...пък тоя ако те бъзика му кажи че съм ти го направил и си работи а как той да си троши главата да мисли...Първоначално публикувано от Markony
това е отговора на техника ми,който го направи
...пък тоя ако те бъзика му кажи че съм ти го направил и си работи а как той да си троши главата да мисли...Първоначално публикувано от Markony
това е отговора на техника ми,който го направи
кажи Диндо,в момента гледам схемата и ти предлагам да отговориш на оня с канарчетата той чувал ли е за трифазни системи и знае ли че между фазите има разлика от 120 електрически градуса за да те пита тези дивотииПървоначално публикувано от ewgeny
пак негов коментар.... angel
Човек, наистина нищо не разбрах от тези коментари. Както и да е жив и здрав. А устроиството го направих, и го пробвах. Бачка си, но сега има нужда от малко усъвършенстване.
@ewgeny,имам си човек,който ми ремонтира електрониката.Това което съм постнал са негови думи,за които го попитах дали мога да го цитирам.Извън България съм тези дни-прибирам се за 5-6 часа и пак отлитам.Ако искаш подробна информация мога да дам SKYPE-то му,на което си контактуваме!Не съм спец по електроника,просто искам да помагам тук,в този форум.Схемата я публикувах,защото друг участник в този форум пусна товаПървоначално публикувано от ewgeny
http://uk.youtube.com/watch?v=IN18g8...eature=related
и това,което е направил моя човек е 1:1 с това на филмчето!
Мои колеги го ползват и са доволни-забравили са лампи и нагреватели за диагностика на инвертор.Мислех си,че това е доста популярна схема....
Ако я усъвършенстваш-стискам ти палци!С най-добри чувства!
Диндо
Относно тестера за Инвертори
Преди време имаше тема как да разберем дали е изправен инверторен компресор. Та там се обсъждаше една схема за тестер на инвертор http://uk.youtube.com/watch?v=IN18g8...eature=relatedсамата схема дадена от dindo е това http://img134.imageshack.us/my.php?i...nverterio6.png.
Аз намерих тази http://www.aircon.ru/pbc_download/files/f1225978959.doc от Aircon.ru .Направих я, но мига добре до около 25, 30 херца, после вече е толкова бързо,че само светят всички диоди.
Има ли някой който да ползва такъв тестер и какви подобрения да направя, че да мига при 50-60 херца.
Ако обясниш какво точно тестваш и какво искаш да тестваш, може би ще мога да помогна. От колко до колко може да се променя честотата?Първоначално публикувано от jorkata74
Това не е тестер за компресора,а за силовия модул,управляващ компресора.Обикновена светодиодна индикация на честотно-управляваното напрежение,подавано към компресора от платката.
Може би трябва да се направи делител на честотата от някой електрончик.Ще питам утре мой приятел.
Lupus- от 0 до около 100 най- много,не съм сигурен,но едва ли компресорите ще вдигат над 6 000 об/мин
Прав си не е тестер за компресора, а за силовия модул. Моя грешка.Първоначално публикувано от vanko68
Lupus, vanko68 го е обяснил по-добре от мен, но това работи добре до около 30 херца, в клипчето мига ясно, но не е ясно каква им е честотата. Отделно участници във форума казаха, че са си направили такъв и работи, та затова питам.
От 0 до 120-130 rps са компресорите, доколкото знам! Трябват или делители на честотата или нещо да показва с цифри. Ама три честотомера не е толкоз просто, както на тази схемичка!
Не знам с интегратори или там квото беше - че да се усилва яркостта само при по-висока честота, например? Дали и това не е така, всъщност - човешкото око над 20 херца замазва нигането - принципа на киното и ТВ!
Само че,като се замисля,това няма да върши никаква работа за сервизиране! Ако повредата е в компресора и мерим платката,как ще я натоварим,за да имитираме закачен компресор? А ако си мигат диодите,но с различни честоти,как ще ги различим с нашето несъвършено око? А ако компресора е механично блокирал и си мигат правилно?
Какво ще стане като се сложат делителите. Нормално е като се качи честотата да не се виждат отделните фази. Този тестер може да покаже дали работи управлението на двигателя, което не е малко. Сигурно в повечето случаи резултата от теста на ниска скорост (видимо мигане) ще е достатъчен, освен ако не се появяват проблеми при високите скорости. За там може и логически анализатор да се ползва Много сложно стана
С това може да се провери дали не е повредено и някое от рамената на всяка от фазите. Има какво да се тества.
Платката и компресора трябва да се тестват отделно! Можете ли да формулирате нещо като задание за тестване на платката? Какви параметри трябва да се мерят и с каква точност? А да се направи "изкуствен товар" едва ли ще е сериозен проблем. Има ли обратни връзки от компресора към платката? Очевидно един добър тестер ще да е с някакъв микроконтролер, защото тая "мигалка" е твърде елементарна.Първоначално публикувано от vanko68
На клипа обратни връзки с отделни проводници очевидно няма. По ток такива в управляващата платка са напълно възможни.
Нека тези които ремонтират инвертори да кажат какво ползват на практика.
А във втората част на клипа не показват ли установяване на повреда в контолера?
Аз ги ремонтирам елементарно-нося си здрава платка,ако има съмнения в групата платка-компресор.Слагам новата и ако тръгне с нея-старата платка се сменя от вносителя.Ако пак не тръгне-сваляне на външно и смяна на компресора.
Никой ли не чопли електрониката, в какъв интервал са цените на платките?