Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 177

Какъв електрически котел за локално парно да избера?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Какъв електрически котел за локално парно да избера?

Конане, единствения начин да смениш емот иконките е да се набуташ и да си сложиш котлето. Ти обаче си по "новостите" във всеки раздел и си в спора за всяка от тях. Ми купувай ги, пък да ти видим после сметките са отопление.
    Както и ...
    Цитат Първоначално публикувано от михаил
    .... Въпрос: аз не съм много умен , но все пак малоумен идиот ли съм че да рискувам приятелство и роднинство с лъжи и манипулации? Поставете се на мястото на фирмата: идиоти ли са, че да са готови да загубят 50% ако не са сигурни? Разказах за това котле на много мои приятели, роднини,близки,познати-защо ? За да ги прееба ? ....
    ... е и това се случва често:
    Още си спомням един колега с две дечица беше попаднал на приятелска фирма, която го беше навила за конвекторите на Адакс, които за апартамента си бяха голяма сума. Доводите пак бяха, невероятна ефективност над всичко останало. Дойде зима обаче и сметките бяха шокиращи и не заради адакса сам по себе си, а заради това, че фирмата е давала нереални обящания за ефективноста на уредите. С парите за адаксите можеше значително да се подобри изолацията на апартамента, но пак да спомена - фирмата беше на приятели.
    Все пак който не вярва на сметки, да действа с парите

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от AntonBM
    ...Много се забавлявах с онези 18 kJ/min...
    AntonBM,сигурно е забавно и дори смешно когато лайк в тази област като мен спори за тези 18 kJ/min,но е непростимо и дори трагично когато "специалист" си служи с ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ вместо доводи, защитавайки тезата си.

zz_stefanov,не става само с приятели трябва и акъл всеки нормално мислещ човек знае че мерките за добра енергоефективност,или с други думи казано "ниски сметки",задължително започват от вън на вътре.В противен случай част от средствата които влагаш отиват за отопление на атмосферата и рискуваш да тe налазят някой природозащитни органозации за разрушаването на озоновият слой...

4. Member
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    ....
    zz_stefanov,не става само с приятели трябва и акъл всеки нормално мислещ човек знае че мерките за добра енергоефективност,или с други думи казано "ниски сметки",задължително започват от вън на вътре.В противен случай част от средствата които влагаш отиват за отопление на атмосферата и рискуваш да тe налазят някой природозащитни органозации за разрушаването на озоновият слой...
    Ми това ти се обяснява от доста време, но щом чак сега го схващаш... Ти обаче за да спасиш света по добре да си купиш котлето. Все някой трябва да се жертва, а ти си най подходящ избран си от съдбата, направо.
    PS: къде са лъжите в постовете на @AntonBM ?

5. Тук е от
    Jun 2009

Konan, намам никакъв интерес да лъжа! Аз не съм търговец и тези котли не са ми конкуренция. Напротив! Нама по лесна за проектиране инсталация от тази с ел.котел. Защо да се моря с по-сложни инсталации, като най-често на проектантите се плаща на квадратен метър от площта на сградата...
    Само, че ако почна да набутвам хората с големи сметки, кой ще ме потърси за работа...
    Голяма част от моите клиени ги докарват други – стари и доволни клиенти.
    Както казах по-горе, тези котли не са нещо ново! Има ги на пазара отдавна! И за тях има пазарна ниша. Слагам ги понякога и аз, но предупреждавам Инвеститора, какво трябва да очаква като сметка, когато те се пускат. Да ми говори някой, че харчат ток само в началото, а после консумирали само по 200-300 W/h …
    Когато се изчисляват какви са потребните топлини на помещенията – това се прави за стационарен топлинен режим. Т.е. резултата е каква топлина трябва да се вкарва в едно помещение за да се подържа константна температура (примерно 22°) при екстремално ниска външна температура (примерно -16°). Или по-просто казано гледа се колко топлина напуска помещението от всички ограждения (стени, под, прозорци, тавани и т.н.) и същото количество се подава с отоплителен уред. А 200-300 W/h се губят само от един не много голям PVC прозорец при външна температура 0°.
    Щом мислиш че те лъжа, моля – купи си го.

6. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, за първи път пиша тук ,лайк съм по темата но попаднах на нещо подобно и ми се струва интересно......произвеждат се в България,имат гаранция и сервиз.,сертифицирани са с CE ..и..забележете...ако не е доволен клиента връщат изцяло авансовите 30% платени за монтаж на съоражението...www.bulfire.bg...някои има ли повече инфо за тях..в нета оставам с впечатление ,че е сериозна фирма с добро име.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ти само за това ли се регистрира? Не си струваше, ама айде, добре си дошъл!

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ей много наивен народ има на тоя свят.И сега си спомням един познат, на който майка му и баща му имат строителна фирма.Направиха му апартамент(90кв.) в центъра н а града и прекараха локално парно за неговия и на сестра му апартаменти с котле на ток.Той се нанесе през 2001г. и през зимата на 2001/2002г. реши да се топли с това котле- през ноември плати 270 лева а през декември 350лв и от новата 2002г. извика да му преместят един климатик(LG 24-конвенционален) от магазина(също е тяхен) под апартамента в апартамента, за го топли от началото на 2002г.Първата сметка за януари му беше 180 лева и той беше страшно доволен.Сега смени LG с Мицубиши илектрик МСЗ 50ВА и е още по-доволен(защото най голямата сметка тази зима която мина му била 160 лв.), а ел.котлето му стои като паметник на глупостта вече 7 година.Работило е само 2 месеца откак е монтирано. Честито!!!

10. Тук е от
    Oct 2009

АМАН ОТ ШАРЛАТАНИ.
    Та за тези котли явно е който се набута набута.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да ви разясня за това котле и да сложа край на споровете.Преди един месец една фирма ми го монтира в къщата-2 етажа по 80м2 нова сграда с изолация от вън и от вътре ПВЦ дограма и т.н.Отопляемата кубатура е 345м3.Монтираха ми ГАЛАН 9кв.И се почнаха мъките.Вече месец тези хора идват нагласят източват, смениха го с 15кв и нищо не става-харчи като невиждало.На 9кв. му дават по 2,5кв/ч. и му дават да отоплява 340м3.Харчи по 7 кв/ч като на вън е 5 градуса а вътре съм го настроил на 22 градуса(представете си като стане -10).Та народе преди да го взема и аз четох по форумите и си мислех, че е възможно такова нещо, но НЕ.Всичко е една руска измислица.Икономията му е около 10% по малко харчи от колкото обикновено котле с нагревател.Икономията се получава от там, че като почне да грее се нагрява веднага водата а при другите трябва да се нагрее нагреватела и тогава да почне да грее водата.Това е.Няма никва тайна или нещо друго.Фирмата продължава да се опитва да го настрои но никакаква файда.Помислете малко, че ако можеше да се вложи 2кв. и да се получи 5кв. то това щеше да е перпетомобиле.Между другото някой може да каже, че не е монтирано както трябва или нещо такова.Значи няма нищо сложно-трябва само да се настрои ампеража на водата и съпротивлението и това е.Няма друго.Ако някой иска да ме пита нещо конкретно нека ми пише-ado_vet@abv.bg

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Няма откъде да дойдат 10% икономия, и това ще ви стане ясно

13. Member
    Тук е от
    Nov 2006

@adovet,съжалявам, че не си бил един от тези, които успяхме да разубедим за това котле.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Nqma kak da me razubedi6.Prosto ne varvi.Kak i da go nastrojva6 ne moje da se polu4i.Samoto kotle e mnogo elementarno.Az ne znam kakvo tolko go preeksponirat.To vse edno e praveno v 4as po trudovo v nqkvo rusko u4ili6te.Vseki s malko poznaniq moje da si go napravi.Nqma ni6to slojno.ako be6e tolko ikonomi4nop 6te6e da e perpetomobile.ne stava.Vidqh ti portfolioto i znae6 4e nqma ma6ina s KPD po golqmo ot 100%.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2006

@adovet , предполагам, че не си разбрал позициата ми в този форум, а тя е пълно отричане на това котле. Приемам, че ел. котле има смисъл да се използва (не и електролизно ) само като резервен вариант в инсталация с друг вид гориво.
    Портфолиото не е мое, а на сина ми.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Съжелявам, че не съм те разбрал.Сега прочетох всичко и си напълно прав.За резервен вариант става но не и за постояно отопление.Много е скъпо, но и всеки според чергата си.Истината е, че НЯМА НИКАКВА ИКОНОМИЯ В ТОВА РУСКО ЧУДО.Не се подлъгвайте хора.Не може да вложите 2KW и да получите 5.Не става няма такова нещо пък и помислете от друга гледна точка.Ако беше толкова икономично нямаше ли сега всички да се отопляваме с това руско чудо.Внася се и се прави от доста време.Ние българите надушваме много бързо каде е далаверата.

18. Тук е от
    Dec 2009

Re:Какъв електрически котел за локално пар

Хора не се лъжете с тая глупост после ще ревете яко от сметките за ток По принцип това чудо няма КПД 500 или 1000% както се опитват да го изкарат някои хора ми е около 90% взависимост дали фирмата дето ви го е инсталирала е успяла да нацели електролита , щото ако го сбъркат може да падне и на под 50% КПД А колко точно ще харчи можете много лесно да си го сметнете и сами по формулата, че за 1 куб. метър отопляема площ, в една много добре изолирана сградата са необходими около 50 вата топлинна мощност. Демек ако имате двуетажна къща с РЗП 200 кв.м., което средно са около 560 куб. м (при 2.8м височина на тавани) . За тея 560 м3 ви трябва да си подсигурите поне 28 kw/h топлинна мощност, ако не искате да ви замръзнат клюновете зимата Което при 90% КПД на "руското икономично чудо" ще гълта 31 kw/h ел енергия, което по 24 часа на ден, по 30 дни в месеца, по 0.18лв за киловат час средно , прави точно 4017,6 лв на месец Айде това да кажем, че е при положение само като навънка е змиярник, ама пак под 1000лв на месец няма да падне И то говорим за някакво мизерно РЗП от 200 м2 Пък и идеята на тея нагреватели е била да се греят в атомните подводници, дето енергия има бол, ама като го вържеш към електромера и си видиш сметката на края на месеца (а сега с това 3 месечно отчитане ще има още по брутални изненади ) направо ще ти се прииска да се гръмнеш . Не се лъжете хора

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 12 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе