Страница 30 от 188 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2820
Like Tree1131Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2011

Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Благодаря за съвета! Да, всичките радиатори греят еднакво. Ще пробвам както ми казваш - ще завъртя копчето на 5, за да вдигна градуса и ще видим какъв ще е разхода. Само не ми стана ясно следното - "за да не изключва по температура на водата" - нали изключва по стайна температура от стайния термостат, който съм го нагласил на 18 градуса?!

2.  

3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Обърни внимание, че при ниско зададена температура на водата изключва многократно преди да достигне стайната температура. Според мен при тебе би трябвало тази гранична температура на водата да е към 70-80*С

4. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Лазаре, ама човека поддържа 24 часа 18 градуса стайна температура и няма амплитуда.

П.п. Сега виждам, че човекът е редактирал своя пост №428 и тази информация вече липсва.:rolleyes:
    П.п.2 Моя ГРЕШКА - информацията съществува в пост №425
    Този пост е редактиран от legaltk; 28-01-13 в 07:46.

5. Тук е от
    Oct 2011

Нищо не разбрах...какво съм редактирал и каква информация липсва в пост N428?! Още в първия пост N425 в темата съм написал, че поддържам 24 часа 18 градуса стайна температура! Хайде помагайте бе хора!!!

6. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Извинявам се!
    Прав си -
    информацията съществува в пост №425.

7. Тук е от
    Oct 2011

Та какво да правя сега? Ще има ли файда да усиля котела на 70-80 градуса на водата? Ако някой знае някакъв друг форум, където могат да ми помогнат, много моля да ми каже и да попитам и там!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2013

Да, нали Лазар точно това ти казва температурата на водата на максимално и ако имаш термоглави - на 5.

10. Тук е от
    Oct 2011

Ок - ще пробвам. Ако заменя радиаторите с водни конвектори, дали ще има ефект, че инвестицията не е малка?

11. Тук е от
    Oct 2011

Няма никаква разлика! И на 2, и на 3, 4, 5...все едно и също гори! Явно никой не е наясно!

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

А температурата на водата как се променя и на по-висока температура изключва ли пак така котела?

13. Тук е от
    Oct 2011

Естествено, че температурата на водата се променя според това, на колко е копчето! Например на 3 водата е 50 градуса, на 4 е на 60 градуса, на 5 е на 70-75 градуса...на последното 6 не посмях да го сложа, но сигурно ще стигне до 85-90 градуса. Няма значение на колко е зададена температурата на водата - котела си изключва от температурния таймер, който си е в една от стаите! Както съм казал, на него съм му задал една и съща температура от 18 градуса за 24 часа в денонощието! Разликата е, че като е на по-ниска температура на водата - примерно на 3 - повече време му трябва да направи 18 градуса в стаите и да изключи температурния таймер. И обратно, ако е на по-висока температура - примерно на 5, по-бързо ги прави и изключва - това е! В първия случай работи повече, но на по-ниска температура и съответно харчи по-малко газ, а във втория случай работи по-малко, но и харчи повече газ! Така, че не виждам смисъл от тези упражнения - просто харчи едно и също количество газ за 24 часа, независимо на колко е нагласена температурата на водата! Не знам къде е причината, но не е нормално това - навсякъде с външна изолация и дограми и на 18 градуса в стаите да плащам над 300лв.! Имам познати, които нито дограми имат, нито изолации имат и седят на по-висока температура и плащат по-малко! Питал съм доста майстори и никой нищо смислено не може да каже!
    Този пост е редактиран от gogo68; 01-02-13 в 01:39.

14.  

15. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Като сравняваш с твои познати, моля те позаинтересувай се каква е минималната мощност на техния котел и я сравни с твоя котел. Ако е там разликата, сам ще си отговориш на въпросите.

За твоя информация потребителите, които плащат като теб сметки над 300 лв. (10 куб.м./ден) са много и всички те са с котли, чиято минимална мощност е над 9-10 кВт.

16. Тук е от
    Oct 2011

И те са със същата минимална мощност като моя! Някакви други предположения?

17. Тук е от
    Jan 2013

С колектори ли си? Как са свързани радиаторите и с какви тръби? Радиаторите при 60гр. много ли са топли?

18. Member Аватара на legaltk
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от gogo68 Виж публикацията
    И те са със същата минимална мощност като моя! Някакви други предположения?
    Всички с Витопенд 100 (мин. 10,7 кВт), без изложение, без изолации и без дограми, а декември-2012 плащат под 300 лв. за 90 кв.м. отопляема площ, в т.ч. БГВ и готвене????????

Това, ако е вярно, значи всичко писано във форума през тези 6-7 години е било погрешно!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 188 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе