а и в много други отношения) към момента не виждам кой може да предложи нещо подобно на 220В (да не говорим пък за по-добро,че ще е смешно).