Не виждаш смисъл от изолация, а виждаш смисъл да се топлиш с реотани?
Не виждаш смисъл от изолация, а виждаш смисъл да се топлиш с реотани?
Питах от съвсем друга гледна точна. Сестра ми сподели по че нейна позната с къща на газ два етажа по 68м2 се чуди какво да прави тази зима. Поисках фактура от миналата година да видя за какво става въпрос и останах много изненадан - 5,7MWh за декември. Лятото само за БГВ 0,36MWh. Просто тоя разход ми се видя страшно голям и се чудех дали не се дължи и на нещо друго освен липсата на изолация и старата дограма.
Колко е ДДС-то на газта в момента. Акциз няма, но при цена от 350лв. за 100кубика + ДДС и подобни месечни разходи, трябва да си милионер, за да си го позволиш.
Колко по различно да е от 20%?
Погледни си фактурата!
Августовската ми сметка е 63,45 лв за 16 кубика газ, с включени всички ДДС-та и такси. Излиза 3,96 на кубик газ. Септемврийската цена е още 19% нагоре. Кой може да стои безучастен, и да не предприеме нещо. Най-вероятно на газ ще останат само обществени сгради и такива, на които не им дреме колко пари дават за каквото и да е.
Нали нещо говореха за 9%, дори имаше проблем със сметките на топлофикация.
9% е ДДС върху цената на газът. Другите преноси и тн са си с 20%. За 7м3 през август това е резила
Този пост е редактиран от oldgraf; 05-09-22 в 20:01.
9% е ДДС-то само за цената на газа. Останалото- такси пренос, достъп са с 20% ДДС.
Да, точно така.
За колко години ще се избият 50 К инвестиция за стиропор?
Топлил съм се и преди с тези реотани, топло е както при газ, проблема е че няма програматор.
След като се вързахме към овергаз, ги свалих и прибрах, за да има избор.
Въпроса ми беше друг.
Има ли смисъл да ги сложа, за да помага на газовия бойлер, има термопомпи с газови котли.
Та това ми е въпроса.
Отлежала е пет месеца, та ако нещо междувременно се е променило...
При мен е върху всичко.
Този пост е редактиран от Трифон Панайотов Трифонов; 05-09-22 в 20:07.
Каква е тая такса неутралност която я има за 8 месец тази година, а миналата година я е нямало? Да не се окаже така, че ако не харчи газ да трябва да плаща нещо?
@bobivg Няма такава такса при мен, а и при Овъргаз от София. Трябва да намериш в КЕВР цените за твоят доставчик, там има всички цени
Има си я тая 'такса' от няколко години, чрез нея върнаха пари навремето.
В случая е отрицателна, значи дружеството се представя добре, но може и да стане положителна.
Сиреч, ако нещо се оплескат, ние ще перем пешкира.