Страница 2 от 64 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 958
Like Tree2Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Термоглавите трябва задължително да бъдат оставени на 5 в помещението където е поставен терморегулатора. В противен случай се получава дублиране на управлението, което е в полза на Газовото дружество.
    Разликата между дневната и нощна температура, не трябва да бъде повече от 7 градуса (от икономична гледна точка)
    От кой град си?
    Предлагам ти да вземеш да си затвориш крана на газта преди котела и да провериш върти ли се разходомера?!? - звучи глупаво но има резон!?!?

2.  

3. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

колега sosobg275, 12-15м3 газ на денонощие за 50м2 ако се не лъжа означава около 4-5 кВ/Ч, което си е нормално май. Ако имаш проект за отопление, виж какви мощности имаш.

Между другото, Лазар, Вайлант имат ли опция сами да си пускат загряване на бойлера периодично при иначе спряно такова, че днеска гледам сам се беше включил.

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

ror, по мои спомени ти имаше програматор, не помня модела, но би трябвало да си избрал такъв, който управлява и бойлера. Ако е така, той си има функция за защита на бойлера от замръзване, като при спадане на температурата на бойлера до 10°С се стартира нагряване до 15°С, дори и да си изключил загряването на бойлера (предполагам, че има датчик)

5. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

датчик има но няма никакви програматори, само левият панел с двете врътки на котела. Да не е неква защита от легионели, щото ми се стори че на дисплея темп. беше 60+*С

6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Има такава защита от легионели, която се включва веднъж седмично, но в основната настройка тя доколкото знам не е активирана, поради опасност от изгаряния - загрява бойлера до 68-70°С. Не знам и защо трябва да се включва при спряно подгряване на бойлера . Предполагам като се появи eng.Neychev може да внесе повече яснота.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Защитата против легионели се активира само и единствено от програматор на Vaillant. В зависимост от модела на програматора тя се задава като ден и час на стартиране. Обикновено се задава в такъв час, че да не се получи опосност от изгаряне ( през ноща ).
    Нека още веднъж ror да опише случилото се при него.
    По принцип при завъртане на потенциометъра за БГВ на минимална температура, се задава стойност 15 градуса. Това означава подържане на водата в бойлера с тази температура. Ако температурата падне под 15 градуса, котела ще се включи и ще я подгрее до 15.
    Моля още веднъж - опиши точно какво си забелязъл!

8.  

9. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

еми котела се беше пуснал, та слизам в котелното да видя защо (двата потенциометъра бяха крайно ляво) и мигаше крана на дисплея сигнализиращ за подгряване на бойлера, което ме учуди и опитах пак потенциометъра но си беше до упор. Котела продължи да работи и след около минута спря. Водата беше 1-2 идеи по-топла от студената. Датчика на бойлера не я отчете даже, въобще ако работи. На дисплея ми се стори че имаше 60+*С, ама не съм сигурен, може и да сънувам Абе имаше с котела две книжки на БГ едната доста по-подробна и дебела и ми изчезна след като ги оставих сами двамата, инсталатора и тоз от фирмата. Представятели си

10. Тук е от
    Feb 2009

И да се включа с един въпрос ?

Забелязвам че в момента налягането всистемата е 1,7 бара при работа на котела и помпата и след спиране на котела пада до 1,3-1,4 бара. Това е нормално вредвид на това че водата си има температурно разширение и това повишава налягането в системата. Та въпроса ми е - в книжката пише, че налягането трява да е 1,2 бара обаче при кой случай - при работещ котел или при спрял ?

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

gogo1966, всичко е нормално, няма повод за притеснение. Налягането трябва да е между 1 и 2 бара. Нормално е да варира в малки граници при повишаване и понижаване на температурата на водата - около 0.1 бара на всеки 10°С ориентировъчно.
    ror, най-вероятно се включил котела, за да доподгрее бпйлера до 15°С, а тези 60+°С са ти се привидяли или си ги сънувал . Ослушвай се пак де.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

При мен забелязвам нещо странно. По 3-4 пъти на отоплителен сезон се налага да допълвам системата. Пада почти до 1 и го пълня до 2 атм. Изпарява ли се, отива във съседите ли, не знам. Това вече трета година.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2009

До ror тези 60 *, които си видял на дисплея е температурата с която котела е загрял водата в серпантината, така че водата да се загрее до 15.
    До gogo1966 това налягане се повишава, защото датчика за налягане е след помпата.
    С цел избягване на завиране на водата в топлообменника и образуването на налепи е желателно инсталацията да е с налягане 1.2 бара в студено състояние, т.е. преди нагряване или при стайна температура.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    При мен забелязвам нещо странно. По 3-4 пъти на отоплителен сезон се налага да допълвам системата. Пада почти до 1 и го пълня до 2 атм. Изпарява ли се, отива във съседите ли, не знам. Това вече трета година.
    Инсталацията с колектор ли е?
    Ако е така провери си връзките на тръбите към колекторите.

16. Тук е от
    Dec 2009

Привет на всички участници!
    Моля за компетентно мнение. Предлагат ми газов котел на Биази 24kw, с терморегулатор Computherm Q7RF за жилище около 90 кв.м отоплителна площ.
    Читави ли са тези котли и добре ли се комбинират с този терморегулатор?

17. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Biasi е в средния ценови глас на газовите уреди а регулатора е най-евтиния безжичен регулатор, работещ на принципа on/off. Може да се комбинира с почти всички уреди, които НЯМАТ никакво изискване за монтираните към тях регулатори.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от tedybb
    ...Имам DeDietrich MCR24 и от 1 година работеше без допълнителни екстри. Преди 1 месец си поръчах автоматика ( easymatic ... или нещо подобно) и безжично управление - easyradio. През Easyradio-то се задава температура при достигането на която би трябвало котлето да не пали горелката, но за съжеление дори и 1-2 градуса над тази температура горелката си се включва за да загрее водата в радяторите.
    Имам същия котел, но още не съм си купил easyradio.Инструкцията за експлоатация можеш да изтеглиш от сайта на Де Дитрих- има я на англ.и на руски.Но за това за което питаш няма отговор там.Тя е от 4 стр. и включва само как да си направиш седмичната програма.
    Сигурен ли си че горелката като се вкл.подгрява водата на радиаторите, защото (ако котела е с БГВ) от време на време включва за да поддържа топлообменника за БГВ топъл. Изключи р-м БГВ за един ден и виж дали ще включва при достигната вече стайна температура.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 64 ПърваПърва 12341252 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе