А ти откъде си сигурен, че не е пускано отоплението?
Тази разлика между септември и октомври ме навежда на тази мисъл.
А ти откъде си сигурен, че не е пускано отоплението?
Тази разлика между септември и октомври ме навежда на тази мисъл.
Има жени дето могат да стоят и по над час в банята. Може и на такива да си попаднал. Ако си плащат не виждам драма.
Октомври имаше много студени дни, тия хора, ако не са моржове, трябва да са се топлили на нещо.
Благодаря на всички.
От мненията ви разбирам, че за сега не трябва да търся проблема в котела.
Ще им следя разхода и на вода и газ пък ще видим![]()
Айде честито сурвакане с нови 10%.
А газта на борсата е надолу.
Само няколко кубика разлика миналият ноември и сегашният. Сметката ми е 2,23 пъти по-висока.
и при мен е горе-долу толкова...
за 11.2020 - 0.101 - 75лв.
за 11.2021 - 0.046 - 75лв.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Стигнахме върховете в цените от преди 8-10г. Не сме им целева група хората с битово потребление на природен газ и това е. Ток и парно ще опитат да задържат леко цените (или да ги дотират), но нас си ни "стрижат" както си пише по книгите. Слагат ни в групата на "богаташите". Май зорлем принуждават всичките на ток да минат.
И по-зле ще става с тази газ. Изчерпаем ресурс е, а много маймуни се накатериха на клона, особено сега със зелената сделка, тецовете на въглища ще искат да минат на газ и ще стане много интересно.
Както се разбра азерската газ е по-евтина, но недостъпна за момента. Защото от 2009 до днес не могат да направят смотаната връзка. И за догодина не е сигурно, че ще я пуснат. А тази година руснаците заради СП2 успяха да вдигнат цените в небесата. Гледам, тези дни е поспаднала, но кога ще се отрази на нас
До напролет така ще е.После може и да свалят нещо, може и….
Газ има бол. Когато има монопол особено чужд, винаги цените са високи. Както един бивш енергиен министър на Саудитска Арабия е казал "каменната ера не е свършила поради липса на камъни и зависимостта ни от изкопаеми горива (нефт, газ, въглища) няма да свърши поради липса на суровини."
Промените в климата са къде по-опасни от липсата на фосилни горива в дългосрочен план.
Колкото по-лакуми са от ОПЕК и *****, толкова по-бързо ще ни накарат да електрифицираме всичко. Много по-ефективно е.