Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 147

Доливане на фреон на климатик в гаранция?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Доливане на фреон на климатик в гаранция?

който не иска да дозира фреон както си трябва,а иска само да долива по-добре да не се захваща с тази работа,или в гаранцията с големи букви да напише че зареждането с фреон не се поема от гаранцията и е за сметка на клиента,или направо да не дава гаранция,тогава да видим дали някой ще си купи климатик от такива печлбари скапани който знаят само да събирт

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Аз мисля че ми кроят шапка обаче. Защото казаха че ще заредят фреон в сервиза, да не се притеснявам. Което значи че изобщо нямат планове да изтеглят/вакуумират/слагат на място. Всеки път като повдигна темата тотално ме отрязват. Имам чувството че изобщо нямат кантар и вакуум помпа.

Чудя се дали да не звъня на 'голямата' фирма представител в София да искам мнение, което да им размахам пред носовете тука. Ще се караме май.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ако имаш проблеми в бъдеще, говори с Condex - те са много точни. Няма да позволят гавра с тяхна машина, ако знаят какво й правят...

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Candid
    Аз мисля че ми кроят шапка обаче. Защото казаха че ще заредят фреон в сервиза, да не се притеснявам. Което значи че изобщо нямат планове да изтеглят/вакуумират/слагат на място. Всеки път като повдигна темата тотално ме отрязват. Имам чувството че изобщо нямат кантар и вакуум помпа.

Чудя се дали да не звъня на 'голямата' фирма представител в София да искам мнение, което да им размахам пред носовете тука. Ще се караме май.
    Понеже нали това ми е работата, да кажа че когато външното тяло е в сервиза и се вакумира при зареждане не е възможно да се зареди цялото количество фреон. Без да е включено и вътрешното тяло за да заработи компресора и да си дръпне всичкото количестово по етикет. Днес два климатика съм поправял единия събира 1630гр в течна фаза влезнаха 600 и спря, наложи се да го пусна на охлаждане да го до заредя. Втория един шарп инвертор при него влезнаха едва 170гр и утре на място ще го дозаредя с везната.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Понеже нали това ми е работата, да кажа че когато външното тяло е в сервиза и се вакумира при зареждане не е възможно да се зареди цялото количество фреон. Без да е включено и вътрешното тяло за да заработи компресора и да си дръпне всичкото количестово по етикет.
    Велев,Велев,маправо ми погреба и последните надежди,че в Плевен е останал някой майстор...Случайно не си ли чул,че ако МАААААЛКОООО позатоплиш бутилката фреонец,я с топла вода,я с пищов за горещ въздух,то можеш да вкараш колкото ти душа сака в климатика,без да работи компресора. Явно в сервиза ти отдавна не е виждана положителна температура,щом е толкова студено на фреона в бутилката...

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Ванко явно изпитваш някъв неприязан към мен? Хайде не ме учи как се работи че ставаш банален.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Как да си ми симпатичен след подобно изказване,хвърлящо в тъщ такива като мен, а човека,който чака за съвет тук в темата си вече не е раздвоен,а разтроен и разчетворен от такива "съвети" и "компетенции"...
    Кажи нещо по-конкретно,примерно ;" Верно бе,не съм се сетил..." или нещо подобно,ще те разбера и няма да реагирам така,а ти ръсваш нещо толкова тъпо и категорично,че просто ставаш смешен. И друг път съм го казвал.Просто не се изхвърляй неподготвен,елементарно е решението да си позатоплиш бутилката.Ако се беше позамислил как всъщност става прехвърлянето на фреона от бутилката в климатика,щеше да се сетиш,че става под действието на разлика в наляганията в двата обема. Когато няма разлика,няма и прехвърляне. Вместо да се зориш да свързваш вътрешното тяло и да намаляваш налягането в климатика,за да всмукнеш фреона,можеше да стоплиш бутилката и вдигайки налягането в нея,да прекараш така мечтания от теб фреон до климатика.

10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Абсолютно съм разчетворен :-(.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2006

И с право, както наблегнах преди известно време, този климатик не е за това място. По какъвто и начин да го заредят все тая.
    Темата за зареждането и дозареждането на климатици с фреон R410a е интересна ... но не и в контекста за твоя климатик Candid. Нормално е да имаш съмнения относно компетентността на сервизните техници, но има и съществени съмнения и дали климатика ти не работи.

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

Вчера се чух със сервиза, където е външното тяло сега. Климатика според тях работи реално на (цитирам) 1/3 от мощността си. Явно (според тях) още откак съм го купил е така. Проверили са всичко което могат да проверят, всичко работи, останало е едно, доколкото чух, 'електронно реле' което са поръчали. Вече чакат да дойде от София, кога - Божа работа. Утре пак ще се чуваме.

Нека опростим въпроса. Идват ми да поставят външното тяло без вакуумпомпа и без везна. Казвам им 'Пичове, айде обратно, да си вземете техниката' и не ми пука за обяснения къде как колко са го заредили. Ако вдигат гири - звъня в София за техническо мнение. Да или не?

13. Member
    Тук е от
    Jan 2006

За монтаж на външното ти тяло, везна не е нужна. Освен ако не ти го зарежда Velev на студена бутилка ( да ме прощава колегата :-) ) - но ти няма как да разбереш нали ?

При въвеждането в експлоатация на климатика след ремонт трябва, както при първоначалния монтаж да се вакуумира трубния път и вътрешнотоо тяло ( поне 15 минути за тръбен път до 5 метра).

14.  

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

предлагам да се ограничиш само до вакумпомпа , външното тяло може да се зареди и без да се пуска да работи , проблема е за техниците че няма да знаят дали са отстранили проблема

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от nebelservice
    Освен ако не ти го зарежда Velev на студена бутилка ( да ме прощава колегата :-) ) - но ти няма как да разбереш нали ?
    Много разбирате с Ванко! Бутилките трябва да са изстудени!

17. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ако са бирени - е задължително

18. Member
    Тук е от
    Sep 2009

ако питате мен охлаждам - бърбан , уиски и руси мацки

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 17-03-14, 15:33
  2. Отговори: 8
    Последно: 11-11-13, 19:33
  3. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  4. Гаранция на климатик
    От lubopiten във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 301
    Последно: 31-01-10, 01:22
  5. Пропуск на фреон от климатик - откриване?
    От DEF във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 9
    Последно: 31-10-07, 23:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе